Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

EOG Q114 (2014.05.05) …

#702093 Fornit

EOG Q114 (2014.05.05)

Consensus EPS 1.20

Consensus Revenue 3.8 B

When Announced : AfterClose

Re: Carrefour - KBC radar - vélemény?

#702090 Janicroft Előzmény: #702086

KBC Radar hírlevél volt rá már többször is, legutóbb április elsején:

Leporoltuk a Carrefour sztorit, miután a részvény árfolyamesését a 200 napos mozgóátlag nem csak megfogta, de még vissza is térítette a papírt a korábbi emelkedő trendhez. Ráadásul azóta a sztori fundamentális szemszögből is csak erősödött, ami további lendületet biztosíthat az árfolyamnak.

Stratégia: beszálló 28-28,5 euró környékén; stop-loss 25 eurónál; célszint 36 eurónál; hozam-kockázat arány 2,1-2,7

+:

Elmozdult a rekordmélységből a profitabilitás

Fenntarthatónak tűnik a jövedelmezőség javulása

A francia után a spanyol értékesítés is a talpra állás jeleit mutatja

Továbbra is kedvező technikai kép

-:

Fejlődő piaci devizák gyengélkedése

Megtört a kínai értékesítés növekvő tendenciája

P/E alapú túlértékeltség

Jól áll a Carrefour az újjáépítéssel

(+) Visszatérünk egy korábbi kedvencünkhöz, a francia Carrefour kiskereskedelmi áruházlánchoz, melyre először még augusztusban hívtuk fel ügyfeleink figyelmét. Azóta bebizonyosodott, hogy tavaly beérett a 2012-ben kinevezett vezérigazgató stratégiája.

(+) Ennek első gyümölcseit pedig már a részvényesek is learathatták. Ráadásul a lassan két éve tartó hegymenetből ügyfeleink is kivehették a részük, hiszen Radar hírleveleinkben részletes stratégiát dolgoztunk ki, igaz az augusztusi (+10%) ötletünk után a novemberi (-11%) nem volt olyan sikeres, és végül a stop-loss kiütötte.

(+) A papír technikai képe azonban továbbra is impozáns, annak ellenére, hogy év elején egy jelentősebb korrekciót láthattunk. Ráadásul a fundamentális sztori sem sérült, sőt úgy néz ki, hogy a vállalat igencsak jól áll a reorganizációval.

Még mindig töretlen a trend

(+) Továbbra is él a 2012 közepén indult emelkedő trend a Carrefour grafikonján, ami jelenleg csaknem egybeesik az 50 hetes mozgóátlaggal, így ez a szint komoly támaszként funkcionál az árfolyam számára.

(+) Ráadásul a korábbi Radar hírleveleinkben vázolt füles csésze alakzat sem sérült, csupán a nyakvonalat tesztelte vissza az árfolyam az év eleji lejtmenetben. Az alakzatból kiindulva pedig könnyen lehet, hogy a papír a 36 eurós szintet célozza meg.

(-) Előtte azonban markáns ellenállásokat kell maga mögött hagynia az árfolyamnak, a legutolsó megállót jelentő 29 euró mellett 31,6 eurónál is könnyen lehet, hogy akadályba ütközhet a hegymenet.

(+) A rövidebb távú grafikonra nézve az árfolyam éppen egy szimmetrikus háromszög alakzatból lépett ki, ami alapján pedig további emelkedés elé nézhetünk. Egyelőre a jelzés nem bizonyult falsnak, ugyanis már harmadik napja tartózkodik a papír a fontos szint felett, sőt ma sikeresen vissza is tesztelte azt.

(-) A kitörés folytatódása esetén a 29 eurós szint kerülhet ismét célpontba, az elmúlt hónapokban ugyanis kétszer is ez az akadály tartóztatta fel az emelkedésben lévő árfolyamot.

Íme a haditerv!

