Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#671825 walex Előzmény: #671758

HR-es pont az az állatfaj, akit nem kéne alkalmazni sehol.

Azért az vicc, hogy olyanok döntenek arról, hogy ki legyen felvéve egy adott pozícióba, akiknek közük sincs az egészhez. Az életben nem dolgoztak még ténylegesen sehol semmit, főleg nem azokban a szakmákban, amire keresik az ideális jelöltet, de ők aztán nagyon okosak és nagyon jól meg tudják mondani, hogy ki alkalmas egy adott pozícióra és ki nem. Kedvencem, amikor osztják a sok jó tanácsot.

A HR az én szememben egy büfé szak, még csak szakmának se nevezném, mert nem is az, az egyik legnagyobb kamu, amit az utóbbi évtizedekben magával hozott a kapitalizmus.

#671821 walex Előzmény: #671673

Ha ebből a bezzeg majdnem 4 millióból levesszük az adatkozmetikázásra használt közmunkásokat, valamint a külföldön dolgozó magyar honfitársainkat, egyáltalán nem rózsás a kép úgy, hogy még mindig bő 700 ezer állami alkalmazott van és ebben még nincsenek benne az ilyen-olyan papíron nonprofit állami és EU-s csecsen lógó foglalkoztatók.

3 magán és versenyszférában dolgozóra még mindig legalább 1 állami alkalmazott jut.

#671811 KawaBazsy Előzmény: #671751

Én folyamatosan tanultam meló mellett is, főleg nyelvet, ill az elején főiskolára jártam.. de ha jól értem, akkor van nyelvtudásod, csak inaktív. Leírtad, h nem kellett használnod, stb. Na akkor EZEN változtass! Kezdd el felhozni őket, mind a kettőt. Időd van, s csak hasznodra válhat. Én a németre álltam 1 éve rá, felhoztam középszintre, most megint az angollal kell foglalkozzak, mert már közel sem olyan, mint 4 éve, amikor hazaköltöztem Londonból.

#671771 Euroman Előzmény: #671769

hát netto 50eft közfoglakoztatásipénz bőven a létminimum alatt van...abból lakni is alig lehet, nemhogy valamit enni, hogy másról ne is beszéljek....

#671768 Euroman Előzmény: #671761

pl. 30 éve van jogosítványom, de csak 4 autóm volt, és lehet több nem is lesz....egy olyan tollal írok a mai napig (betétet természetesen már cseréltem:) ), amit 34 éve kaptam karácsonyra az apámtól...és még sok más, régi, megkímélt holmit használok évek-évtizedek óta....

#671764 big-ebuy Előzmény: #671761

ez a ország egy rakat szar,szó szerint és finom voltam..please

én menekülök is innen ,most mondták be a rádióba pont 4 millióan élnek létmin.alatt,akkor 40%

#671763 Euroman Előzmény: #671760

a vicc csak az, hogy a volt kollégáim mindig azzal ugrattak, hogy nekem milyen könnyű és jó, mert biztosan minden ujjamra 10 álláshelyet kapnék...nekik általában csak 1 elég gyengus főiskolájuk volt, semmi nyelvtudás, kicsit ki is lógtam közülük....ők maradhattak, engem kitettek....baromira nem lett igazuk...

#671761 Euroman Előzmény: #671758

és ezen már nem lehet segíteni, hisz a múltat nem tudom megváltoztatni...én alapvetően tartok az új dolgoktól, ezért az élet más területén is ritkán, nagyon sok gondolkodás és vívódás után változtatok

#671760 Euroman Előzmény: #671758

én nem mondtam, hogy nem hiszek Neked...sőt, biztosan igazad van, mert én is olyanokat olvasok, amit Te mondasz, meg sajnos tényleg megtapasztaltam, hogy nem kellek sehová, hisz nem interjún repültem ki, interjúig sem jutok...

#671758 rbbj11 Előzmény: #671755

nem kell nekem hinned, de ha nekem nem hiszel, kérdezz meg egy HR-est vagy karrier tanácsadót, akárkit aki kompetens, hogy ma nem akarnak felvenni olyat, aki egyetlen munkahelyen volt.

Nem is a hely fontos, inkább a pozíció.

#671755 Euroman Előzmény: #671752

hát az én munkahelyemen szinte senki nem mondott fel, 20 év alatt több 100 emberből ha 5-re emlékszem....a többiek igyekeztek meghúzni magukat, aki net, azt kirúgták....apámnak, anyámnak is csak 1-1 munkahelye volt, ezért csak az ő nyugdíjuk körül tudtunk visszajönni ide....különbözőek vagyunk, én nem gondoltam váltásra, más sem bíztatott, sőt abban bíztam, hogy még nyugdíjig kitart...

#671752 rbbj11 Előzmény: #671748

erre nem tudok mit mondani, hatalmas hiba, sajnálom. :(

Akkor is váltani kell, ha minden szép és jó, mert fejlődni csak új pozícióban lehet, és el is várják a növekvő tapasztalatot az alkalmazottaktól, pláne egy magasan képzettől az előremenetelt is.

És munka mellett kell pályázni, nem akkor, mikor elküldik az embert. Engem sose küldtek még el, nem is fognak, mert akkor mondtam fel mindig, mikor nélkülözhetetlenné válok egy cégnek. Olyan helyre meg nem is érdemes menni magasan képzettnek, ahol nem lesz többé-kevésbé nélkülözhetetlen 2-3 éven belül.

#671751 Euroman Előzmény: #671748

fél nyolctól fél ötig megcsináltam, amit kellett, utána meg örültem, hogy 5 perc alatt itthon vagyok, és mehetek kirándulni, sétálni, bringázni vagy úszni, másnap reggelig a munkahelyem eszembe sem jutott...

#671749 Aptiti Előzmény: #671741

akkor kezdtem az életet. Most van egy lakás egy asszony(aki annak idején a Suzuki helyett inkább egy garzont vett :) két gyerek négy kerék(igaz öregecske) de hát akkor miből lenne pénz a tőzsdére ? Nemigaz?

Sok-sok hangya takarékoskodott az elmúlt évek alatt. Nem volt annak idején plazma Tv meg ingyen lízing új kocsira stb. Inkább kifizettük még a válság kezdete előtt a lakáshitelünket.

Sokan nem értették miért?