Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#670634 Margaretta Előzmény: #670632

Hihi:)

Miközben ezt írtam, másolgattam, megtáltosodott az OTP:) 4280-on vettem:)

Látod, Hathor, hogy örülni is tudunk:)

Ezt írtam Hathornak a BU…

#670632 Margaretta

Ezt írtam Hathornak a BUX1312 topikban:

" Ne gúnyolódj. Különösen azzal ne, aki végképp nem tehet róla, hogy lefele megy a bux, miközben kint nap, mint nap éves csúcsokat döntenek meg.

A legfőbb ok a bizonytalanság, mely főként az utóbbi pár évben nyomasztja az itt élő embereket. Nem lehet tudni, kiszámítani, hogy mi lesz a közeljövőben. Mindenki surranópályára kényszerül, hogy mihamarabb meg tudja úszni egy újabb törvény előnytelen hatását. Sokan emiatt már nem itthon tartják a pénzüket, ha meg tőzsdéznek, nem itthoni brókercégekkel nem itthoni rv-kkel, melyek értékét jónéhány beszólással a kisbefektetők szivatására változtatgatják.

A külföldi befektető így még hülyébb lenne, ha a béten játszana.

Így akkor mire számíthatunk, barikám?

Miközben a dax közel 22%-ot ment egy év alatt, a bux minusz 1-2-t.

Nem értem, hogy miért azt szidod, aki nem tehet róla.

Ki a rosseb akarja a csődöt, krachot, semmittevést, fekete lyukat, meg a beszippantást?

nekem sajnos senki, semm…

#670627 Euroman

nekem sajnos senki, semmit nem kínál, fordított helyzetben én sem tudnék kínálni...jelenleg az egyedüli opció, amit kínáltak, közmunka, de azt nem vállalom.

#670618 Euroman Előzmény: #670592

én sajnos a tanulmányaim befejezése óta már nem először vagyok ilyen necces helyzetben, de azok rövidebb ideig tartottak, és könnyebben kikászálódtam..

#670592 Euroman Előzmény: #670589

én értelek Téged, csak hónapok alatt már én is 1000x átrágtam mindent, és semmi épkézláb nem jött ki belőle..

#670591 Euroman Előzmény: #670589

jah:) ahhoz, képest, hogy párttag sem voltam soha, elég hosszú lenne az út egyszerű tagból fizetésértdolgozó funkcionárius szintig:) talán, ha 89-ben az alakuláskor már fityeszbe léptem volna...

#670589 KawaBazsy Előzmény: #670588

Nézd, én probléma megoldó alkat vagyok, megoldásokat javaslok, oszt vagy megfogadod, vagy nem. De a tied sem rossz, politikusnak menni.. :-)

#670588 Euroman Előzmény: #670583

nem piacképes sajnos, bár szvsz semmivel se rosszabb, mint bármelyik fityesz csinovnyiké....de a politika tőlem távol áll, nem bírnám a lózungokat szajkózni, műlelkesedést mutatni iránta...nyelv megy, vagy ment legalábbis, amikor használtam, mert jó ideje már semmi szükség nem volt rá...a cégnél, aho voltam többszáz irodai alkalmazottból ketten voltunk, akik aktívan mertük használni, de papírja is tán csak öt embernek volt....

#670584 Euroman Előzmény: #670582

ezt rbbj barátunk lejjebb 10:09-kor már betette...én meg már reggel olvastam a kisalfold online kiadásában...örülök annak, akinek sikerült, de szerintem a többség csak kikopott a nyilvántartásból...én pont 1 hónap múlva fogok kiesni...

#670583 KawaBazsy Előzmény: #670571

No jó, de akkor lehet h te is belátod, h az a tudásod nem annyira piacképes.. lehet h vmely irányba frissítened kéne.. Nyelv - ha jól emlékszem - megy.

#670571 Euroman Előzmény: #670561

azhol én voltam - és ez volt az egyetlen munkahelyem - ott a vezérig-rő jöttek az iratok, amit az igazgató kiszignált valamelyik helyettesének, az az illetékes osztály vezetőjének, az pedig valamelyik beosztottjának (ez voltam én)...miután az ügy/irat elkészült, ugyanez az út visszafelé...ez a fajta munka-/gondolat-/életvitel nagyon messze áll a vállalkozóitól, és én sajnos csak ezt sajátítottam el...hivatali munkára ez most is jó lenne, de oda nem is hirdettek meg nyilvánosan állást az elmúlt hónapokban..

