nyugi, megy a felmentősereg
“Kárpátalján a megyei tanács szabadnak nyilvánította magát és a megyét Viktor Janukovics uralma alól, jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség” – írtuk korábban, ennek pedig komoly jelentősége lehet akkor is, ha Kijevben leverik a lázadást. Jóslatokig semmiképp sem merészkednénk, de Nyugat-Ukrajnát jó eséllyel akkor is sokkal nehezebb lesz most már pacifikálni, ha a fővárost brutális eszközökkel igen. A kárpátaljai képviselők közben kiléptek a Régiók Pártjából.
egy lelőtt huligán http://444.hu/assets/oleysa2.jpg http://444.hu/assets/oleysa.jpg
„Nagyon nagy a félelem, a stressz, pedig igazából egyelőre csak a belváros közepe számít veszélyes területnek. A többi városnegyedben, még a belvárosba vezető, és a Majdanba torkolló utca másik végén sem észlelhető semmi" - nyilatkozta a HVG munkatársának egy Kijevben dolgozó magyar.
A tüntetések már nem az EU-integrációról szólnak, hanem arról, hogy az itteniek torkig vannak a Janukovics-féle rezsimmel, mondja, hozzátéve: "Az egyik ismerősöm is azt mondta, Janukovicsék ellen mindent be lehet és be kell vetni. A kijeviek nagyobb része, még akkor is, ha nem jár ki a Majdanra, az ellenzéket támogatja."
http://hvg.hu/vilag/20140220_Kijevi_magyar_mar_senki_nem_kontrollalja
már 56-ban is :) képzelheted, hogy örült a felszabadító orosz tankoknak a csőcselék ellen
te 2006-ban is gyurcsány és gergényi kényeztetéséből éltél?
nagyon egyoldalúak vagytok.
radikálisok ha meghalnak az gyász.
nem szűmít ha előtte kalapáccsal meg miegymással ölt embert.
de ha az akit megölt rendőr, akinek feladata a közrend megvédése az ilyen csőcseléktől.
az nem gyász.
értem.
legalábbis viszonylag gyorsak,egyoldalúak lesznek,mint a provident hitelek:)
attól messze van, kis hal :)
Bekérették Ukrajna londoni nagykövetét csütörtökön a brit külügyminisztériumba a súlyos kijevi erőszakcselekmények miatt.
A brit külügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint Vologyimir Handogij nagykövetet David Lidington európai ügyekért felelős államtitkár tájékoztatta arról, hogy a brit kormány rendkívüli aggodalommal értesült a csütörtökön történt további erőszakos cselekményekről és az újabb halálesetekről.
Lidington közölte az ukrán diplomatával, hogy London elfogadhatatlannak tartja a Függetlenség terén összegyűlt békés tiltakozók elleni fellépést.
Előző este David Cameron brit miniszterelnök külön nyilatkozatban tett alig burkolt utalást arra, hogy Viktor Janukovics ukrán államfő felelősségre vonásra számíthat az erőszakos hatósági fellépés miatt. A Downing Street által ismertetett kormányfői állásfoglalás szerint Janukovicsnak "nem lehetnek kétségei azzal kapcsolatban", hogy a világ figyeli tetteit, és az erőszakcselekmények felelőseire számonkérés vár.
Klicsko bekerül a parlamentbe, akkor sztm kevesebb lesz az ukrán bunyó bent :)
kemény,ez már aztán férfias,egy ilyen elé kiállni...
vmikor a honvédségnél ilyennel lövöldöztünk célra alapkiképzésnél,sokszor szétszedtem,összeszereltem, utána az enyém csak pihent a raktárban,soha nem láttam többé,szakács voltam...ellátó nem adott külső-belső AK-s őrséget.
utána gondolom eladta az mdf,szdsz a horvátoknak,ahogyan a pletykalapok irták akkoriban.
itt is a rothadó nyugat...
