Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#673022 Euroman Előzmény: #673019

ezzel én is gyakran így járok....ezek szerint nem egyedi pech....én is adtam el otp-t napközben, richter lett belőle...hátha msci hoz valamit....ezen kívül ment el rába és tvk nyreséggel....elmü-émász ma is csak szomorúságot okozott...utoljára múlt szerdán okozott örömet, amiket akkor eladtam, szerda délután, csütörtök reggel már nem kellett volna venni...kispapírok továbbra sem vidítanak fel, rossz a bekerem

#673019 Margaretta Előzmény: #673013

Csatlakozom a felhozatalhoz:)

Emiatt ide írom, hogy eladtam az otimat 4717-ért.

(Ilyenkor szokott elindulni, mint állat. A Richterrel is így jártam.)

lesüllyedtem, mint az él…

#673013 Euroman

lesüllyedtem, mint az életszínvonal....1 hsz-szel felhozom magam:)

#672077 banyaiz Előzmény: #671932

Szürreális élmény lehetett.

Voltam én is már ilyen helyen, de akkor úgy ment a dolog regisztráció után, hogy jelentkezéskor betelefonáltam, hogy adjanak egy másik időpontot ha lehetséges mert igazán nincs mondanivalóm amiért odamennék, azt meg úgy elég hamar le lehetett szűrni, hogy nekik sincs. :)

Ez akkor működött nálam, de hát most közmunka vagy "halál" a jelszó ahogy nézem.

Gondolom az lehet a cél, hogy minél előbb kivágni a népet a regisztrációból, vagy vállaljon közmunkát ami megint azt jelenti, hogy nincs regisztrálva, vagy hivatalosan nem munkanélküli.

Ehhez képest elég magas még a regisztráltak száma.

#671932 Euroman Előzmény: #671924

nem tudja megmondani, mi a munka, és kb. 2 percet ad, hogy eldöntsd....egy 30 fős terembe kb. 70 ember bezsúfolva, egyesével mehetsz a bizottságelé, miközben a többi ember 1 méterre áll a hátad mögött...nem egyesével szólítanak 1 terembe, hanem így...a többi morog a hátad mögött, hogy már menne, ügyintéző 2 percenként óráját nézi, gyerünk-gyerünk módszerrel megy...elképesztő 2élmény" volt....nekem azt mondták, nem tudnak ügyvédi munkát ajánlani....magamban nevettem, hisz jogi diplomám sincs, közgázból doktoráltam....aki dr. az nekik úgy látszik ügyvéd:)

#671924 banyaiz Előzmény: #671920

Statisztikai szempontból nem mindegy.

A másik, hogy ha lesz vmi jó támogatás regisztrált álláskeresőknek későbbiekben, vagy tartós munkanélküliségnél cég aki felvesz járulékkönnyítést kap.

Morbid ez az eljárás, hogy így "kényszerítenek" vkit közmunkára. Nem tudom elképzelni, hogy ezeknél a baromi jól működő önkormányzatoknál ne lehessen egy diplomás embernek vmi papírmunkát adni, nem hólapátolást.

Meg úgy az egésznek a kicsengése szánalmas az ügyintézés módja, meg sem tudja mondani mi a munka de vállalja el. :) Színvonal az nagyon magas.

#671920 Euroman Előzmény: #671911

ja, velem is picitemberkedtek hétfőn, de nov végéig még álláskeresésin vagyok, így az én esetemben még nem kellett élesben nyilatkozni....egyébként tök mindegy, hogy törölnek-e a regisztrációból, mert az eltelt 2,5 hónap alatt egy munkaadó sem keresett rajtuk keresztül, pedig a cv-m is le van adva náluk....

#671918 Euroman Előzmény: #671911

néztem, de csak a német menne azon a szinten, és arra kevesebb az igény, inkább csak angolt keresnek...elég nagy a túlkínálat....90-es évek közepén sok ilyen munkámvolt, persze svarcba, ezért nem váltok vállakozóit....akkor németet is tanítottam, ugyanúgy zsebbe....ma félek az nav-tól....amilyen pechem van, belefutok egy ellenőrbe, és több 100K-ra megbüntet....erre meg vállalkozóit állan fix költségekkel nem érdemes kiváltani, mert jónéhány évek/évtizedek óta működő komoly fordítóiroda van már a városban....

