Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#688254 rbbj11 Előzmény: #688132

amer 8pont, asbury túl nagy adósság miatt nem érdekes, egyébként kb. 6 pontot kaphatna, BRCD 8p, Chubb lehetne z első 9p-s, de sajna nem, mert folyamatosan esik a bevétel és vele a profit. Így 8p. De azzal az aláhúzással, h. FOLYAMATOSAN, ÉVEK ÓTA zsugorodik a cég.

Többire most nincs időm

#688248 rbbj11 Előzmény: #688224

DDR folyamatosan sok éve veszteséges, eladósodott cég, egyedül a könyv szerinti értékéhez képest van jó áron, egyébként fundás szempontból bottal se.... 0 pont

Exxi olcsó, jó, kicsit sok az adóssága. Van benne fantázia. Ezentúl pontozni fogom őket :) Kb. 7-t kapna 10-ből.

ORC 3 pont, több szót nem érdemes rá.

REFR 1 pont.

AA: 4 pont

Re: Ziggo

#688244 rbbj11 Előzmény: #688222

no és annak is utána kell nézni, mennyire likvidek, amiket adnak, mennyire drága jutalékért lehet egyáltalán eladni őket (l. melyik tőzsdén kereskedhetőek), mert ezek az apróságok értelmetlenné tehetik kis pénzzel a dolog megjátszását.

#688224 Bendeguz Előzmény: #688221

DDR: beszálló 15$, csökkenő trend 16,5$, CCI vételen, minden más eladáson.

AA: borzasztóan túlhúzott, minden indikátor eladáson

EXXI Bermudán van (Mutyisziget), de ékelődik délnek és minden indikátor a mélyben van, spekire jó lehet (+10%)

ORC: kizuhant az emelkedő csatornából, nagy a rés, de az MACD kivételével az RSI, CCI és STS is vételen állnak. Réstöltés jöhet.

REFR: emelkedő trend ismét megtartotta, emelkedő háromszög alakul, MACD vételen, a többi már nem. Nagyon érdekes parabola az elmúlt évek grafikonja, kábé mint a rába :)

#688222 Janicroft Előzmény: #688219

Nem tudtam még elolvasni, de itt a részletes leírás a Ziggo investor relations oldaláról:

https://www.ziggo.com/resources/documents/Joint%20announcement%20press%20release.pdf

Én úgy veszem ki ebből hogy ez már egy eldöntött üzlet, de el kell olvasnom az egészet. Egy dolog már nem tetszik benne:

A 34,54 EUR ár így jön ki: 11 EUR cash, a többi pedig Liberty részvényekben:

Under the terms of the Offer and adjusting for completion of the stock dividend, Ziggo shareholders will receive

€11.00 in cash, 0.2282 Liberty Global Class A ordinary shares and 0.5630 Liberty Global Class C ordinary shares

(0.1674 prior to completion of the stock dividend) for each Ziggo share that they hold (the “Offer Price”). Based on

1

VWAP or volume weighted average price is calculated as of January 24, 2014.

2

All values and calculations throughout the press release are based on the Offer Price using share prices as of January 24, 2014, unless

otherwise noted. All translations throughout press release are based on a EUR/USD exchange rate of 1.3683 as of January 24, 2014.

Ez most a következőt jelenti: Liberty Global Class A. Jelenlegi árfolyama: 81,5 USD; tehát ez kb 18,6 USD értékkel bír

0.5630 Liberty Global Class C ordinary shares :Jelenlegi árfolyama: 77,38 USD, tehát ez kb. 43,56 USD értékkel bír

Összesen: 11 EUR + 62,16 USD.

Ez így egy kicsit soknak is tűnik, de a 0,5630 C class részvény az 0,1674 valamilyen osztelék fizetése előtt. Na ezt a részt nem értem teljesen pontosan, de érdemes lesz ennek utánanézni.

#688221 Bendeguz Előzmény: #688220

Bennfentes vételek miatt vételi megfontolásra ajánlott részvények: AA, DDR, EXXI, ORC, REFR

#688219 rbbj11 Előzmény: #688217

Itt nem vagyok tisztában a héttérrel, pl. kötelezö érvényü az ajánlat?

