Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#690835 banyaiz Előzmény: #690826

Nekem az rémlik , hogy ezt le is szabályozták később 2010 körül pszáf talán, hogy max 1%-al lehet eltérni a jegybanki középtől , valami ilyen móka volt. Vagy a bankokkal volt egy ilyen megállapodás.

Mindenesetre ez a megfogalmazás eléggé humoros a számomra leszögezi a feltételek a szerződésben világosak de kérdés, hogy az ügyfelek ezt fel is fogták e. Kb ezt mondja vsz. Egész pontosan "a fogyasztónak módjában állt e megérteni". Erre azt tudom mondani attól függ . :)

De nem vagyok jogász biztos lehet csűrni csavarni még a dolgot.

#690826 Spade Előzmény: #690788

"Magyarul világosan le van írva mi fog történni, de nem biztos, hogy felfogta az illető, és ezt vizsgálja a Kúria "objektív elemek alapján"? "

.

Nincs leírva h mi fog történni mert a bank vételi és eladási árfolyama nem egzakt. Tehát ad absurdum az is lehet h az EUR MNB 300 HUF, az elszámolás napján meg pont valahohy a bank vételi 250 HUF az eladási meg 350 HUF, oszt akkor jól megszopatták a paraszt gyökér ügyfelet. Az ilyen meghatározás átláthatatlan következményű és manipulálható a bank által, így valszeg tisztességtelen.

.

Egyébbként mondtam h az EUB alapvetően ügyfél/fogyasztó-barát, persze ez még nem a végleges döntés.

#690800 Margaretta Előzmény: #690788

Csak rá kellett volna nézni egy magánszemélyek részére alkalmazott adás/vételi árfolyamra.

Konkrét példa: 310-es EURHUF középnél a vételi 302, az eladási 318 Ft.

Több, mint 5% a marzs. Ez régen is ilyen arcátlan volt.

Mit nem lehet ezen érteni?

"mi a szóban forgó kölcs…

#690788 banyaiz

"mi a szóban forgó kölcsönszerződést illeti, Wahl főtanácsnok úgy véli, hogy a kölcsön folyósítására, illetve törlesztésére alkalmazandó átváltási árfolyamokra vonatkozó szerződéses kikötések világosan kifejezettnek tűnnek. Mindazonáltal úgy ítéli meg, hogy kétségek merülhetnek fel arra vonatkozóan, hogy a fogyasztónak módjában állt e megérteni, hogy a külföldi pénznem eladási árfolyama és ugyanezen pénznem vételi árfolyama között fennálló különbözetből eredően többletterhet viselhet. E tekintetben Wahl főtanácsnok úgy véli, hogy a Kúriának kell erre a kérdésre válaszolnia a vitatott szerződés megkötésekor fennálló objektív elemek alapján."

Ez egy k. nagy szöveg. A feltételek világosak, de nem biztos benne, hogy a fogyasztónak módjában állt megérteni? :)

Magyarul világosan le van írva mi fog történni, de nem biztos, hogy felfogta az illető, és ezt vizsgálja a Kúria "objektív elemek alapján"?

Milyen objektív elemek pl a szellemi potenciálja az ügyfélnek lehetővé tette e, hogy a világos feltételeket megértse? Ezen kívül nem tudom mi más oka lehetne ha a feltételek világosak és mégsem érti. :)

Ez lol.

#690785 banyaiz Előzmény: #690781

Szerintem arra, hogy azt sem mondta ki minden tökéletes . Lehetett volna az is az állásfoglalás kategorikusan kijelenti minden úgy jó ahogy van.

Nagyjából ez is van benne, csak elég maszlagosan, és nyitva hagyva egy pontot ahol "esetleg" lát problémákat.

Az nem tiszta nekem, hogy Kúria már ez alapján tovább dolgozhat, vagy meg kell várnia a bírósági döntést, mert ez csak állásfoglalás volt a főtanácsnok részéről.

#690782 banyaiz Előzmény: #690778

Komoly ez az állásfoglalás. :) Enyhén van egy nesze semmi beütése.

Mondjuk azt legalább éles elmével kikövetkeztették, hogy a szerződés semmissége az lehetetlen helyzetbe hozhatja az adóst.

Kb annyi jött le belőle nekem, hogy egyedül abban lát esetleg jogi problémát, hogy eladási/vételi árfolyamot alkalmazott a bank folyósításnál /törlesztésnél. De ezt sem mondja ki egyértelműen hanem maszatol egyet.

Sokat nem ment előre az ügy ezzel.

58millios forgalom otp-b…

#690764 Ibiza

58millios forgalom otp-ben..4. a forgalmi listán.

Megy a pánikoltatás vagy…

#690742 Lebleuf

Megy a pánikoltatás vagy meglehet a korábban vis majorként említett eladáshoz kell nyúlnom?

„Vészes helyzet alakult ki a 18. legnagyobb ukrán bank háza táján: a pénzintézet kijevi kirendeltsége előtt sorban állnak az emberek. A pánik dominóhatással járhat a gazdasági összeomlás szélén álló ország pénzügyi rendszerében.”

http://m.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/bankpanik_a_szomszedban_veszes_helyzet_alakult_ki.576063.html

"Ma megszólal az Alkotmá…

#690612 Hathor

"Ma megszólal az Alkotmánybíróság a devizahitelesek ügyében. A kormány még november végén intézett kérdést az Alkotmánybírósághoz, hogy vizsgálja meg az egyoldalú szerződésmódosítások alkotmányosságát. Elsősorban az OTP miatt lehetnek fontosak a bejelentések.

KBC"

#690600 Ibiza Előzmény: #690599

altatják :)..raiffeisen eladogat bankokat lehet otp benne lesz.

Tetű erste megszivatott ezzel szar kereskedési rendszerével..még mindig nincs megnyitva..25 perc amíg megnyílik..utána kiléptetett..