http://www.digitalhungary.hu/marketing/Penzes-banyat-csinal-a-Facebook-az-Instagram-bol/2034/
Zuckerberg gyerek bejelentette, hogy malawi fölé fellőtte az internetet jipííí taps és taps... :)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10102081915691061&set=a.529237706231.2034669.4&type=1&theater
We launched the Open Compute Project four years ago with a belief that an open source and collaborative approach to designing hardware and data centers will create better and more efficient technology to power the internet for billions of people every day.
Thanks to Open Compute and other efficiency work, Facebook alone has saved more than $2 billion in energy and infrastructure we would have otherwise consumed. This is good for the environment and good for delivering faster services for our community.
We want to build a world where everyone can connect, where our internet's infrastructure is open, where our computing tools are intelligent and where we have the power to share any experience or idea instantaneously. This vision guides our research in areas like Internet.org, Open Compute, Facebook AI Research and Oculus VR.
Today, thousands of people are coming together at the Open Compute Summit in San Jose to share new data center technologies. We shared designs for a new type of server that dramatically increases speed and lowers the cost of serving large amount of data traffic, a network switch that provides faster and better control of networks, and software that provides greater flexibility and control over server management.
A great example is our newest data center in Altoona, Iowa, shown here. This is one of the most efficient data centers in the world, and it uses the latest Open Compute technology.
You can learn more about the Open Compute Project at www.opencompute.org.
Azt már eddig is tudtuk, hogy márkaépítés szempontjából nagyon hasznos felület lehet az oldal, azonban eddig csak új követők szerzésével jelenhettünk meg a felhasználók hírfolyamában. Ez nemrég megváltozott, ugyanis 2013 novemberétől az USA-ban, 2014 júniusától pedig más nagyobb piacokon is (Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada) engedélyezték az ún. in-feed hirdetéseket. Vagyis, a felhasználók már nem csak az általuk követett fiókok képeit láthatják, hanem célzott, fizetett hirdetéseket is.
Kockázatos lépés volt, de a Facebook nem sürgette, okosan várt, és úgy néz ki ez nyerő stratégiának bizonyult. Habár sokan hallatták negatív véleményüket az ügyről, a felhasználók többsége elfogadta a változást, sőt a hirdetések bevezetését követő időszakban 50 millió új felhasználó regisztrált, amiből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az embereket már nem zavarja (annyira) a személyre szabott hirdetések látványa.
http://blog.klikkmania.hu/fizetett-hirdetesek-az-instagramon/
A new economic report found that Facebook created more than 4.5 million jobs and more than $225 billion of economic activity in 2014.
The study was released by researchers at Deloitte looking at Facebook's impact on the global economy. You can read the report at deloitte.co.uk/fbeconomicimpact.
Our mission at Facebook is to connect the world. We often think about this as connecting you with your friends and family -- those who matter to you most. But this also means helping people connect with businesses, governments and other organizations in their lives as well.
By helping businesses connect with new and existing customers, and by helping developers share their apps with the world, the Facebook community is creating a lot of jobs and economic opportunity around the world.
Thank you for all of the businesses you're all building and all the new jobs and opportunities you're creating. You're making the world more open and connected, and we're proud to support you.
abból fognak élni, amikor meglépik, hogy a cégek fizessenek azért, hogy ott vannak és a népnek szórhatják a termék fotókat, meg a kis videókat...
Az insta anno egyetlen cent bevételt sem termelt, nem hogy profitot. Most sem tudom miből élnek, mert reklámot még nem láttam rajta.
Már bocsánat de a l*****t ér az instagram 35 milliárd dollárt. Csak azért mert nő a userbázis, attól függetlenül még nem tudom honnan veszik hogy ebből pénzt is lehet csinálni, főleg ennyit....
http://index.hu/tech/2014/12/19/az_instagram_35_milliard_dollart_er/
A Citigroup elemzőcsoport legfrissebb jelentése szerint a Facebook igen-igen kedvező áron vette meg az Instagramot 2012-ben. A közösségimédia-óriás akkor egymilliárd dollárt fizetett a közösségi fotós alkalmazásért. Az elemzők szerint az Instagram most 35 milliárd dollárt ér.
Amit nem értek az hogy a facebook messengert is folyamatosan fejlesztik, és a FB-ot és a Whatsapp-ot használó felhasználók között hatalmas átfedés van, tehát nem értem minek kell ez a facebooknak.
http://444.hu/2014/02/20/igy-nez-ki-egy-harommilliard-dollaros-tevedes/
ez szórakoztató, de ótvar drága..
whatsapp mind közül a legértelmesebb alkalmazás a telefonomon, szerintem ha van vele értelmes tervük, 400 millio user 40$/kopf nem is olyan drága. gondolom jönnek a reklámok a küldő nevében, mintha ő írná hogy nézzük meg.
Jesus, 16 milliárd? Most olvastam a Bloombergen, azt hittem valami elírás. Ezek hülyék szerintem.
Na akkor breaking news! A Facebook megvette a WhatsAppot, esett is egy szépet after hoursban. 16 milliárd dollárba került. 2 éve még 1 milliárdért akarta megvenni a Google :)
A BBRY pedig pont emiatt emelkedett már csaknem 8%-ot.