Regisztráció Elfelejtett jelszó

Richter fórum

Re: nincs cím

#690166 Kissherceg Előzmény: #690152

Az Aberdeen Asset Managers Limited (UK) 2014. február 6. napján kézhez vett tájékoztatása alapján a Richter Gedeon Nyrt. bejelenti, hogy az Aberdeen Asset Managers Limited (UK) befolyása 2014. február 3. napján a részvénytársaságban 14,89%-ra csökkent.

ennyi volt: Aberdeen Asset Management Plc. 19,95% 37 179 620 db

#690152 rbbj11 Előzmény: #690127

Az EBIDTA-t tartom az egyik legkevésbé fontos fundás számnak. Sokkal fontosabb az előre tekintő P/E, az pedig csak vacak lehet egy magyar és tsai piacon működő cégnek, pláne gyógyónak, ahol állam bármikor képes extrém torzításra.

Fontos még az egyszeri hatásoktól tisztított P/E, adósságállomány szektortársakhoz képest, és a könyv szerinti érték.

Mondjuk ott kezdődik, h. magyar tőzsdén gyakorlatilag nincs komoly vevő, tehát eleve rávághatunk minden magyar bet-es cégre 30% diszkontot, csupán az illikviditás és érdektelenség miatt. Még osztrák tőzsde sem érdekel senkit, nem véletlen van omv folyamatosan 7-es p/E alatt évek óta.

Az év végi célár…

#690137 Lebleuf

http://www.portfolio.hu/vallalatok/egeszsegugy/innen_meg_20-ot_eshet_a_richter_2.195031.html

HSBC

…a korábbi 5000 forintról 4725 forintra csökkent, a papírokra vonatkozó ajánlás pedig felülsúlyozásról semlegesre változott.

Jefferies

…a korábbi 4165 forintról 3440 forintra csökkentette az elemző, az ajánlás pedig tartásról alulteljesítőre módosult.

UBS

…a korábbi 5000 forintról 4800 forintra csökkentette célárfolyamát, az ajánlás pedig így vételről semlegesre módosult.

Concorde

…a korábbi 4700 forintról 4400 forintra csökkent, az ajánlás pedig ennek megfelelően egyenlő súlyozásról alulsúlyozásra változott.

Az év végi célár 3440-től szór 4800-ig… :-D

#690127 Janicroft Előzmény: #690099

Az Erste idén év elején írta hogy a Richter a szektortársakhoz képest 5 éves átlagnál alacsonyabb diszkonton forog, EV/EBITDA tekintetében. A diszkont 28% volt 5 éves átlagban, januárban viszont csak 13% és ekkor volt 4300 HUF a részvényár, tehát volt helye már a korrekciónak, de ettől függetlenül nem számítok arra hogy 3000 forint köré lejönne az árfolyam.

#690116 Illuzio Előzmény: #690094

Te mint komoly "uzlet ember"most ugyan olyan cinikus es pitianer vagy,mint amit allandoan kikersz magadnak a Keg-ben.Most te elegedett vagy a joslatoddal? Kielegultel? Ilyenkor,hogy hogy nem bringazol be a nyockerbe? Most miert nem tunsz el a topikbol, ha nincs benne erdekeltseged? Csak nem ide jarsz megmondo emberkedni? Senkinel nem vagy kulomb! Ezentul inkabb tobb alazatot tanusíts a veled nem egyeterto emberekkel szemben, "te àsz".

#690099 rbbj11 Előzmény: #689980

Nem is tudom, mióta rá se néztem erre a papírra. Nagyon rég írtam sok helyen sokaknak, h. semmi de semmi nem indokolta az egishez képest a magasabb értékeltséget. Végig azt mondtam, amíg 15-17e közt volt egis, h. összehasonlíthatatlanul jobb bolt, mint az akkor még bőven 40e alatt tányázó richter. Alapvetően 30e-t sem ért sokáig fundásan, mostanra talán ér 32-35e-t. De akkor még mindig csak korrekt áron lehetne venni, nem olcsón. Fényévekre van attól, hogy olcsó legyen: 3,1e mondjuk még laza 22% esés lenne innen. Na ott vennék.

#690082 Davenport Előzmény: #690074

Én a holnapi szépítésben bízom! Elvileg némi korrekciónak jönnie kell. Remélem a fejek is tisztulnak, mert azért ez a gyors nem volt annyira rossz.

4040-4074 vételeim vanna…

#690074 Razamanaz

4040-4074 vételeim vannak.Bízok egy felhúzásban záróban.

#690061 Janicroft Előzmény: #690054

Technika mit mutat jelenleg, vagy korai még megmondani? Én úgy látom túl van picit reagálva ez az esés, szerencsére a meglévő papírjaimból a legdrágább is 3600 forint szóval egyelőre kivárok, sőt jó volna valami értelmes szinten vásárolni még mert a jelenlegi eseményektől eltekintve néhány éves távon ez a cég nagyon szép teljesítményt fog mutatni.

#689993 Lebleuf Előzmény: #689956

Előbb rábővítettem, majd az iménti púppal eladtam, megkönnyebbülve irány dél, megvan az új favorit szám, de 3,4 fölötti. Lehet még mindig túl optimista vagyok?