Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

Hogy Ti mennyit tudtok c…

#656523 Nyeretlen_Keteves

Hogy Ti mennyit tudtok csevegni, ilyen lényegtelen kérdésről mint az oktatás!

Itt egy kis pillanatfelvétel, a jelenlegi állapotokról, és ez meg is felel a valóságnak, sőt!

Fiaméknál van olyan tanár aki már be is fejezte a tanévet ....szept 4.-én (ölég volt neki), borzalmas fejetlenség van az iskolákban, oszt nem a tanárok tehetnek róla.

http://index.hu/belfold/2013/09/03/hittanosok_a_folyoson_tomeg_a_teremben_tankonyv_nincs/

Persze azért voltak itt ma érdekes témák is, mint például, WC pucolás klórgázképzéssel (erről jutott eszembe, hogy munkehelyi budipapír problémám a mai napig megoldatlan!) papás-mamás a hátsó sorban(ezek a mai fiatalok... az én időmben azért evvel megvártuk a tanítás végét) szinusz, koszinusz, és társai. Nagyon utáltam ezt a függvényesdit, később az analizist...fújjjj (sosem használtam azóta, persze ettől még lehetséges, hogy mások igen) A jó tanuló Magyar lány Olaszországi karrierjéről se feledkezzünk meg ugye... hazánk lányai közül elég sokan követték a példáját....(illetve, kövezték ki neki az utat...) de sajna ez van.

Re: nincs cím

#656512 Spade Előzmény: #656504

Hát bizony kell a kovácsnak ha szögben akarsz meghajlítani valamit a forró vasrúdnál ahol a műanyag szögmérőd elolvad ha odateszed akkor bizony szükség van rá. A kőmüvesnél meg ott van szükség amikor nem derékszögű a fal, vagy lépcsőnél, vagy a csatornánál, eresz csatornánál. Gondolom ezekről nem hallottál.

Mondjuk neked kár volt tanulnod az egyenleteket is meg a sin-t cos-t mert nem értetted meg h mire jó. Ha magadból indulsz ki igazad van neked felesleges volt :)

#656504 rbbj11 Előzmény: #656494

kovács nem lehet sinus nélkül??? neked elmentek otthonról???? Hát a kömövesem, burkolóm nem tudott sinust, cosinust, ezt garantálom neked, vagy vegyék le a fejem!!!!

ès nekem is eszem megáll, hogy te milyen egy begyepesedett öskövület vagy: ha bármikor bárkinek netán sinust kell használjon (nekem pl. soha nem kellett pedig napi szinten mozgok pü-ben, és egyenlet sem kellett, te se tudod, miröl beszélsz ember...), arra ott a SZÀMOLÒGÈP. Képzeld, már számítógépet is feltalálták!!!!!

Az egyennletek pedig demagóg duma, tudod jól, hogy nem általános iskolás alapról beszéltem, hanem az éveken át gyakoroltatott, agyonbonyolított, esetenként több ismeretlenes egyenletekröl. Persze 1+x=2 is egyenlet, aminek hasznát lehet venni a gyakorlatban, és ez alapján minden szavamat kiforgathatod...

komolyan, eddig se értékeltelek sokra, de nálam ez a hsz-ed volt elejétöl a végéig a hét vicce, de inkább sírok rajta....

#656498 rbbj11 Előzmény: #656471

nem néztem utána, hogy csak ennyi lenne a szankció, de ha így van, örülök, és felbátorodva ezen, utána is nézek.

Abban igazad van, hogy a kortársak, beilleszkedés stb is fontos lenne az iskolában, és ez bizony problémához vezethet, ha ebben nem vesz részt. Épp ezért sokkal jobb megoldás az egyéni tanításna´l, ha az egész oktatási rendszert és tananyagát korszerüsítenék a XIX.sz-ról XXI-re.

#656494 Spade Előzmény: #656418

"Semmi szükség ma egyenletekre pl. ált. iskolában vagy épp középiskolában mindenkinek sinusra és cosinusra."

.

Hát ez a hét vicce.

Egyenletek nélkül a legelemibb pü problámákat nem oldod meg ugye az meg mindenkit érint, pedig szeretnénk ha legalább abban emelkedne a műveltség. Sin meg Cos nélkül a főiskolásokat ne is számítsuk már kőműves ács, hidegburkoló, sem lehetsz, de még asztalos meg fémmemgmunkáló kovács, villanyszerelő, ruhaszabó/tervező sem, de semmilyen szakmunkás sem , max könyvelő meg titkárnő esetleg jogász.

Mégis akkor mire adnák a középiskolában az érettségit matekból, h egyenesebn tud hugyozni ?

Eszem f@szom megáll már tényleg h itt tartunk gondolkodásban, tényleg.

#656486 exmnbs1 Előzmény: #656471

ezeket a fiam óvodájába megtanították sőt évente elvitták őket a skanzenbe is

menjenek el Hollókőre és ott pár órában előadható a lényeg szemléltetve

#656471 prospero Előzmény: #656422

Kötelező, de ha nem járatod a szankció annyi, hogy elveszik a családi pótlékod... erre mondtad, hogy nem érdekel... akkor taníttathatod végülis úgy, ahogy akarod ha a vizsgát leteszi...szerintem az sem probléma, hogy legalább fogalmak szintjén tisztában van azzal, hogy nem olyan régen mondjuk 70 évvel ezelőtt még hogyan éltek az emberek Magyarországon vidéken és hogyan most...csak hogy értékelhesse a kádári szocializmus vívmányait....világlátást és nézőpontot úgyis Tőled meg a kortársaitól tanul... nem jár iskolába... kortársak kiiktatva...

