Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs tárgy

#688098 Lebleuf Előzmény: #688082

Magamban tippeltem 80:20 arányra, a teljes befektetett összegre is szépen mutat a visszaszámított 15% körüli hozam. (Én a teljes befektetni való pénzemre számítom vissza, az éves hozamot.)

#688083 Ddavid Előzmény: #688075

Most szerintem lesz 1 kis pozitív korrekció. Utána az ukrajnai események, világban lejátszódó folyamatok, devizamentés nem valami pozitív képet fest a jövőre nézve. (+magyar bakok erősítése, hogy az OTPnek több riválisa legyen).

Az RC jól beleültette a kisbüfiket a 10 ezres 5 éves célárjával az OTP-be.

Lehet kamu, de azért most erősen beteljesedni látszik a dolog amit itt írnak:

http://pomperj.simplesite.com/182369451

Hathor Te, hogy látod a dolgot most TA alapon?

#688082 Tapasz Előzmény: #688081

A számlán lévő otp részvények beker átlag árával számolva kb 25 %-a a tőkének. A jelenlegi bekerülési átlagár 4700 körül van. 4638 ig van a fele mennyiség, a másik fele feljebbről. Az első tétel 5115 -ről van az utolsó 4388 ért.

#688080 Lebleuf Előzmény: #688075

Engem az foglalkoztat, hogy ezzel a módszerrel, mennyi az aktív és a passzív pozi % aránya (passzív, jelenleg meglévő 48×× - 5××× körüli átmenetileg beragadt pakkok + esetleg a 3××× körüliek, szemben azokkal (aktív) amik pörögnek)

#688075 Tapasz Előzmény: #688052

Szerintem nem csak oldalazáskor jó ez módszer ;-). Szerencse pedig mindig kell. A TA-ban a szinteken kívül nem hiszek, inkább hangulatra figyelek.

#688052 Hathor Előzmény: #688028

Igen.

Trendelő piacban nem működőképes.

Egy oldalazó piacban nagyon jó.

Jól csinálta, a szerencse mellette volt a letapadásunkkal.

Én speciel utálom a sávozást..

Kinek a pap, kinek a papné..

Örülök, hogy jól kijön mindig belőle. Ügyes.

Részvénynél nem db szám …

#688045 Tapasz

Részvénynél nem db szám a poziméret, hanem a tőke adott része, drága otinál kevesebb darabot veszek.

2011 augusztusában nagyo…

#688043 Tapasz

2011 augusztusában nagyon megégettem magam a túlméretezett hati longokkal, azóta óvatosabb vagyok.

#688042 Tapasz Előzmény: #688029

Hati mindig kisebb, mint az rv, mert a kockázatot nem stoppal kezelem, hanem a tőkéhez mért kicsi pozimérettel. A fifo elv miatt papíron kell vezetnem, hogy milyen bekerülési áru meglévő pakk. Most például a papíron 19191 hati shortok a valóságban 19700 felettiek. Mivel soha nem átlagolok és azonnal zárom a nyerő pozit, így mindig van mozgástér. Arányosan úgy képzeld el, 1000000 számlamérethez max 10 konti nyitható. A sok kicsi sokra megy elv a kereskedésem lényege. Kb. 15-20% így meg van évente. 2009 vége óta.

#688036 Lebleuf Előzmény: #688022

Ilyenkor egyre jobban foglalkoztat a short. Kbc viszont skippeli…

Ki tudja mi lesz. A távol-keleti zárás, 9 előtti dax, snp talán támpontot adhat a hétfői tipphez, aznapi megérzéshez… nemtom. Ha gömb: Egy mély nyitást várok, további eséssel 250 körülig vagy ami megfogja, ami rést usa nyitásig betölthet a pénteki záróra, majd usa nyitás előtt legyez egyet, usa nyitáskor pedig elindul …

#688029 banyaiz Előzmény: #688026

Egyébként úgy lövöd be a hati shortot, hogy az mindig a nyitott Otp -kel azonos nagyságrend legyen? Gondolom nem mert ha tökéletesen fedezi akkor nem keresel. Ez mondjuk arra jó lehet ha sokat akarsz gyűjteni , és még lefelé várod.

Ha viszont nem így lövöd be akkor mindenképpen van kockázat pl hétfőn nagyot emelkedik és van nyitott nagyobb shortod?

Ha túlméretezed a shortot, vagy alul akkor is már nem mindegy merre megy a piac. Pl alulméretezed hati shortot és nagy esés jön?

#688028 banyaiz Előzmény: #688026

Akkor tud ez a statégia bukni ha nagyot mozdul a piac. Illetve akkor is jó lehet ha a hatival ügyesen bűvészkedsz.

Példa: Mondjuk baromi nagyot emelkedik a piac, eldobálod a longokat 100 Ft-onként de a hati shortot nem zártad. Vagy baromi nagyot esik, veszel sokat és lezárod idő előtt a hati shortot (ez a 2. verzió megesett velem már egyszer Otp-ben, gyűjtöttem hati shorttal fedeztem, aztán úgy gondoltam kb az alja short zár onnan esett még vagy 2000-3000 Ft-ot otp. :)

Viszont ha egy 1-2 k-s sávban mozog le fel akkor baromi jól működhet akár még short nélkül is. Mondjuk utóbbi fél év az ideális volt erre. Ment itt pár száz ft-os sávban fel le mint a mérgezett egér.

#688026 Tapasz Előzmény: #688022

Én nem tudom. Ha esik tovább, akkor veszek, ha emelkedik, akkor eladom, amiket pénteken vettem. Úgy hogy nekem mindegy. Ja, esésnél meg termel a hati short :-)

#688025 banyaiz Előzmény: #688022

Hétfőt az passzolnám mi lesz.

Nemzetközileg azt várnám ettől az évtől, hogy jóval több para lesz mint tavaly, nem egy szinte egyenes vonalú araszolás fel vezető piacoknál. Parákkal, paráztatásokkal, egy kb helyben járás az év egészét tekintve, vagy szolídabb mínusz, minimális plusz év végére év elejéhez képest.

Oti nagyon gyenge. Csak annyit mondok durván fél év alatt 3 írd és mond 3 alkalommal járt a 200 napos felett, ezen a héten volt a 3. alkalom 2 napra. Amit várnék nem biztos, hogy idén az, hogy megtalálják a lemaradó piacokat a régiónkat, és enyhül ez a gonosz bankozás. Választás miatt itt minden csúszik fél évvel kb mert ott vannak önkormányzati választások is. Mozog durván 4k-4,8 k között mióta Cs papa bedobta a pakkját, és napirenden a dev hiteles mentés őrület. Ebből kiesik akkor ki tudja hol áll meg. Felfelé vsz nem túl sanszos, hogy a választások előtt kitörjön tartósan legalábbis.

Ennyi kb a várakozásom.

nincs tárgy

#688022 Davenport

Most ti hogyan látjátok, lesz hétfőn további esés kint, vagy egy kicsit megnyugszanak a kedélyek?

Számítani lehet egy kisebb korrekcióra az 5%-os esés után? Esetleg érdemes dobni egy részét és jól beshortolni hétfőn az otit?