Annyira alulértékelt, mint dell, ahol egyértelmüen megérte a kivásárlás, ezért nem is lett volna logikus elállni a vételi ajánlattól?

#688218 Janicroft Előzmény: #688217

Itt vannak még infok, arról is miért esik az árfolyam (nap közben már -6%-ban is járt):

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-27/malone-s-liberty-global-agrees-to-buy-dutch-cable-provider-ziggo.html

Ziggo investors will receive 34.53 euros for each share -- including 11 euros in cash and the remainder in Liberty Global stock, the companies said today.

“It’s a fair offer,” said Emmanuel Carlier, an analyst at ING Groep NV in Brussels. “That the shares are falling is due to the offer being for a large part in stock, some people can’t or don’t want to have U.S. stocks.”

Ziggo

#688217 Janicroft

Ma olvastam reggel a Bloomberg alertet és most a KBC-s hírlevélben is a következőt:

Felvásárolja a UPC anyavállalata, a Liberty Global (NYSE) a holland kábeltévés cég, a Ziggo (Amszterdam) még nem nála lévő részét. A Liberty 34,53 eurót ajánl a részvényekért, amivel nagyjából 10 milliárd euróra értékeli a vállalatot. A vételár egyébként 7,7 százalékkal haladja meg a jelenlegi árfolyamot. A Ziggo árfolyama 3,3 százalékos mínuszban van.

Tény és való, 31,99 EUR most az árfolyam, ezt több mint 7% hozam lenne:

http://www.bloomberg.com/quote/ZIGGO:NA

Már anno a DELL-nél is volt egy ilyen körünk, "tutibiztos" 5%-ról szólt akkor a történet, ismertük Michael Dell ajánlatát és láttuk mellé az árfolyamot, ezt akkor meg lehetett játszani, szerintetek a Ziggo-t is meg lehetne?

#688181 Bendeguz Előzmény: #688177

ha időd engedi, az első listát szűkítsük le fundásan is OK pakkra és arra készítek TA-t. addig meg elválik, hogy mekkorát korrekciózik a világ

#688141 Bendeguz Előzmény: #688132

Továbbiak, amik nincsenek még a KBC-ben, írni kell nekik...

12. BT Group

13. Cepheid

14. Chemtura

15. Crown Castle

16. Digital Globe

17. Gatx Corp

18. Jetblue Airways

19. Pfsweb

20. Polycom

21. Silicom Ltd

22. Terex Corp

23. Zebra Tech

Nos mi legyen? Az első 11-ből holnap elemzéseket fogok készíteni és valamit megjátszok, ha jól fest.

#688132 Bendeguz Előzmény: #688129

Friss ropogós tegnapi OUTPERFORM, STRONG BUY ajánlások (ráadásul a KBC-ben is megtalálható)

1. Amer Software

2. Asbury

3. Brocade

4. Chubb

5. Cognizant

6. Prudential

7. Spirit Airlines

8. Staples

9. Sunesis Pharma

10. Tyson Foods

11. Vulcan

#688130 Janicroft Előzmény: #688123

Ezt a hírt meg azelőtt lehetett olvasni hogy a Netflix jelentett volna, ezért én is esést vártam de nem következett be. Majd akkor fog szvsz ha a várt növekedési ütem csökken, vagy ami meg rosszabb, az előfizetői létszám csökken. Ha az Amazon beindul, könnyen fog átcsábítani előfizetőket, ezt a Netflix megsínyli majd.

#688123 rbbj11 Előzmény: #688119

Internetes TV szolgáltatást vezethet be a jövőben az Amazon (Nasdaq), írja a Bloomberg az ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva. A legnagyobb online kereskedelmi cég pedig a tervek szerint már több amerikai médiavállalattal is felvette a kapcsolatot, hogy később tartalmat készítsenek az Amazon szolgáltatásán belül.

Ez NFLX-nek baromira nem jó, de persze ettől még emelkedik majd tovább....dotcom lufihoz hasonló lesz belőle

#688119 rbbj11 Előzmény: #688114

nekem is mai napig felülkerekedik néha a pszichém, pl. legutóbbi esetben solarworld rövid távú trade-ből csináltam hosszút és most már igazán akkor sem akarom eladni, ha nullára megy....