Regisztráció Elfelejtett jelszó

Certifikát

Re: nincs cím

#710200 Ibiza Előzmény: #710196

nem sok értelme van..illetve még is..

nem sok értelme mert akkor minden nyitsz pozit? ha meg már longot nyitnál akkor elötte dobd el a shortot..várd meg amíg kialakul az irány és arra az irányra bővíts..

elvileg nyitsz egy longot rá egy shprtot akkor nem csináltál semmit mert amit egyiken keresel a másikon bukod.. ha mindkét irányra veszel akkor olyan mint a rulettben..rax a pirosra meg a feketére is..

De aztán még is van.. mert nem mindig egyforma a tőkeáttétel és lehet egyiket Dt-re veszed a másikat pedig szvingre..(1-2 hét) vagy egy egy fontos pont eléréséig.

Van más megoldás..pl longod van de aznap lefelét vársz akkor eladod, berax egy vételi stopot ha felfelé menne még is.. és megpróbálod lejjebb visszavenni..akkor az eladás és a visszavétel különbségét DT-ben megkerested..ezt saját papíros shortnak hívom.. van értelme mert ha nagyon vacakul néz ki akkor nem veszed vissza vagy csak másnap..vagy fordított pozira állsz. stb stb..

Ráadásul ott vannak egyéb lehetőségek..10-20-30-50-60-stbstb %-át is eladhatod.. és ezek kombinációja.

ezekben van a tőzsdézés szépsége

A rulettben is sokan játszanak úgy, hogy raknak pl 8 számra zsetont.. akkor tuti 7 zseton elveszik de ha egy bejön akkor többet keresel..Én ezt soha nem használom pl teszek a piros 32-re akkor rakok a párosra a pirosra a 19-36ra.. a 32-33-35-36 ra..mindegyik egymást erősíti..

Sztem részvényt index-el lehet fedezni pl otp longot bux hati shorttal..vagy a dax longot sp shorttal..de mivel általában egyformák az irányok a nagy tőzsdéken ezért az egyik pozi valószínűleg gyengélkedni fog.

Milyen tapasztalataitok …

#710196 TrendMan

Milyen tapasztalataitok vannak arra vonatkozóan, ha egy long pozit shorttal fedeztek vagy forditva, akkor mekkora ellenirányú pozíciót célszerü nyitni?

(certinél ez különösen érdekes, mert a két certinek más-más az áttétele)

Köszönöm a véleményeket:-)

Re: SL ertek szamitasa

#708169 Amatoregy Előzmény: #708162

Magyarpiacon elérhető certikről beszéltem. Tehát ennek nincs lejárata, kamat nem játszik.

A kiütési értéket nem láttam. Ha egy short certi esetében ellentétes irányba megy az árfolyam, akkor a tőke áttétel növekszik.

Mondjuk matematikailag szívesen megnézném, hogy short certi esetében (de lehet akár long is csak azt nehezebb számolni), hogy 1 pontos (tehát majdnem nulla) Dax index érték esetében a tőke áttétel mit mutatna? Mondjuk 0,00000001?

Bár akkor már nem igen lenne net sőt lehet áram sem..

http://erstebroker.hu/hu/certifikatok_turbo_certifikat_mukodes.html

#708162 Stef Előzmény: #708159

Az a képlet most jól jönne nekem.

Az árfolyam hatást direkt kivettem a képletből, hiszen EUR certit vettem elő és feltételeztem hogy egy EUR devizanemű tőzsdei számlán kereskedem vele. Így fx hatás nincs.

Akkor marad:

- alap termék ára (pipa, ez ok)

- tőke áttétel nagysága (pipa, ez is ok)

Már csak a "futamidőig hátralévő napok számától." nem értem... a lenti (DE000CF41PU0) certi nyílt végű, tehát nincs lejárata. Viszont a tőke áttétele változott 1.95-ről 2.12-re (8 nap alatt... az árfolyam felment 9330-ról 9580-ra).

Gondolom direkt nem csinálnak erre egy vacak kalkulátort.

#708159 Amatoregy Előzmény: #708151

Nem. Van (volt) egy képlet az erste oldalán.