(!) A kedvező technikai kép ismét kedvező hozam/kockázat arányú lehetőséggel kecsegtet. Az alábbiakban vázolt stratégia hozama ugyanis 2,1-2,7-szer nagyobb hozamot kínál, mint a pozíción kockáztatott összeg.

(!) Beszállónkat a jelenlegi szintekre időzítenénk, valahol a 28-28,5 eurós tartományban. Ezt a szimmetrikus háromszögből való kitöréssel indokolhatjuk, ugyanakkor ne feledjük, hogy rövidesen egy fontos ellenálláshoz ér az árfolyam.

(!) A célszint meghatározásához továbbra is a heti grafikonon kirajzolódott füles csésze alakzatból indulunk ki. Ezek alapján pedig a Carrefour a 36 eurós szintet is meglátogathatja, ami közel 30 százalékos felértékelődést ígér, feltéve persze, hogy valóban eljut idáig a részvény.

(!) Veszteségvágó megbízásunkat a lélektani jelentőségű 200 napos mozgóátlag alá, valahova 25 euró közelébe helyeznénk. Ez a szint ugyanis rendre megfogta a nagyobb lejtmeneteket, mióta az árfolyam 2012-ben tartósan is megragadt felette.

Szakított a negatív tendenciákkal a Carrefour

(=/+) Elsőre csalóka képet fest, hogy tavaly 1 százalékkal alacsonyabb bevételre tett szert a Carrefour, mint egy évvel korábban. Célszerűbb azonban a devizamozgásokat kiszűrő organikus értékesítési adatból kiindulni, amely 2,3 százalékos bővülést mutatott. Ezt pedig a francia (+1%), a latin-amerikai (+12,3%) és az ázsiai (+2,2%) kulcspiacok növekedése egyaránt támogatott.

(+) A növekedés motorja továbbra is Latin-Amerika. Argentínában közel 30 százalékos, míg Brazíliában csaknem 6 százalékos forgalombővülésről számolt be a Carrefour a legalább 12 hónapja nyitva levő egységeiben.

(+) Két meghatározó európai piacán hosszú idő után tudott ismét növekedést felmutatni Carrefour, ha ismét a már 12 hónapja is működő áruházak forgalmát vesszük alapul. A bevételek csaknem felét adó Franciaországban már két negyedévben is bővülést ért el a kiskereskedő, míg a 0,2 százalékos spanyol növekedés annak tudatában hatalmas előrelépés, hogy 2012-ben még 7 százalékos zsugorodást láthattunk.

(+/-) Kína esetében is jelentős előrelépést láthattunk az értékesítés terén, ugyanis a 2012-es javuló tendenciát folytatva tavaly már két negyedévben is bővülésről számolt be a tartósan nyitva tartó üzletei utána a Carrefour. Igaz, a negyedik negyedéves visszaeső forgalmi adat óriási csalódás volt a befektetők számára.

(-) Olaszország esetében még várni kell a fordulatra, az elkövetkezendő negyedévek még a visszaesés jegyében telhetnek. Ráadásul az elmúlt negyedévekben már a harmadik számú európai piac, Belgium sem tud növekedést felmutatni a tartósan nyitva lévő üzleteiben.

Itt a fordulat a profit terén is!

(-) Továbbra is az egyik legalacsonyabb profitabilitású élelmiszer áruházláncnak számít Európában a Carrefour, nála rosszabb helyzetben csupán a belga Delhaize található. Ráadásul a szektor üzemi nyeresége az árbevételhez viszonyítva nem változott tavaly a megelőző évhez képest, továbbra is a forgalom 3,8 százalékát adta.

(+) Ennek tudatában mégis fontos fegyvertény, hogy 2013-ban sikerült a mélypontról elmozdítani a Carrefour profitabilitását, miután a tisztított EBIT margin a 2012-es 2,8 százalékról tavaly 3 százalékra emelkedett. Az elmúlt közel egy évtizedben a kiskereskedő pedig hasonlóra csupán egyszer volt képest, de 2010-ben is csak egy kérészéletű javulást láthattunk.

