http://nol.hu/belfold/20131018-_toljuk_odebb_a_csarnokot__?ref=sso
orsós mit nyitogatja az indiai tőzsdét??? hazament az öshazájába? eddig leszólta a spekulációt...miért nem ment egy rizsföldre kapálni???
tegnap nálma egész nap halott volt....másnál is, vagy csak nálam volt a hiba??
Nézd, én nem értek hozzá, de Mária-Terézia óta küzdünk velük, ők meg velünk. Azért azóta voltak már próbálkozások, semmi nem vezetett sikerre.
Akkor most 200-300 év távlatából mondjuk azt, esélytelen nép, vagy próbáljunk meg mást?
Ha van kedved, olvasd végig, a 3. oldal Mária-Terézia
felméréseket...
lehet kapni cigány-magyar szótárt is....add egy cigány kezébe, aki beszél cigányul, ( én sajnos nem) egy szóra sem fog ráismerni, és nem azért, mert analfabéta...
ezekért a felmérésekért kifizettek jó pár milliót, azzal is csak ennyi volt a cél...
a többiben lehet, hogy igazad van...de lehet szokni is, és közben tanulni is...:)))
eddig, legfeljebb próbálkozások voltak, nem próbálások, és senki nem vette elég komolyan, szerintem, mert nem ez volt az elsődleges szempont...
Ott is van az a Matolcsy féle piros pötty, csak mintha egy kicsit felcsú(t)szott volna...vagy mégsem?
Ez nekem is tetszett, ráfért már egy kis kritika erre a két forradalmár majomra.
Jah, és amit te mondasz, azt próbáltuk elég régóta, és nem old meg semmit. Akkor miért ne lehetne mást is megpróbálni? A mai rendszer csődben van, mert nem tudnak a cigókkal mit kezdeni.
Ezt nem a rendőr találta ki, hanem felméréseket csináltattak, nem emlékszem kikkel.
Persze, meg kell tanulni, de arra időt kell adni. Én sem azt mondtam, hogy 8 osztályig legyen ilyen, de mondjuk elsőben és másodikban lehetne. Ez olyan átszoktató az egyik kultúrából a másikba.
Tudod, az a baj, mondjuk hozzászokik 2-3 hónap alatt, de addigra a többi már megtanulta az "ABC"-t. Ő nem, és onnantól kezdve egy életre hátrányba kerül.
De ez csak egy példa volt, sok ilyet mondott, és én igazat adtam neki. A kultúrákat össze kellene hozni, és nem elvárni, hogy valaki 6 évesen 2 nap alatt illeszkedjen bele egy másik kultúrába, mégha az szerintem fejlettebb is.
Bocs, de szerintem ez hüleség, akár komolya rendőr, akár nem...
Egy cigánynak, aki be akar illeszkedni, tudomásul kell vennie, hogy a c.soron kívül, más az élet...vannak szabályok, amit be kell tartani. Szeretnék én is autót vezetni úgy, ahogy akarok, de nem lehet, mert vannak szabályok, amit be kell tartani...na, ezt pl megtudják tanulni, mert akarják....
ha az iskolában, előre ültetik a lányokat, hátra a fiúkat, az a szabály, ahhoz kell alkalmazkodni...majd hozzá szokik, mert hozzá kell szoknia..úgy, mint ahhoz is, rendet tart a lakásban, tisztálkodik, stb..
A csak nekik fenntartott iskola sem jó szerintem, mert el kell, hogy tanulják a normális viselkedési formákat, amit otthon nem tudnak, a környezetükben nem tudnak, csak az iskolában....
Elsőben (6 évesen) még nem, mert az oviban nem volt ilyen, aztán persze kialakul, és utána már ez lesz a rend...
"
2011. 05. 25. 10:39
Ez a cikk 2 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
"
Ezt a cikket hogyan halásztátok elő, megvan majdnem 2,5 éves?
A fiúk mindig hátra szerettek orientálódni az osztálytermekben, sztem ez általánosan jellemző .
Beszélgettem egy komoly rendőrrel, aki a cigókkal foglalkozik, érdekes dolgokat mondott, egyet kiemelnék:
Ott társadalmi szokás, hogy a férfi van elől, asszony követi. A gyerekekbe ezt nevelik, ebbe nőnek bele. Aztán elkezdődik az iskola, a fiúkat hátrébb ültetik, elől a lányok. És a kis cigó srácokban máris kialakul egy ellenszenv az iskola ellen, hiszen nem ezt szokta meg.
Persze máshogy sem menne, mert ha csak ő ülne elől, a többi fiú hátul, az meg neki lenne szar, akkor kilógna az osztályból.
Ezért lenne helyes a csak nekik fenntartott iskola, ahol a saját szokásaik szerint viselkedhetnének. Persze itt ilyen kulturális különbségekről van szó, amiket máshogy nem lehet kezelni. És amíg ez nem így lesz, csak a probléma lesz velük, tetszik, nem tetszik.
És az a baj, ezt a teljes vezetés is tudja, de nem merik, vagy nem akarják megcsinálni.
Most éppen nem erről volt szó.....
90 es években, a 2000 évek elejéig volt egy jó kis billiárd és darts terem kőbányán, a gyömrői úton, úgy hívták Contact (volt EVIG mozi és művelődési ház). Nagyon sokan jártak oda, országos versenyeket is rendeztek mindkét sportágban. Aztán jött az ötlet, hogy megkapja cigány önkormányzat. Még aláírás gyűjtés is volt, hogy maradjon a hely az eddigi bérlővel, de nem, odaadták nekik. Ha valaki jár arra (most a bosch új épülete van vele szembe) megnézheti mi lett vele. Jó péda: lerabolva, kiégve, ablakok nélkül, gazdátlanul áll, mindent elvittek illetve tönkretettek.
Nagy okosság volt odadni ...