A certi ára függ:

- az alap termék árától

- a tőke áttétel nagyságától

- eur (usd)/huf árfolyamtól

- futamidőig hátralévő napok számától.

Namármost azonos alaptermék árnál ha 280 eur/huf vagy 330 eur/huf árfolyam van ez torzítja.

A tőkeáttétel tdurbó módon változik, vagyis ha jó irányba mész, akkor a turbó hatás csökken.

#708151 Stef Előzmény: #707892

Egy kicsit matekoztam, és ha jól gondolom, akkor kizárólag a tőke áttételt kell néznem kockázat számításnál, semmi mást. Lényegtelen, hogy az aktuális 47.75-ös certi ár hogy jött ki a 9330-as dax árhoz.

Tehát, ha a DAX felmegy 9330-ról 9450-re, akkor az 1.28617% emelkedés, ami a certi 1.95-ös áttételével 2.50804% csökkenés lesz. Így a 47.75-ös turbó short certi lemegy 46.55 EUR-ra.

Ezek alapján ha 200EUR-t akarok kockáztatni akkor 166db certit kellene megvennem, ami 7926 EUR. Mert ugye 1,2 EUR-t csökken, és 200/1,2= 166db.

Örülnék, ha valaki megerősítene vagy megcáfolna... :)

SL ertek szamitasa

#707892 Stef

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék a stop szint kiszámításához (MM).

Tegyük fel a DAX esésre szeretnék spekulálni. Most az árfolyam 933x-nél van, a certit pedig 9450-ig tartanám, ott pedig dobnám.

Vegyük alapul a DE000CF41PU0, Citi TS certit, ami most 47.75 EUR-on van, tőke áttétel 1,95.

A tegyük fel hogy a tőkém 2.000 EUR és 10%ot kockáztatnék, tehát 200 EUR veszteséggel számolva hogyan kell kiszámolni mennyi turbó short certi kell vennem?

#701131 TrendMan Előzmény: #701119

Köszi, ez sokmindent megmagyaráz.

Azt, hogy hirtelen miért változik meg a termék áttétele és kiütése, azt viszont nem.

Valaki eltudja mondani n…

#701118 TrendMan

Valaki eltudja mondani nekem, milyen tényleges tartalma van a roll over-nek, melyet pl. az olaj certiknél csinálnak?

ha jól látom most pl. hirtelen a short certi kiütése már nem 110-nél van, hanem 108,73?

Ez meg hogy lehet?

majd figyeljetek..ilyent…

#695212 Ibiza

majd figyeljetek..ilyentájt sok certi lejár..

Re: Maradványérték

#685020 Szika Előzmény: #685018

Húú, az komoly :) szerencsére nem mennyiség, csak játék. köszi az infót. :)

Re: Maradványérték

#685018 TrendMan Előzmény: #685016

Néhány hét alatt elszámolják neked, addig várnod kell.

Ez lehet akár 4-5 hét is.

Maradványérték

#685016 Szika

Sziasztok! lenne egy kérdésem: ünnepek alatt nem nagyon figyeltem a piacot, és maradt pár darab EBDAXTS36-om, amit kiütöttek, viszont ajánlatot a maradványértékre ma nem tudok már bevinni 565-ön, mert törölték a bétről. Ilyenkor mi van? Valamikor gondolom visszakapom a maradványértékét, ugye?

hopppá :) az erstés fi…

#682410 Borska

hopppá :)

az erstés fiúk is észrevették :

"Hosszú napok óta tartó meredek emelkedés ért véget az EUR/USD tekintetében, ahogy az 1,38-as szint alatt fordult az árfolyam, ami egy korrekció kezdetét jelentheti. A Fed eszközvásárlási programja kapcsán a dollár erősödésére számítunk, amit a jelenlegi technikai kép is támogat, így piaci árfolyamon lehet short pozíciót nyitni."

no, akkor nem vagyok egyedül a shortommal

#682201 TrendMan Előzmény: #682184

Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal kéz?

Úgy látom időközben valamennyi teljesült belőle.

Fémeknél viszont a dobbantási szint visszatesztelését várom (1200 USD és 18,5 USD körül).

Aztán majd jövő év elején érdemes résen lenni.