(+) Sokat köszönhet kulcspiacainak a társaság, de közülük is elsősorban a legnagyobb és egyben hazai piacának számító Franciaországnak, ahol a tisztított EBIT margin 3,4 százalékra emelkedett (2012: 2,6%). Ezalatt pedig a latin-amerikai országok nyereséghányada is javult (2012: 4,3%; 2013: 4,5%).

(+) Ráadásul elemzői vélemények szerint a profitabilitás javulása most hosszabb távon is fenntartható, 2016-ra már a bevételek 3,4 százalékát teheti ki a tisztított üzemi eredményhányad.

(-) Az egyik legnagyobb veszélyforrás a (fejlődő) kulcspiaci devizák euróval szembeni gyengülése lehet. Elég csak az első negyedéves árfolyammozgásokból kiindulni, amikor is az argentin peso közel 20 százalékot gyengült az euró ellenében, míg a kínai jüan 2,5 százalékkal lett gyengébb.

Mire figyeljünk még a jövőben?

(=) Az elkövetkezendő hetekben két fontosabb társasági eseményre is sor kerül, április 10-én az első negyedéves értékesítési adatok látnak napvilágot, majd április 15-én az éves közgyűlésre kerül sor.

(+) Utóbbin dönthetnek a részvényesek az osztalékról is, amely a menedzsment javaslata szerint 0,62 euró (osztalékhozam: 2,2%) lehet a várt 0,6, illetve a tavalyi 0,58 euróval szemben. A kifizetést az elmúlt évekhez hasonlóan a befektetők részvényben is kérhetik.

(+) Az elmúlt hónapokban többször is felmerült a brazil egység egy részének értékesítése, amiért a Reuters értesülései szerint akár 1,5 milliárd eurót is kaphatna a Carrefour. Az összeget vélhetően stratégiájának megvalósítására költené a kiskereskedő, ugyanakkor a potenciális tranzakcióról egyelőre részletes információk nem láttak napvilágot, így azt sem tudni, hogy pontosan mekkora részesedéstől válna meg.

(+) Indiában az egyik meghatározó konglomerátummal léphet szövetségre a Carrefour, miután a Bharti és a Wal Mart stratégiai partnersége az év végén megszűnik. A francia kiskereskedő számára óriási lehetőséggel kecsegtet a világ második legnépesebb országa, ahol már jelenleg is rendelkezik néhány üzlettel.

Drága-e, vagy sem a Carrefour?

(+) Nem mondható drága papírnak a Carrefour. Bár a részvény 12 havi előretekintő EV/EBITDA mutatója az európai szektorátlag közelében található, mégis nagyobb EBITDA növekedés elé nézhet a társaság az elkövetkezendő két évben, mint legtöbb versenytársa. Vaskos alulértékeltségről sem beszélhetünk persze, de a fundamentális katalizátorokkal és a technikai képpel együtt az értékeltség is támogatja még az ötletünket.

(-/=) Ugyanakkor a 12 havi előretekintő szektor P/E mutatóhoz képest már korántsem számít olcsó részvénynek a Carrefour. Igaz, ez az új vezérigazgató, Georges Plassat kinevezése óta folyamatosan fennáll, sőt a jelenlegi 15 százalékos prémium (Carrefour P/E: 17,,2; Szektor P/E: 14,9) kis mértékben alul is múlja a 17 százalékos átlagot.

Re: nincs cím

#702088 rbbj11 Előzmény: #702079

ezek a starter cégek megfelelő helyszíni informálódás és alapos vizsgálat nélkül szvsz sorsjegyek

#702086 rbbj11 Előzmény: #702078

stabil, átlagos értékeltségű cég, nekem nem keltette fel érdeklődésem, nem értem, miért épp ezen az áron és miért most kéne venni belőle?