#671911 banyaiz Előzmény: #671867

Szép hungarikumos történet ez.

Nem vállalja a közmunkát megszüntették a regisztrációját, aztán emberkednek vele, hogy csökkent a regisztráltak száma. Nagyon "csavaros" észjárás. :)

Fordítói munkákat amiket otthon tudnál végezni nem néztél? Távmunka jelleggel.

#671873 Euroman Előzmény: #671872

én biztosan nem bírnám, mert a térdeimben porckopás van, állandóan fájnak, fáj a derekam és sérvem is van....irodai munkában, ülés közben ezek annyira nem jelentkeznek, de állandó fizikai munkaközben igen

#671872 Euroman Előzmény: #671869

a gond ezzel az is, hogy a közmunkából nincs kitörés egy tanultabb embernek...ahol közmunkázol, ott aligha fognak rendes státuszba átvenni, kapcsolatokat ott sem tudsz építeni, csak sodródsz egyik közmunkából a másikba....a szabadtéri téli közmunka meg pláne nem érimeg, mert az egészséged is rámehet, a ruhádban és cipődben keletkező kár sokkal több, mint amit keresel...mert munkaruhát ugye nem adnak....meg én azt megnézném, aki pl 50 évesen napi 8 órában heti 5 napon esetleg vastag minusz fokokban havat lapátol...az igen jó egészségnek örvend

#671869 Margaretta Előzmény: #671867

Ez egy hsz ehhez a cikkhez:

" használhatatlan diploma kapcsolatokkal = kormányzat,

használhatatlan diploma kapcsolatok nélkül = munkaügyi központ"

#671845 Euroman Előzmény: #671843

máshol lakás összetett családi egészségügyi problémák miatt nem megy, mivel napi szinten szükség van a segítségemre...hát ingázás olyan 50 km-ig, mert sajnos nem vagyok egy vettel/loeb izlés szerint...sötétben pl. alig vezetek, mert ha a szembejövő belevilágít a szemembe, az olyan szinten fáj, és másnap olyan véres a szemem, hogy ezt kerülni szoktam...

#671843 Euroman Előzmény: #671841

hát pedig ez a helyzet...ahová eddig próbálkoztam, visszaírtak, hogy elsősorban osztrák pályázót várnak, iskolám nem felel meg, nincs szakmai gyakorlatom, vagy egyzserűen csak nem rám esett a választásuk...még olyan profilú cégnél is próbálkoztam,amelyiknél itthon dolgoztam...udvariasan visszaírtak, hogy most nem, majd ha szükség lesz ilyen munkaerőre...a gond csak az, hogy osztrákokhoz már 2002 óta próbáltam pályázni, és ilyen válaszokkal már egy közepesen vastag dosszié tele van, és soha sehonnan nem kerestek később....mondjuk amíg volt munkahelyem nem érdekelt, de a konzekvenciát már akkor levontam...ha szakképzettséget igényló munkahelyre jelentkeztem, akkor az oszták iskolát, tapasztalatot hiányolták, ha szakképzettséget nem igénylő helyre (pl. recepciós ipari parkba)jelentkeztem, akkor meg azt írták, hogy ilyen állásra diplomást nem vesznek fel...

#671841 KawaBazsy Előzmény: #671839

Nu, akkor viszont nem hiszem el, h egy eladói állás nem esik be Osztrák oldalon.. ne csak a határ mellett nézd, vállalj be nagyobb utat, vagy 7közbeni ott lakást.

#671839 Euroman Előzmény: #671811

hát a némettel nincs mit csinálnom, mivel főleg csak német tv-t, rádiót nézek/hallgatok....újságot, könyvet simán olvasom, szórtár szinte semmihez nem kell...nyáron a strandon azzal szórakoztam, hogy német keresztrejtvényeket fejtettem meg....a tudás még ma is bőven erős közép fölött van, hiszen fénykoromban szinkron és konszekutív tolmácskodtam...az angol is elmegy, 2 éve angol túrán az idegenvezetőnek én segítettem mindenben, mivel 2 busznyi embert elindítottak 1 idegenvezetővel...simán ment minden...csak mondjuk 1993-2000 között napi szinten használtam, ahhoz képest volt az azóta eltelt idő semmi...