Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#674847 rbbj11 Előzmény: #674843

még nem szántam rá magam egy hosszabb távú vételre, de így is olcsónak tartom.

#674816 rbbj11 Előzmény: #674734

kösz, ezt megtaláltam, de plus500 mint szolgáltató, nekem nem megbízható. Pláne, ha ö áll a cfd mögött

#673712 rbbj11 Előzmény: #673580

twitter kapcsán annyit mondok: itt a tech bubi 2.0

15 dolcsiért akarták jegyzést, ami nem lett volna olcsó, sőt, drága lett volna. A csürhe e percekben 47 dolláron tapossa egymást, h. kaphasson. Csak azt remélem, más értékes tech cégekben eladásokat generál, hogy ide hozhassák a zsét, és akkor én értékesebb cégeket megkapnék olcsóbban.

#673580 rbbj11 Előzmény: #673567

én úgy tudtam, brent ára egész EU-n mérvadó. De igazad van, az az É-tengeri....mondtam én, hogy olajban nem vagyok otthon :))) Eleget buktam vele sok éve, azóta annyira nem kereskedtem vele, hogy látod már ilyeneket sem tudok:)

#673567 Bendeguz Előzmény: #673557

Brent az Északi-tengeri :) Az uráli megint más, tudtommal. Az uráli olajat kapjuk mi, de mégis a Brent alapján számolnak. Átverés LVL100...

#673557 rbbj11 Előzmény: #673537

igazad van, de a WTI Crude-ot nevezem (helytelenül, sok más emberrel együtt) csak crude-nak. Valójában a Brent Crude, WTI Crude a hivatalos nevük.

Na, szal a brent az uráli. :)

#673552 rbbj11 Előzmény: #673536

Mondjuk én pár napra szigorúan nem kereskedem. Nem foglalkozom több hetes időtáv alatt semmivel. SLAB-ot is egyből 5 évre vissza néztem meg. Nézd meg, oldalazó "döglött" papír 4 éve.

#673536 Bendeguz Előzmény: #673527

Több ismerősöm dolgozik a Silabsnál és emiatt néztem meg mit produkál. A termékeik alapján komoly, stabil jövő előtt áll, technikailag most nem vagyok aktuálisan képben, de mintha emelkedő háromszögre emlékeznék (vagy árbocszalag), lényeg hogy mehet tovább felfelé.

Alapkezelést és mások vagyonának sorsát semmiképp se vállalnám, a sajátomat se bírom konzekvensen kezelni. A részvényértékelést viszont tolhatnánk közösen. Sok chartnál elég ránéznem és dobom a kukába, de amit érdemes TA alapon venni, azt megnézhetnénk fundásan is. Vagy fordítva. A lényeg, hogy gyűjtsük az értelmes longos papírokat. Mindenképpen fontos volna úgy válogatni, hogy benne legyen az időtáv. Van ami 1-2 napra jó, van ami akár 1 hónapra előre is.

#673531 rbbj11 Előzmény: #673524

érdekes felvetés a stocki csapatának számlakezelése, de sztem az itt sikeres publikálók elégedettek a saját eredményeikkel és nincsenek szla-kezelési ambícióik.

Mondjuk sokak szempontjait nagyon nehéz is lenne kombinálni.

Olyat lehetne, hogy mindenki megvizsgál mondjuk 1000 rv-t a saját szempontjai szerint, és az összes vételi javaslat metszetét játssza meg az ember. A metszet jó eséllyel hatalmas arányban tartalmazna nyerő tradeket.

A managementet azonban nem lehetne összehangolni, ez tuti. Lehetne olyat, hogy a metszet cégeit mindenki megveszi (aki akarja), és a management már egyéni lenne.

#673527 rbbj11 Előzmény: #673519

én alapvetően fundát nézek, amit alap TA-val megerősítek (kitörés ellenállás alól, néhány megbízható alakzat stb).

Persze, van létjogosultsága egy profi TA és hatékony funda elemzés kombinálásának. Hogyan építsünk közös álláspontot? Én itt javaslok cégeket, te TA szempontjából megvizsgálod őket, és ami te kritériumaidnak is megfelelnek, azt kiszűrve listázod?

SLAB sokak nagy kedvence, nem rossz cég. De nem olcsó és 4 éve csak oldalaz, ezzel jelentősen alulteljesíti a szektorát és az egész piacot is, ez nagyon nagyon negatív.

P/E alapon drága, 28-as értéket nem indokol az eredménynövekedés dinamikája. Ráadásul 3. negyedéve zsugorodik nagyon a profit.

Én nem raknék bele pénzt mostanában, te mit látsz benne?

#673525 wnprt Előzmény: #673522

Tehát nekünk a Brent számít, azonban ezen értékesíti a MOL, és urálin szerzi be.