#670561 Euroman Előzmény: #670556

a családban mindenki közalkalmazott volt, de már régen nyugdíjasok, a pénzhez se volt sok érzékük, nemhogy vállalkozáshoz...én iskolák után 1 munkahely, állami cég, alkalmazott....volt 1-2 kollégám, akinek volt vállalkozása a munkája mellett, de ez volt a ritkább...a többségnek kitöltötte az idejét meg erejét a főmunkája, és a fizetésétpróbálta beosztani...sajnos a vállalkozás nálam fejben sem áll össze...

#670556 Euroman Előzmény: #670554

nálam nem a béren bukott meg a dolog, mert addig el sem jutottam...összesen két bizotsító hívott be interjúra, deúgy látszikkölcsönösen nem voltunk szimpatikusak....a vállalkozással az a gond, hogy fogalmam sincs róla, nincs is kitől eltanulni az ismerősök közül...termelés nem nagyon jöhet szóba, mert nincs szakmám, tehát mit is termelhetnék...a kereskedelem esetleg, de azzal meg úgy el van látva ez a város...az indulókltsg-ek (üzlet bérlet, nyitókészlet, iparűzési adó, kata, tb, könyvelő stb.) összességében sok egy hónapban, ahhoz képest, hogy biztos bevételt egyáltalán nem látok...egy ilyen boltba magam ülnék be, mert egyrészt magam is nagyon ráérek, másrészt nincs olyan megbízható ismerősöm, aki beültetnék, vagy beülne....szvsz totál tudatlanul meg bukásra van ítélve a dolog....sajnos nem vagyok elég dörzsölt, olvasok itt a neten ilyen eu pénzes mutyikat...nem mintha ilyenre vetemednék, de van amelyiket hiába olvasom el, nem is értem, hogyan bonyolítják....

#670554 KawaBazsy Előzmény: #670550

Továbbra is az a tanácsom, h fontold meg azt, h ne te kajtass állás után, hanem vállalkozz, teremts te munkahelyet. Azzal gondolom tisztában vagy, h az összes munkahely úgy keletkezik, h vki csinál egy bizniszt, s felvesz embereket rá. Ma nem az van előnyben, aki melózni akar, hanem aki melót ad. S még egy tanács, gondold át azt, h ha te akarnál melóst felvenni, akkor választanád e adott feladatra magadat, miért választanád, s fizetnél e annyit, amennyit munkavállalóként szeretnél. Ha ezt átgondolod, akkor talán tudsz olyan irányba változtatni, ami sikerre vezet. Az egy jó dolog, h vkinek ilyen meg olyan végzettsége van (nekem is van egy marék), de a munkaadó az tudást szeretne vásárolni, amit ő használhat, s kereshet vele. Term minél kevesebbet fizetne érte, a munkavállaló meg minél többet szeretne, ebből lesz egy kompromisszum..

kb. a nyár közepéig még …

#670550 Euroman

kb. a nyár közepéig még elég sok "nekem való" álláshirdetés jelent meg, meg is pályáztam mindet...az utóbbi másfél hónap szinte semmi...egy pár szakmunkás hirdetésen kívül semmi...közben sajnos ausztriában is 14 %-ra emelkedett a munkanélküliség...

#670546 Euroman Előzmény: #670542

jövő héten tájékoztató a téli közmunkákról...kötelező meghallgatni, aláírás begyűjtésért...

#670542 Euroman Előzmény: #670541

ezzel az infoval én amúgy sem tudok mit kezdeni....mikor legutóbb jelentkeznem kellett a központban, akkor 3-an voltunk, és egy fiatal fiú éppen bejelentette, hogy sikerült segédmunkásként elhelyezkednie...tehát van valós csökkenés is, nem vitatom, de azért majd 10 % a diplomás munkanélküliség is, a központ meg főleg az alacsony iskolázottságúaknak nyújt bármilyen megoldást...

#670541 Euroman Előzmény: #670539

láttam...kisalföld is hozta...gondolom győr miatt, meg a nyilvántartásból kiesők miatt....november végén én is kiesek a nyilvántartásból, de ettől még nem leszek munkanélküli...