http://www.atv.hu/kulfold/20130912-22-millios-fizetes-2-honap-szabadsag-0-kiadas
Továbbra sem értem, hogy mit szeretnél belemagyarázni a mondandómba:
Én azt írtam, hogy így jár egy ország, amely gazdasági teljesítménynek számolja el a kölcsönt, azaz egyenlőségjelet tesz a megtermelt(!) javakból származó értéktöbbletből fakadó pénzmennyiség és az ""ingyen jött"" pénz közé, merthogy az "ugyanaz".
"..Így jár az, aki uzsorára építi fel a gazdaságát és a kölcsönt gazdasági teljesítménynek számolja el..."
ez azért hasonlít erre..uzsorára..tehát kamatra..ha fordítva gondoltad akkor uzsora hitelre..az akkor más.
Ne haragudj de nem értem amit írsz Ibiza. Én semmi olyanról nem beszéltem, amit nekem címeztél.
nem kell átesni a paripa túloldalán..a szolgáltatás is egy nagyon fontos ága a GDP-nek..ebben benne van a banki szolgáltatás is..
A világ legnagyobb cégei nem termelő cégek hanem vagy a földi kincseket veszik el..vagy pénzügyi befektető..
http://www.origo.hu/gazdasag/20120419-a-forbes-a-vilag-legnagyobb-cegeirol-mol-otp-a-listan.html
kommunista gondolkodás az a becsületes pénz amiért megdolgozunk..mármint fizikailag...
pedig milyen szépek is voltak azok a gdp számok csupa nagy szám pluszban öröm és bódógság :o ) évről évre bezzeg ország jól éltek s egyre jobban. csak hitelből. pörgött a nyaralóépítés amit gazd növnek mutakozott egy darabig :o)))
Azért csak gondolj bele abba, hogy mi lenne akkor, ha csak a bankrendszer megmentésére(!) nekünk közel 6.300 milliárd, azaz HATEZERHÁROMSZÁZ milliárd forintot kellene előteremteni.
KO, game over, lehetne a jelzőket ragozni, de az eredmény ugyanaz: Így jár az, aki uzsorára építi fel a gazdaságát és a kölcsönt gazdasági teljesítménynek számolja el.
márpedig a szlovéneket meg kell menteni !!!
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szlovenia_kozel_az_osszeomlashoz.564351.html
Rekordot döntött, 27,9 százalékra emelkedett júniusban a görög munkanélküliségi ráta a májusi 27,6 százalékról -
Különösen aggasztó, hogy a 25 év alattiak körében továbbra is igen magas, 58,8 volt a munkanélküliek aránya júniusban, bár ez javulás a májusi 64,9 százalékhoz képest.
Több közvetett jel bizonyítja, hogy a KNDK megkezdte a munkálatokat Jongbjonban, de az orosz félnek egyelőre nincs információja a reaktor újraindításáról, közölte egy moszkvai diplomáciai forrás, az amerikai sajtó közleményeire reagálva.
A forrás szavai szerint csupán párakibocsájtás észleléséről van szó, ami akár a generátor ellenőrzése során is történhetett.
A diplomata ugyanakkor kiemelte, hogy a jongbjoni reaktor szörnyűséges állapotban van, újraindítása az egész régió számára szörnyű katasztrófával is végződhet.
A vártnál lassabb növekedésre hivatkozva a francia kormány annak ellenére nem emeli az adókat, hogy az előrejelzések szerint sem idén, sem jövőre nem teljesül a költségvetési hiánycél. A kormány döntését tegnap este jelentette be a pénzügyminiszter.
-
a költségvetés rendbetételénél és az adóemeléseknél nagyobb előnyt élvez a növekedés. A pénzügyminiszter szerint idén a korábban várt 3 helyett 4,1 százalékos lehet a hiány, jövőre viszont 3.6 százalékra csökkenhet a deficit. A változást a kedvezőtlen növekedési kilátásokkal indokolta. Idén alig lesz növekedés, és jövőre is a korábban jelzett 1,2 százalék helyett csak 0,9 százalékkal nőhet a GDP.
Több száz gyermek, köztük oroszok kerültek bele egy olyan illegális rendszerbe Amerikában, ahol családból családba adják őket interneten keresztül.
Ilyen megállapítást tettek a Reuters hírügynökség újságírói, akik másfél éve követték azon kamaszok sorsát, akiket külföldről fogadtak örökbe az Egyesült Államokban.
A „megmaradtak” között egy orosz lányt neveztek meg, aki fél év alatt három családot váltott, ahol rendszeresen zaklatták szexuálisan.
ez az unalom netovábbja. mértéktelen pazarlás. közben másodpercenként halnak éhen gyermekek.
"A 200 milliárdos világbajnokság
A katariak mindenesetre azóta is gőzerővel készülnek a világbajnokságra, az 1,7 milliós országban tizenkét összkomfortos aréna készül el 2022-re. Ebből kilenc teljesen új lesz, hármat felújítanak, kibővítenek. A légkondicionált létesítményekben a kintinél akár húsz fokkal hűvösebb klímát tudnak majd biztosítani – persze ez még mindig 30 fok lenne, ha a nyári 50 fokban fociznának.
A becslések szerint az országnak összesen 200 milliárd dollárjába kerül a rendezés, eddig még egyetlen vb sem volt még ilyen drága. A katari turisztikai hivatal várhatóan 15 milliárd dollárnyit öl majd bele abba, hogy az ország felkészülten várja a szurkolókat, turistákat a torna idejére. Szállodák, repülőterek, utak, metróvonalak épülnek majd a tornára, amelyre legalább négyszázezer látogatót várnak."
1,7 milliós ország 12 légkondícionált aréna... nem semmi....azért, hogy 400 ezer vendég jól érezze magát... brutális...
Nahát, ez nem semmi!
Elolvastam mind a hármat.
A portugál kormány arról próbálja meggyőzni a neki hitelező, az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) alkotta trojkát, hogy a kitűzött 4 százalék helyett lehessen 4,5 százalék az ország jövő évi államháztartási hiánya. Erről Paulo Portas miniszterelnök-helyettes beszélt szerdán a portugál parlament egyik bizottsága előtt.
A Portugáliának nyújtott EU-IMF-mentőhitel következő - hetedik - felülvizsgálata hétfőn kezdődik. A hitelezők Portugália kérésére az idén egyszer már enyhítettek a hiánycélon: jóváhagyták, hogy az ország az eredetileg tervezett 2014 helyett 2015-ben érje el a deficitcélt, a 3 százalék alatti államháztartási hiányt.
Tavaly 6,4 volt a deficit, idén ezt 5,5 százalékra kell csökkenteni. A portugál kormány kitart amellett, hogy nem fog új támogatásért folyamodni azután, hogy 2014 közepén lejár a jelenlegi hitelcsomag.
Portugália 2011-ben kapott 78 milliárd eurós pénzügyi támogatást, ennek fejében 2012 közepe óta kiadáscsökkentést és adóemeléseket magában foglaló szigorú költségvetési kiigazító programot hajt végre.