ez olyan mint mikor Mo USAnak hadat üzent)))))
Szia Ricsi,
engem és többeket is érdekelne sztem a vallás&erkölcs összekapcsolódásáról szóló kifejtésed, kérlek ha nem megterhelő írd le, és legadekvátabb talán igen a Vallás topikban.
Az 1 alapkérdés h lehet-e erkölcs Istenhit nélkül, ill elegendő-e az emberi lét az egyidejű ittlevőség egymásraszorultság egymásrautaltság szolidaritás hite, materiális alapon akár. Alap nélkül nem megy, de ez is 1 alap ez is 1 hit ennyiből, kérdés h elég-e? és ha nem miért nem?
Ami még érdekelne: a felekezeted. Ursié is amúgy, amibe belefér amit nyom de ez most mind1. Azt levettem h nálad nem az alapvallások, a HIT esetleg? a válasz priviben is megtisztel.
Korábbi írásodra is reagálok ahol felmerült, az AT-topikban.
kultúrálatlan tahó paraszt:
http://www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_minositsenek_fel_minket_rehn_mondjon_le_2.192359.html
ez nagyon igaz....igaz orván sem isten akar lenni csak zsarnok uralkodó...
Jah, és a keresztényi mémség ellentétes a nemzeti mémséggel, mert az én Uram nem azt tanította, hogy harcoljak és verekedjek valamiért, hanem azt, hogy békességben éljek.
És ha olvasol engem tudod, 90 előtt kint maradhattam volna programozónak - akkor még alig voltunk - mégis hazajöttem, mert magyar vagyok. De akkor még itthon is volt erkölcs.
Holland főnemesi család :D
A többivel sem értek egyet, de nem akarok senki világképébe beleavatkozni. Maradjunk annyiban, én a legerősebb mémet (vallást) választottam, és a többi így nem annyira fontos.
Azért azt hozzátenném, itthon az erkölcsi tartás ment 0 alá, és én ezzel nem tudok, és nem fogok azonosulni. És amíg újra a vallás nem lesz a főszereplő (bár én nem ezt a szót használnám), addig itt ez lesz. Hogy miért, arról is van elképzelésem, de ez már tényleg sokakat bántana, így nem osztom meg. Ha gondolod, és beírsz oda valamit, a vallás topicban kifejtem.
A generáció sem érdekel, nekem felnőtt gyerekeim vannak, ott élnek, ahol akarnak, és éppen kanadába készülnek, szóval én nem úgy töröm a fejem, ahogy gondolod.
Ok, félreértettem egy mondatot, de most már tiszta. :)
Ricsi ezt már rég akartam mondani amikor mindig kivülállóként beszész a f@sz magyarokról akiknek jó ez a sz@r ami itt van, meg magadról aki okos és elhúz innen a f@szba.
A nemzetiség az emberi civilizáció egyik legarősebb mémje a vallás uitán és a civilizációk és így az emberi evolúció legfontosabb hajtómotorja fontosabb mint a gének rokonsága. E nélkül leállna az evolúció és kipusztulásra itéltetne az emberi faj. Ez soha nem fog eltünni mindaddig amíg nem keveredünk UFO háborúkba mert akkor már a faj fennmaradása lesz a tét. Ebbe a mémbe beleszületsz ebből nem lehet csak úgy kilépni és ha megpróbálod akkor az új hazádban másodrendű állampolgár, (ha) leszel de gyökértelen és kb a tőled számított negyedik generáció születik bele majd természetes módon a választott új tutiba addig tart amíg az új mém része lesz a családod. Ez még amcsiknál is így van ahol az "őshonos" alapító bostoni családoknak akik igazából irányítják az országot még az útcájába se mehetsz be nem hogy valamilyen kapcsolatba keveredhetnél velük.
A másik dolog pedig h azt mondod h főrendi származású vagy. Egy főrendi soha nem sértődhet meg a hazájára a sorsára , vezesse azt bárki ha kell a vérét ontja ha kell szolgaságot vállal ha kell az életét adja. Vitam et sanguinem. A származás kötelez és ez nem egy propaganda f@szság, hanem az egyik legfontosabb mém bázisa minden emberi civilizációban.
Szia.
Küldtem privátot.
Nem értem, mit látsz másként, olvasd el újra, amit írtam :)
Másképp látom, a megtisztult LMP és a Jobbik egyelőre úgy tűnik, hogy nem áll a "fennhatóságuk" alatt. Nem véletlen fikázták gőzerővel a 2010-es kampányban mindkét oldalról Vonáékat. Meglátjuk. Egy esélyt még adok a változásnak. Ha nem lesz semmi, akkor belátom, hogy ez az ország menthetetlen és csak a különböző színbe csomagolt komcsik kellenek a népnek.
Ebbe, és minden másban is benne van az összes kommunista, akik eddig kormányt alakítottak magyarországon. Az összes, 1990 óta, és nincs is remény másra.
Atyavilág...
"Magyarország jó úton jár, a kormányváltás óta végrehajtott gazdaságpolitikai fordulat "egymás után hozza meg az eredményeket" - értékelte a KSH számait Selmeczi Gabriella"
Mi az a bazi nagy eredmény?
Hogy a külföldön dolgozó magyarok százezreivel és a közmunkásokkal lett újra 10% alatti a munkanélküliségi ráta a nyáron?
Nagyon megnéznék egy valós statisztikát, amiben nem szerepelnek a külföldön dolgozó magyarok és a közmunkások. Simán meglenne a 20%-os munkanélküliségi ráta. De még mielőtt nekem ugranának a viktoriánusok, ennek a szomorú helyzetnek a kialakulásában nyakig benne van a Gyurcsány, Bajnai is a 2010-ig tartó "sikeres" kormányzásukkal.
http://hvg.hu/karrier/20131127_Selmeczi_Gabriella_21_eve_nem_dolgoztak_a#rss
kitűnő lehet most 0 fokban, jeges szélben a szabadban közmunkázni...a betegség legalább garantált....
részben jól emlékeztél, mert a háznak két független bejárata van, ami között egy kerítésszakasz van...a házat a nagyapám építette, és gyerekkoromban a nagyszüleim éltek a földszinten, a szüleimmel meg az emeleten...nagyszüleim a 80-as évek másodk felében elhunytak....azóta a szüleim laknak lent, illetve egy időben csak ők laktak a házban, aztán egy pár éve a mai elállás alakult ki...egy pár éve mindketten hónapokra kórházba kerültek, súlyos műtéteken estek át, és ezalatt az idő alatt a házat kivül-belül feljújítattam....most sokkal komfortosabb, mint azelőtt volt, de hangulatában megőrizte a családi fészek hangulatot...nem egy palota, de mi nagyon szeretjük...
sajnos választás nincs, amit rád sóznak, azt kell csinálni....és 60 nap elteltével jelentkezhetnék megint, hogy regisztráljanak munkanélküliként, de regisztrálni is csak hajlandóak, ha akkor elvállalom a közmunkát....ezért mondom, hogy a magyar állam számára "halott ember" lettem, mert regisztrálni sem lehet, ha nem mész közmunkásnak, amit nem mondanak meg, hogy mi lesz, mert állítólag ők sem tudják....a fidesznyik sajtó szerint november 1-én indult a téli közmunkaprogram, de 3 héttel aztuán, november 22-én sem tudták megmondani, hogy mi is lesz az....a "zsákbamacskát" még egy nyereményjátékban sem szeretm, hát még ha ennél sokkal súlyosabb dologról van szó....ezzel is azt üzenik, hogy számukra egy kiszolgáltatott darab kutyaürüléknél nem érsz többet...