Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#692899 rbbj11 Előzmény: #692889

Miért meglepő, mikor te is folyamatosan azt részletezed, mennyire vacak a kormányzásunk?

ez röhej...ukránok plusz…

#692889 Euroman

ez röhej...ukránok pluszban, szinte a héten mindennap emelkedtek, nem is keveset, a nagyobb esés után, lengyelek minimális minuszban....kibaxott bux meg 5 %-ot zuhant a héten....

#692544 Margaretta Előzmény: #692541

Ha én számolnék el a cégemben ruhát, ételt, italt, adózhatnék utánna rendesen.

Ezek meg itt arcátlan módon szórják az adómat.

#692543 Margaretta Előzmény: #692519

Mi 60ezer Ft építményadót és 270ezer Ft telekadót fizetünk évente.

De ez természetesen nem a kormány, hanem az önkormányzatok adója.

Mintha nem lenne tökmindegy.

rezsicsökkentés=lóphasz.…

#692519 Euroman

rezsicsökkentés=lóphasz....xaros 16 nm-es almatárló ingatlanadója 6400 Ft....20 éve aládúcolt, 55 éve kalákában sajáterőből épült 14 nm-es garázs adója 9800 Ft...inkább erről beszélne a cigópropaganda gépezet

#692440 KawaBazsy Előzmény: #692438

Holnap elvileg megkapom a féltengelyt, s remélem jó is lesz.. Regensburg 45 km, az is autópályán, hamar ott lehet lenni. Fotógépet hoztam..

#692438 Euroman Előzmény: #692437

kár, hogy nem megy a Honda...Regensburg nagyon szép, az óváros, mely tulajdonképpen a Duna mindkét partján terül el, a dóm környéke, a Steinerne Brücke-ről nagyon szép a kilátás, gyönyörű fotókat lehet csinálni...a parti sétány mellett van egy kis Hütte,hatalmas kéménnyel....kolbászsütő hely, isteni választékkal...rengeteg Weisswurstot betermeltem ott...a környék összes kutyája megbolondul az illattól, mert már 100 m-re érezni:)...ha ott jársz, keresd meg Hacki Tamás füttyművészt, aki a foniátriai intézet igazgatója a regensburgi klinikán....ez persze csak vicc, de jó helye van ott neki:)

#692437 KawaBazsy Előzmény: #692418

2 hét múlva tervezem a hazamenetelt, akkor meg is nézné emberünk a gépet.. :-)

Itt süt a nap, elugranék Regensburgba várost nézni, ha menne végre a kocsi, de így csak séta lesz.. A mostani az utsó téli 7vége, TAVASZt akarok. :-)

#692417 KawaBazsy Előzmény: #692414

Jut eszembe, vki másik fórumról beleszeretett a Celicába, úgyhogy össze kell kapnod magad, ha még majd megtekintenéd közelről.. :-)

#692409 KawaBazsy Előzmény: #692407

Vazze pincérként persze.. Tegnap kidobtam vagy 3 kalodányi alu párkány meg szegélylécet, itt az van ingyen, a MÉH-ben sokat érne. :-)

A lé a ledolgozott óráktól függ, amit írtam az heti 40-el van számolva kb.

Amikor a nyomdagépes projektmelót csináltam Prágában, akkor volt, h a kaja is bele volt alkudva a bérbe. Reggel a szállón reggeli, ebédre vettünk hideget cégre a Tescoban, vacsi meg minden este étlapról a hotelben.. na, az tetszett nekem is. :-)

#692407 Sumér harcos Előzmény: #692389

tehát 1500+adják a panziot is,ha jól értem,ez az alapbér.

kaja nincs.

persze,hogy volt,sőt a szakközepes szakmáimban,minden munkahelyem ilyen volt a 90-es években,bizony etettek,mindenhol.

pincér voltam néhány évet az aranykorban ugye,ott járt a kaja,vhol étlapról napi1szer,ihattál üditőt is,

vhol külön a személyzet részére főzött a szakács külön menüt,még volt,hogy 0.3sört is ihattál egy bazi nagy rendezvény után,nem számitott az ilyesmi akkoriban.

a sok külföldön élő pincér ismerős,ma is azt mondja kaja,szállás+alapbér a helyzet kint is.

#692404 KawaBazsy Előzmény: #692402

Nekem sajna nincs ilyen pedigrém.. :-) Amúgy az a kollégám, akivel pénteken melóztam 44 éves, akivel előtte az 60, én meg 40 vagyok, úgyhogy lazán beférsz a csapatba a korod alapján is. :-)

#692402 Euroman Előzmény: #692390

az én anyám Bécsben született, nagyanyám prága mellett szudéta németként, ösztöndíjasként pedig sokat voltam Stájerországban, de a Ruhr vidéken is, Clausthal környékén, de a keleti részen, freiberg körynékén is....tolmácsként meg Brémában....rengeteg dialektussal találkoztam, mindet megoldottam....a bajor német leginkább a tiroli osztrákhoz hasonlít, de minden osztrák német jó iskola, mert igen csúnyán beszélnek....nekem nem okoz gondot, talán azért is, mert anyai ágon bizotsan valamit örököltem a génjeikből, és így gyerekkorom óta megszokhattam.