Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#692151 Kissherceg Előzmény: #692149

http://index.hu/kulfold/2014/02/20/az_oroszok_ezt_tultoltak/

Oroszország túl erős nyomást gyakorolt Ukrajnára, ez vezethetett el a térség békeidőben tapasztalt eddigi legvéresebb tömegoszlatásához - vélekedtek külügyi szakértők egy csütörtöki műhelybeszélgetésen. Janukovics politikai karrierjének gyakorlatilag vége, az államcsődöt viszont még nem kerülték el az ukránok. Az is kérdés, ki tudja megfékezni a nemzeti forradalmat hirdető ultraszélsőségeseket.

A jelenlegi tüntetéseket több januárban és februárban készült felmérés szerint nagyjából az ukrán társadalom fele támogatja, maguknak a tüntetőknek pedig

40 százaléka 30 év alatti

60 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik

15 százaléka diák

#692149 Dr. ursi Előzmény: #692147

és azok pl klicskó akik feygverbe szólítottak ? azok nem felelősek ? akik arra hívatk fel h raboljunk fegyvereket ? és akik h öljünk oroszokat ?

talán ha magyarokat mondtak volna - és még mondhatnak - akkor jobban érdekelne titeket h kik is a felelősök.

#692148 Dr. ursi Előzmény: #692143

nem értem miért nem értitek.

annyit írtam h sztem sokan szeretnének csatl de nem tudják ennek mi lesz az ára, csak a kolbászkerítést látják és azt hiszik majd őkl is úgy fognak élni mint a németek.

ez volt nálunk is anno.

nagy remények.

mert sokan nem látták a valóságot.

egyébként akkoriban még nem foglalkoztam ilyen kérdésekkel.

éltem az átlagos kert tévét bámuló emberek életét ezért én is azt hittem h persze elég csak csatlakozni.

de mióta a fejemet nemcsak kibámulásra és mások szólamainak elhivésére használom hanem rengetek infóból összerakom az összefüggésket a következményeket a lehetőségeket azóta gondolkodom s látom a dolgok működésének valóját.

#692147 Kissherceg Előzmény: #692143

19:09 A mészárlás felelőseinek vagyonát tehát befagyasztják, a vízumot megvonják tőlük az EU döntése alapján – a kérdés viszont az, kik lesznek pontosan a mészárlás felelősei? Az intézkedés hivatalosan azokra vonatkozik, akik elrendelték az akciókat a tüntetők ellen.

"

Az UDAR (Ütés) párt vezetője, Vitalij Klicsko, az ukrán parlamentbe szólította fel a hatalmat, hogy hívják vissza a hadsereget Kijev belvárosából.

Ma az a legfontosabb feladatunk, hogy befejeződjön a vérontás. Ehhez egyöntetűen kell meghoznunk a döntést, itt, a parlamentben. Az első, amit meg kell tennünk, hogy visszahívjuk a hadsereget, hogy a testvér ne forduljon a saját testvére ellen."

ütésnek hívni a pártot... :))

gyász:

Az erőszak azonnali beszüntetése az első számú cél Ukrajnában

– mondta Németh Zsolt, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Szerinte a második fő cél a politikai párbeszéd megkezdése, a harmadik pedig Ukrajna európai integrációs folyamatának az újraindítása. E célok elérése érdekében az EU külügyi tanácsülésén egyfelől szankciós intézkedésekről döntöttek, másfelől lépéseket tettek a humanitárius helyzet kezelése érdekében. Németh Zsolt szerint a német, a francia és a lengyel külügyminiszter Kijevben feltételes megállapodásra jutott Viktor Janukovics elnökkel a teendők menetrendjéről.

#692143 Illuzio Előzmény: #692139

2003-2004 Magyarorszag? Hmm?Mindenki akarta a csatlakozast? Tobbsegi dontes volt.Ott mindenki hulye,aki csatlakozni akar, itt meg mindenki okos? Azert kivacsi lennek,te mikeppen voksoltal?