"13:52 Ungváron átállt a rendőrség. Több ezer tüntető előtt fogadtak hűséget a népnek. Nyugat-Ukrajna amúgy stabilan az ellenzéké, szerdán már Ivano-Frankivszkban és Lvivben is átálltak a rendőrök. (MTI)"
mondjuk személy szerint már évek óta mondom, hogy egy hideg polgárháború felé megy az ország, leginkább a spanyol nacionalista/köztársasági vonalon ahogy én látom
ha ehhez még egy orosz demokrata is beteszi a csizmáját a játszmába, az elég érdekes elegyet alkot
ehhez szvsz nehezebb jelenleg jobb párhuzamot találni, mint ukrajna
arról nem beszélve, hogy milyen irányba haladt ukrajna, és milyen irányba haladunk mi jelenleg
annyi az előnyük, hogy területileg jobban elkülönül a két fél, és adja magát egy osztódás...
éljen a NER felebarátaim, a keresztyén doktornő már örülhet, dörögnek a fegyverek ukrajnában, a lakosság 50%-a ellen, a demokrácia nevében
A tüntetések elsődleges oka a korrupció, nepotizmus, oligarchizmus
persze hogy hatásvadász
egyebekben bármilyen hasonlóság a kert végébe épített stadion és a TEK országában Ukrajnával összevetve csak a képzelgés műve lehet
(szerintem elég sok párhuzamot hozott a cikk, de vitatkozni akármin lehet)
elég blőd,hatásvadász vonalon futtatott ukrán-magyar párhuzam....
"A szerző láthatólag teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal, és összekeveri a vágyait a tényekkel.
Maga a fő állítás a végére önellentmondásba fullad, hiszen a cikk éppen azt részletezi, hogy az ukrán közélet a magyarnál jelenleg is sokkal elviselhetetlenebb. Következésképpen maximum az állítható, hogy az ukránok nem akarnak úgy élni, ahogyan jelenleg élnek. Sajnos Ukrajna abban a fázisban van, hogy nagyon is szeretnének az ukránok úgy élni, ahogyan a magyarok. De hát Európa egyelőre még mindig keletre lejt. Ez az irány meg nem attól fog változni, ha vér folyik az utcán, hanem ha a centrum országok nem fosztják ki ilyen szemérmetlenül a perifériát. A posztolóval ellentétben én ezt a változást nem véres polgárháború árán képzelem el. Erőteljes kijózanodást kívánok!"
alapvetően korrupcióellenes/emberi jogi (szólásszabadság, gyülekezési szabadság stb...) tüntetésként indult pár hónapja a dolog... és nem volt fegyverük.
Az, hogy mi lett belőle mostanra? Kaotikus anarchia leginkább.
http://hvg.hu/vilag/20140219_Video_fiatal_lany_kert_segitseget_a_kijev
decemberi felmérések szerint a lakosság 50%-a támogatja, 50% ellenzi a tüntetéseket
(félmilliónál több tüntetővel számoltak a nagyobb tüntetéseken)
az EU csatlakozást augusztusi felmérések szerint 50% támogatta, 30% ellenezte
nálunk molotov koktéllal dobálták a rendőröket, illetve helyenként mázsás betontömbökkel
csak mondom...
de ha akarod hidd el, hogy az egészet a CIA meg az IMF szervezi, mert az ő érdekük, hogy Kelet csatlakozzon majd Oroszországhoz és az országot privatizálja az orosz tőkés oligarchia (mivel az eredménye az egésznek ez lesz).
egyik tüntető se lőtt, botokkal mentek alakzatban...
mellesleg mindig a kisebbség harcol, többség sohasem..
ha alakzatban ostromolnak..és elötte fegyvereket szereztek..nincs sok megoldás.
ha nálunk rálőttek volna rendőrökre gépfegyverekkel..nem lett volna kegyelem..így is fejre lőttek..
én nem látom tisztán az ukrán helyzetet..egy kisebbség, egy martalóc csapat harcol valakik érdekében..vagy nagyarányú társadalmi támogatottság van mögöttük.