Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#671748 Euroman Előzmény: #671742

nekem legutoljára akkor voltam jó ajánlataim, amikor még az akkori főnökömnek tolmácsoltam, és a hozzán jövő külföldi cégek közül több is elvitt volna....viszont akkor itt is arany életem volt, a munka is érdekes és jó volt, és a pénz is rendben volt...nem láttam okot a váltásra...ez sajnos 96-00 között volt...azóta jószerivel semmi ajánlatom nem volt, magamtól meg nem pályáztam....

#671742 rbbj11 Előzmény: #671740

ok, értem. Mobilitás az is, ha megy napi 100-200 km-t az ember, mondjuk én is utálom.

Ha angol, német is tárgyalóképesen megy, akkor abban nem kell már megújulnod, régesrég kéne új munkád legyen. Az mondjuk igaz, h. rendesen elvágtad magad alatt a fát azzal, hogy egy helyen leragadtál, mert ez előző rendszerben divat volt, de ma már elvárás, hogy a te képzettségeddel karriere legyen az embernek, akár 5 évenként új munkahellyel, egyre jobb pozícióval. Aki ezt nem lépte meg, előfordulhat, hogy kiírja magát a munkaerőpiacról.

#671741 rbbj11 Előzmény: #671737

akkor már megjártad a hadak útját, és elég volt elmúlt 15 év, hogy annyira helyreállj, hogy akár tőzsdéből megélj? Szép, grat!

#671740 Euroman Előzmény: #671733

én nem akarokvitatkozni veled, mert nem Veled kell vitatkoznom, hanem az élettel, de: magyron kívül megy a német és az angol, a magyar átlagnál jobban...a munkahelyemen 10 éve semmire nem használtam, meg a nyaraláson kívül máshol sem....vállakozásban én csak a beindítással járó magas költségeket látom, meg szaktudás nélkül nem is érdemes nekivágni....mobilitás: családunknak hatalmas fáradtságába került, hogy közel 30 év után, az ország egy túlsó végéből, ahol utáltunk lakni, a 90-es évek elején vissza tudtunk jönni ide...más kezét-lábát töri, hogy egyáltalán albérlete legyen itt....tehát én/mi innen el nem megyünk (szüleim sajnos már csak majd a temetőbe...), annyi pénzem meg nincs, hogy egy új egzisztenciát máshol felépítsek...

#671737 Aptiti Előzmény: #671734

1996 végén fertőződtem meg. Azóta sikerült kétszer nagyot bukni és közben volt pár év szünet is. Főleg az orosz válság utáni letargia kimaradt. mondanom sem kell 98-ban mindenem vitte a tőzsde .-még többet is :( Akkor egy Suzuki ára volt.

#671733 rbbj11 Előzmény: #671724

apró de lényeges dolgokban. Pl. motivációs levél megírásában :)

Idegen nyelv tanulás (2., 3. nyelv), vállalkozási hajlandóság, máshogy és máshol pályázni, mint ahogy azt 20 éve tette vki, mobilitásban megújulás (egyáltalán mobilissá válni) stb stb

#671728 rbbj11 Előzmény: #671720

hát akarni is kell, nem csak hallgatni, az igaz :)

mondom én: megújulási, tanulási képesség...

#671725 Aptiti Előzmény: #671723

mindig azt mondtam, hogy nekem annyi megtakarításom van mint másnak devizahitele. Persze csak képletesen értve.

Most milyen jó, hogy nem tücsök módjára élt az ember.

rendes paraszti családbúl származom én... XD

#671724 Euroman Előzmény: #671705

az ottlévők többsége szerintem szakmunkás lehetett...nekik újszakmát nem tanítanak, 1 ember volt csak, akinek csak 8 általánosa volt, ő választhat a meghirdetett szakmák közül....diplomásnak se tanulást, se állást nem tudnak kínálni, csak közmunkát....50 körül diplomásnakegy szakmát a nulláról elsajátítani sem egyszerű, újabb diploma meg évek és rengeteg pénz, ha egyáltalán meg tudja szerezni...mivel meghirdetett munkahely is alig van, nem tudom, mivé kellene megújulni?????

#671720 Aptiti Előzmény: #671714

Tanultam én(inkább csak oktattak céges tanf.) már éveken át az angolt, de nem ment a fejembe. :(

Mindig csak a tőzsdén járt az eszem. XD

#671714 rbbj11 Előzmény: #671708

Hát, egyszerű megoldás, 4 hónap alatt elég jó szintre lehet eljutni angolból, 8 hónap alatt pedig gyenge tárgyalóképesig is, ha úgyis sok időd van, mert nincs munka.

#671708 Aptiti Előzmény: #671705

szép új világ... :(

Sajnos hasonló cipőben járok mint Euroman.

lassan 6hónapja vagyok munkanélküli. Pedig Pesten aztán van lehetőség.

A szakmám se volna rossz. Csak az angol hiányzik.

A sok friss diplomást veszik fel az SSC-k be. Ami most megy.

Úgyhogy most az asszony tart el.

én meg itt kaszinozok XD