#692142 Dr. ursi Előzmény: #692110

vannak benne alaptévedések :o))) de egész jó cikk.

nem árt tudni, h usa máig "harcoló" alakulatokat állomásoztat többek közt egyiptomban, japánban, németországban ... és még másutt :o) meghogy rakétavédelmi rendszert akar telepíteni lengyelországba.

szóval ki akar támadni kit ? :o)

#692139 Dr. ursi Előzmény: #692113

ti meg állandóan félre akarjátok érteni amit írok.

nekem meg ez a véleményem.

valszeg mert nem olvastok csak egy egy hszt.

s nincs összkép.

pl hiába akar euba menni a többsége ukr főleg ny ha ez azt jelenti h nem elsz melóhelyük ezt nem értik meg.

értem h nem értik mert fel sem fognak egy ilyen eccerű összefüggést, és csak a kolbászt látják de nem tudják h abba ők vannak bedarálva. vágynak a nyugatra h úgy éljenek mint anno mi, de ez nem így működik.

#692127 Dr. ursi Előzmény: #692095

ha olvastál volna korábban pár nappal esetleg akkor nem írtál volna ilyen hülyeséget.

mert pl írtam az előrehozottat, csak az a helyzet h janu nyerné.

és akkor mi van ? akkor mit csinál az ellenzék ? mert eddig se tudott mit kezdeni a parlamentben mint verekedni.

és az uccáról gpndolod hazamennek a széls ? nem.

az ultrákat ki kell emelni és akkor nem lesz gond.

rendk áll. kell mert ha láttad volna tegnap klicsk feját akkor tidnád h már ő is tudja h nem lesz elnök mert nem tudja ellenőrizni az embereit és az eunak ilyen nem kell.

#692122 tozsdenyul Előzmény: #692110

Elsőre szégyentelenül ostoba írásnak tűnik. Másodikra végképp. Hiszen tudjuk, hogy a rothadó nyugat szeretné aláásni a demokráciát Ukrajnában, és az utolsó pillanatban sikerült megakadályozniuk machinációikkal, hogy az EU-hoz csatlakozzon.

Egyedül Putyin mentheti meg a demokráciát Ukrajnában.

Butaság mást feltételezni, ráadásul saját magát orosz szakértőnek tartó hülyétől.

ÓÓÓstobáák.

Le kéne lőni mind.

:)

Elnézést, csak elkapott a túláradó keresztény hevület...

majd jobban vigyázok.

#692118 Ibiza Előzmény: #692057

fura az összehasonlításod ukrajna vs 56.. csak összefoglalásként. egy diktatúra és egy megszálló hatalom ellen fogott fegyvert a magyar..külföldről kaptak hitegetést majd eladták őket/minket...maradt a diktatúra és visszajöttek a megszállók.

Re: kijiv

#692116 Ibiza Előzmény: #692027

nem azért nem tudom mert nem olvasok utána hanem mert..nekem nem tiszta a helyzet..tudtommal egy demokratikusan megválasztott elnököt akarnak megbuktatni...kicsit hasonlít a taxis blokádra..

Ha fidesz nyer tózse akkor itt is gyurcsótiék próbálkoznak egy lázítással sztem...azt mondta" ha kell felszántja ezt a qrva országot"..petőfisen szántod ám a qrva anyád..

Re: kijiv

#692114 Ibiza Előzmény: #692026

"..vagy nagyarányú társadalmi támogatottság van mögöttük. " ezt írtam..nem azt hány százalék harcol.

http://kitekinto.hu/europa/2014/02/19/forradalom_felkeles_lazadas_ezeket_mondtak_ukrajnarol_ma/#.UwY8vIU0_To

„egyre inkább eszkalálódtak a katonai jellegű összecsapások, és a szélsőségesek fegyverhasználata”. Adatai szerint az ellenzéki aktivisták eddig másfélezer fegyvert, és több százezer töltényt szereztek be."

emlékeim szerint 20katonát sebesítettek meg fegyverrel amikor elkezdték a tér ostromát.

