Olaj szakad,ez nem longerősítő alakzat....
Olaj szakad,ez nem longerősítő alakzat....
KT 609
15800 on én vagyok az a 2 k :DD csak a miheztartás végett :DD
KT 565 hogy rohandnának meg...már rég 15 500 lenne a heje :D
telo csak most kezd el esni.. Liszenszet felfogják mondani, mert csak 558 a KT
Telcsit adogatják szépen az oti és ricsi is csatlakozhatna
Engem az a gusztustalanság bosszant, amikor mindenki az adatokra vár és hurráhangulat uralkodik, majd kijön, hogy 640k helyett 620 lett, mindenki örömködik és szálguld minden, majd 2 nap múlva érkezik a hír, hogy módisították, mert "elnézték" és nem 620, hanem 633, de ez már senkit nem érdekel.
A számokkal lehet manipulálni de az elszegényedés attól nem áll meg.
CNN az nagy szemét jah...
februárban : Wall street is shrinking
Economy in crisis..
most meg "ród tu rekoveri" pffffff szánalmas..
Mivel javulna akármi is?
Max a hamis statisztika miatt vagy az olyan várakozások miatt amit direkt túlbecsülnek hogy az adat jobb lehessen vagy az utólag módosított eredmények miatt?
A helyzet még mindig romlik.....
A média befolyásoló ereje félelmetes.
Valahol már kitárgyaltuk, hogy év elején a CNN "Economy in Crisis" lábléccel nyomta a gazdasági híreket, most meg "Road to Recovery" felirattal. És a hangvétel is hasonló stílusban változott pesszimistáról optimistára. Nyilván nem csak ez okozza az emelkedést de sok ember gondolkodását befolyásolja. Tömegpszichózis.
A tőzsde meg legalább annyira pszichológia, mint amennyire TA, szóval ha emelkedni akarunk akkor rohadjon meg úgyis emelkedni fogunk, attól függetlenül, hogy újabb 500 000 családnak lesz napi megélhetési gondja ezután...
ha a heti munkanélküliek száma meghaladja a heti születések és halálozások különbözetét, akkor ki lehet számolni, hogy mikor lesz mindenki munkanélküli :)
Már elmondtam, de újra.
Ha 1-2 hetente van 600K új, akkor előbb-utóbb már csak 500 lesz. Aztán 400. Mert elfogynak a kirúgható emberek. Mert kell infrastruktúra, kormányzat, kereskedelem, oktatás, stb, stb. Tehát a csökkenő szám teljesen természetes. Ha csak ilyen kevéssel csökken.
Ezt mondtam én is. Nem mindegy, hogy mennyi az új munkanélküli? Lettek, és nem csökkentek. De mégis, ha kicsit jobb, máris veszi a piac mint az őrült.
Nem tudom elképzelni, hogy megkapja a MOL-t. Max kiáll onnan.
Látod, én korábban adtam rá. Így én tudtam izgulni amikor 800 volt, te meg nem, bebebe:))
Igen a média fontos, de lehet nekem van kevés tapasztalatom ( a koromból adódóan), de nem látom, hogy sokkal jobb lenne a helyzet mint 3 hónappal ezelőtt?
Pl kalifornia a csőd szélén, és ki tudja ki kerül hasonló helyzetbe még
Az meg hogy a nem 650k hanem 620k a munkanélküli az sztem nem sok boldogságra ad okot, mert mindez az új munkanélküliek adatai, az hogy hetente 20k vagy csökken a munkanélküliség attól még heti 600k újról van szó.
Sztem eljött az az idő amikor már nem lehet minden szrt lenyomni a befektetők torkán.
Esésben realizálni fognak és egyre lentebb.
Egyébként a MOL 50K-s támasztása ha elesik, akkor erősen dél lesz belőle
amen :)