#702085 rbbj11 Előzmény: #702078

én eddig nem követtem, most ránézek a cégre...francia? :O

#702084 Fornit Előzmény: #702083

Én is elkezdtem kapni ezeket a leveleket vmi Rising Bulls izé.... Itthon állítólag a Biomeddel csinálták ezt mielőtt leküldték -90%-ba.

ASPX kalandos szerelem, Phnom Penh-ben vettem egy guesthouse lépcsőházának fordulójában űlve, hogy elérjek vmi működő wifit :)) Szép nyerő volt rajta, az egész Kambodzsai utazásomat fedezte VOLNA ha elteszem, a top 3 trade-m lett volna. És Ápr közepéig nagyon bullosan viselkedett, ha a szektort néztem k.....ott bullosan, aztán pár nap alatt összeesett. Nem tudtam elengedni. Nagy fundamentális elemzéseket nem végzek, vmiért kecsegének tartottam. Amúgy vettem mindent amikor véletlenül nethez jutottam mert ugye bull lenne vagy mi :)) Főleg az a bizonyos eü szektor jöhetett az idén. Sok nagy nyerő bőven kompenzálta a mellényúlásokat, csak sajna leolvadtak.

Mostanában már megnézem a nettó jövedelmet egy cégnél azért :) Ez a március végétől tartó vérzivatar megviselt.

#702083 Janicroft Előzmény: #702079

Egyébként erről egy másik cég jutott eszembe, a napokban megfigyeltem hogy a Spam könyvtáramban a gmailben egymás után jönnek levelek melyek felhívták a figyelmemet a következő részvényre: ASKH. Ígértek mindent, most fog kitörni, évszázad üzlete, stb stb.

Hallottam már erről hogy spamekben próbálják az ilyen szemetet felhúzni, beültetnek embereket és gyakorlatilag kizsebelik őket de eddig még nem láttam hogy működik ez.

Figyelgettem a részvényt hogy működik (egyébként egy totál értéktelen szemét), gyakorlatilag mióta masszívan nyomták az infot kb 3 napig erről a részvényről z emailekben, azóta esett 0,26-ról 0,16-ra, hát mégsem lett meg a nagy kitörés.... Hihetetlen hogy ezt manapság meg lehet csinálni.

https://www.google.com/finance?q=OTCBB%3AASKH

Akkor 0,26-on állt

ASPX -12,39% (18,6$) Kö…

#702079 Fornit

ASPX -12,39% (18,6$) Köszönjük a k.... anyádat!!!!!!

De én voltam a hülye h nem adtam el 32$-on mert mekkora bull, emelkedik mikor minden phara/healthcare/bio esik....

#702078 Janicroft Előzmény: #702077

Közben találtam egy hírt, valószínűleg azért esik mert Indiában elküldenek elég sok embert és olyan hírek is vannak melyek szerint a Carrefour befejezi a tevékenységeit itt. Ha minden igaz ha az új kormány jön Indiában akkor a cég nem viheti egyedül a businesst hanem egyindiai céggel kell társulnia, de ezek a tárgyalások egyelőre nem jártak sikerrel:

http://www.business-standard.com/article/companies/carrefour-to-cut-staff-size-exit-plan-may-be-in-the-works-114050201270_1.html

#702077 Janicroft Előzmény: #698401

Ma esett 4,5%-ot, ráadásul elég nagy forgalommal, hír meg sehol, mi a fr*nc történik??

#702056 Lebleuf Előzmény: #702054

Picit törte az eddigi emelkedő trendjét, a 200 napos fogta meg.

Beszálló 49,50 - 50,50; Stop 44,00; Célár 60,00; H/K=1,46 - 1,90?

#702054 Lebleuf Előzmény: #702053

Ha nincs gond a háza táján, akkor ez a 49,50 - 50,00 valóban erre a lépésre biztat.