#692113 Illuzio Előzmény: #692087

Te meg egy apenias nember.!Minden ugy kezdodik, hogy a strategiailag fontos helyeket elfoglaljak.A felfokozott idegallapotban, amikor az adrenalin elonti az ember testet nem tud merlegelni.Olyat tesz az ember,amit utana megban.Amikor itt sertegeted az embereket, akkor te sem merlegelsz, az altalad istenitett "demokraciaban" mar reg szajonverdestek volna az ilyen megnyilvanulasaid miatt.

#692110 Kissherceg Előzmény: #692095

http://444.hu/2014/02/20/hagyjuk-hogy-putyin-gyozzon/

Az alábbi cikket Edward Lucas írta, aki az Economist című brit hetilap egyik szerkesztője. Évekig volt a lap moszkvai tudósítója, több könyvet írt az orosz politikáról és a kelet-európai gázügyekről. Ez a cikke a csütörtöki Telegraphban jelent meg.

Hagyjuk, hogy Putyin győzzön

Kijev lángol, a nyugati politikusoknak pedig hamuval van tele szájuk. Látványosan megbuktak erőfeszítéseink, hogy Ukrajnát Európa, a demokrácia és a jogállamiság felé segítsük. Eközben Vlagyimir Putyin győzelmet ünnepel Szocsiban a sportban, és geopolitikai diadalt ünnepel legfontosabb szomszédjánál.

#692095 tozsdenyul Előzmény: #692087

csak szólók, ha már annyira a demokráciát félted a rothadó nyugattól, a társadalom fele támogatja a tüntetőket, a társadalom többsége pedig inkább az EU-hoz tartozna, mint az orosz társasághoz, kb. 60-30 az arány.

A fél országot lelőnéd?

Fel sem merül benned, hogy monnyon le, mi?

Hogy esetleg a népe fontosabb, mint a pozíciója?

Gondolom Viktor is így lesz majd, ez a lehetőség fel sem fog merülni, ha majd ott leszünk, azon a hídon.

2006-ban azt hittem a tv székházat ostromoltad, erre kiderül, te a molotov koktél rossz oldalán álltál. Nahát, tudsz meglepetéseket okozni :)

ostobák vagytok mind. e…

#692087 Dr. ursi

ostobák vagytok mind.

ez a fő problémó.

"Ma reggel a "békés tüntetők" stratégiai objektumot foglaltak el - atomerőművet a Rivne városban. Az erőmű megrohamozása után, az aktivisták elfoglalták az adminisztratív blokkokat, felgyújtották a levéltárat és a fő szervert.

Most ellenőrzésük alatt tartják a terület fő energiaforrását, de nem tudják, mit kezdjenek vele."

gondolom most is heherésztek és most is nagyon szegény ellenzék mert milyen békések.

nem szorul a zabszem ? h janu mégis jobb lenne ... ha leverné ezeket, mert ez anarchiába torkollik. s akkor azt csinál néhány radikális ostoba ember amit csak akar ... értitek -e ???

#692086 Koffein Előzmény: #692083

azért a kormányt sem kell félteni... ápolják a tűzet, nehogy kialudjon...

Így engedik rá a tüntetőkre a "tituskikat"

Az alábbi videót a kijevi tudományegyetemnél rögzítették, szerdán került fel a Youtube-ra. Az akadémiát körbevették a tüntetők, és a rohamrendőrök vontak köré kordont, amikor megjelentek a tituskik, vagyis a vélhetően a kormány által felbérelt civil ruhás provokátorok. Most kivételesen nem fociszurkolónak öltöztek, hanem láthatósági mellényt és maszkot vettek fel, és baseballütőkkel, husángokkal kezdtek rendet tenni. Előbb eltakarították az akadémia autókijárójához emelt barikádot, majd nekiestek egy operatőrnek és ellopták a kameráját. Végül felsorakoztak a Berkut nevű különleges rendőri egység sorfala mögé és egy adott pillanatban megrohanták a tüntetőket. A rendőrök az egészet karba tett kézzel nézték.