a marketinges és titkársági munkákra gondoltam
az a baj, hogy ezekre az állásokra ott vannak már a most frissen végzett fiatalok.
egyébként a főnököm, aki kirúgott 70-es években járt egy 3 éves főiskolát, 0 nyelvtudás, havi 1,5m fizetés...soha semmi mást nem járt, azt is protekcióval járta ki közepes eredménnyel...kollégáim nagy rész ugyanezt az iskolát járta, de többen 40 évesen jártak egy szocped-rt, mert előíráslett, hogy minden előadónak valamilyen diploma kell....nyelvvizsgát lováriból szereztek, de volt olyan is, aki orvosi papírt szerzett, hogy diszlexiás, és így nem kellett nyelvvizsgáznia....
állami hely csak 3 volt a sok pályázat között...én a meglévő ismereteimet szeretném eladni, mert hiába keresnek most mondjuk minőségügyi mérnököt, ha 2 év és egy valag pénz mire egyáltalán meglenne a végzettségem....és 2 év múlva meg már megint más lesz kurrens, és a frissen megszerzett végzettségmet akkor már 50 évesen a farkamra húzhatom....
ezért keresek én valami titkársági vagy marketinges munkát, ahol elég dumálni, meg esetleg még a német nyelv hozzá
programozás valószínűleg nem lesz közte, mert próbáltam kicsiben, és kukkom nem volt hozzá...iskolarendszerű, vizsgákhoz kötött képzésben nem nnagyon gondolkodok, mert 20 éve, mióta ledoktoráltam minden iskolát nagy ívben elkerültem...a iskolarendszerű tanulás nem igazán a szívemcsücske, egyetemi éveim alatt nagyon komoly vérnyomásproblémáim voltak, az orvos szerint a tanulással járó stressz miatt...mióta nincs tanulási és vizsgadrukk, ez elmúlt....én sajnos az eddig megszerzett papírjaimat se használtam szinte semmire, és még a velük megszerzett tudás is elavult...
nem állami helyekben kell ma már gondolkodni...
és ha kitartó vagy, sikerülhet még bármi... :)
csak valami új legyen, amire ma szükség van, nyilván te is látod, hogy a régi tudásod nem felel meg a mai követelményeknek
szerintem minél előbb újat kell tanulnod, bármi is legyen az.
ha kényelmeskedve várod az újabb elutasításokat, abból nem lesz soha semmi.
tovább kell lépni
egyébkénz ahonnan engem kirúgtak, onnan sok soft- és hardware-es informatikus kollégámat is kirúgták...egy részét velem együtt, egy másik részt márciusban...
pedig nincs más hátra, mint előre :)
valamit meg kell még tanulnod, a régi ismereteid nem értékesíthetőek mostanában.
hiába minden képzettség, elavult mára.
újat kell tanulni mindenképpen.
még fiatal vagy, váltani tudsz, ha nagyon akarsz.
újat kell tanulni, amire manapság kereslet van.
kösz, de nem hinném, hogy menne...annak idején műegyetemen valamifortran megy a csuda tudja milyen nyelvet próbáltak tanítani, de nagyon nem ment....igazán még a c64 se....volt egy enterprise gépem, tavaly adtam el vaterán 35K-ért, mert szinte új volt...nekem a gépezés csak a windows óta megy, bár az office csomagból is csak a word, excel, powerpoint progikat használtam....egyszerű user vagyok..
szia, Euroman!
Számítógép-programozást nincs kedved megtanulni?
Nagyon nagy kereslet van programozókra...
hát eléggé elkedvetleníti az embert, ha 1 év alatt egyetlen helyrőlse hívják vissza aze embert, és e-mailben sem kap választ (még külön érdeklődésre sem), vagy csak elutasítást...outlookban külön "állás" címszó alatt gyűjtöm az archívban az elküldött anyagokat....17 collos monitoron 8-as betűmérettel nem fér ki a sok alkönyvtár, ahány helyre írtam....a legtöbb alkönyvtárban csak az áltlam elküldött jelentkezés, és esetleg a cégtől kapott automatikus e-mail válasz van, hogy megkaták az elektronikus levelet...egy pár alkönyvtárban udvarias, de határozott elutasítás...
hát igen....most stabilan -3 fok van, napok óta napközben is minusz fokok, párás, nyirkos idő....állatnak se való (hacsak nincs jó bundája, mint a birkáknak)....mindegy, hogy 49K vagy 60K...megélni egyikből sem lehet...és állítólag kimustrált rendőr kápók a felügyelők....30 éve van jogsim, de rendőrrel is csak tán 3x voltdolgom igazoltatás címén, meg 2x amikor kirabolták a hétvégi házunkat....nem kívánnám egyiket se főnökömnek, pedig ott az lenne...elég volt sorkatonaként csicskázni...
:) Fura egy mókus vagy... megprovokáltalak hátha negatív irányban van benned tűz..de nem..lelustatetűztelek erre egy kiegyensúlyozott tárgyszerű választ nyomsz.
sztem egyszerűen befásultál..ez nem jó.
De állítólag elég brummogni-röfögni és megfelelt a jelentkező ;) Jövőre "már" 60k nettó lesz a közmunka
ez is mekkora egy nagyképű paraszt lett:
http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/belengette_a_kozalkalmazotti_beremelest_varga.5.193226.html
még több pénz közmunkára:
http://www.portfolio.hu/gazdasag/a_kormany_minden_celja_teljesulhet.5.193225.html
úgy látszik jövőre sem lesz rendes munkahely, csak ilyen nullás értékű, semmire sem jó, megalázó, placebo xar
biztosan vannak nálam szorgalmasabbak is, meg lustábbak is...az biztos, hogy mondjuk 10 éve jobban pörögtem, bár azzal se sokat értem el....otthonunk, kertünk, ruháink autóm ápolt, gondozott, normálisan étkezünk más luxusra nem futja....ha megbíztak valamivel, azt mindig becsülettel megcsináltam, viszont az az örökszervezkedő, magát mindig előtérbe helyező sosem voltam
tévedsz, nyár óta egyeteln doboz vagy üveg sör nemvolt a házban....mostanság havi 1 üveg bor, ha elfogy....tv-t tényleg nézek, ezt eltaláltad...
rájöttem egy lusta tetű vagy..sajnálod magad megiszod a napi két sörödet jön az upc és fa-sza..mi kell még..
sajnállak.