Az iskolának nem is ez a lényege szerintem, hanem a közösségbe való beilleszkedés, közösség befolyásolása akár jó, akár rossz irányba és kapcsolatépítés, elvárások teljesítése stb...a tananyag az egy plusz... de szerintem ezt otthon is elsajátíthatja a gyerek felügyelettel...

#656463 rbbj11 Előzmény: #656454

mert az egyiknek van gyakorlati haszna (pl. nem szívom be a klórgázt, amit egyébként esetleg megtesz), a másiknak nincs (mert a tésztát kémia tudás nélkül is meg lehet egészségkárosodás nélkül fözni). :)

#656461 Margaretta Előzmény: #656443

Igazad van, hogy ellenőrizni kell, mint mindenhol.

De tudod hányszor elámultam azon, hogy nem sül le a bőr a képéről annak a tanárnak a diákok előtt, aki az ellenőrzött órán bevetett apai-anyait, aztán folytatta tovább a nagy semmit?

Ezeknek a tanároknak eleve nem lehet becsülete a tanulók előtt.

Csak annak, aki mindig úgy csinálja, mintha ellenőrök ülnének az óráin.

#656458 rbbj11 Előzmény: #656425

kedves agyonképzett DOKTOR (!) ursi! Látom, ismét fingod sincs semmihez, de osztod az észt. Mivel érintett vagyok család réven, elárulom neked a titkot: az órákra készülni is kell, dolgozatot is kell javítani stb. Átlagosan min. a megtartott órákat 1,5-tel, de inkább 2-vel illik az elöbb részletezett okok miatt megszorozni, akkor jön ki a valós munkaóra ráfordítás. Ha jól felkészülsz, hivatástudatod van, akkor garantáltan kettövel szorozhatod. Az nem mellékes, hogy átlagosan napi 5 órát nem beszél egy férfi, egész nap sem, nemhogy munkahelyén. A hangszalagok nem bírnak bizonyos terhelést, nem véletlenül van gyakran hangszalag problémája a túlterhelt tanároknak. Egészségügyileg túlterhelés már heti 30 óra megtartása.

Ellenszenves ember vagy te és tudatlan is.

#656454 Margaretta Előzmény: #656444

Én csak írtam egy példát a háztartási kémiára. Miért nem tetszik?:)

Ennyi erővel írhattam volna a klórgáz előállítását is WC pucolással és enyhe tüdővizenyővel egybekötve. Az miért jobb?:)

#656444 rbbj11 Előzmény: #656438

jó, de ez kit érdekel? A lényeg, hogy megföl a tészta. Viszont a klórgázas példának már nagyobb jelentösége van, vagy pl. szén-monoxid mérgezésnek.

#656443 Dr. ursi Előzmény: #656428

nekem áltba is és gimiben is elég jó tanáraim voltak még.

egyiks e készült.

hanem tudott.

és következetes és hiteles volt és hivatástudatuk volt.

voltak más milyenek is persze a linkje.

de a többség még rendben volt.

és tudod mikor készült a tanár az órára amikor jött a tanfelüygelő.

és az is rendebn volt.

mert ellenőzés számonkérés hiányában bármi szétzüllik.

és fegyelem volt és rend és ha szólt a tanár annak szava volt !

én rebellisnek számítottam de tanárral soha tiszteleltlenül nem beszéltem.

voltak dolgok amiket nem bírtam pl nov 7-i ünnepségen könyvet olvasott osztfői rovóban részesítem.

de ez jogos volt.

ahogy a többi is.

ha pedig nem volt jogos akkor nem is kaptam meg az igazgatóit :o)

és ezeknek a tanároknak becsülete volt a tanulók előtt.

nem haverok vooltak hanem tanárok.

igaziak.

igaz kellett köpeny. helyes.

igaz kellett kötelező tesi. helyes.

igaz kellett kötelező olvasmány. helyes.

minden jó volt. ha vissza tudnánk térni a 70-es évekbeli áltiskola és 80-as évek középiskoláihoz akor újra rendben lennénk.

és a dolgozatokat is hivatásból javították és szerették a gyerekeket ők pedig tisztelték őket.

ma ezért nincs tisztelet, mert nem szeretik őket.

meg otthon ugye eleve nem kapnak nevelést a szülő azt hiszi h majd az iskola nevel ... az alapokat otthonról kéne hozni.

ma is a villamoson reggel milyen tohonya nyiszlett tiniket láttam és volt szerencsém hallgatni ... energiaital, cigi, baszd meg **** izé kajak, fogyókúra ennyit sikerült kivennem buli dj most péntek13 party jövő héten havaj parti ... apja nincs ezeknek h pofán vágja ? v az anyja nem nevelte ? lógott róluk a ruha kövérek voltak v nyiszlettek kivénhedt fejjel és ezek 14-15 évesek lehettek. ja a zon röhögtek h melyikük bírt 2 körnél többet futni egyhuzamban apélyán ...

#656440 exmnbs1 Előzmény: #656438

klórgáz előállítása háztartási hypo és sósavval mondjuk wc tisztítással egybekötve

#656438 Margaretta Előzmény: #656422

Pl. kémia órán ha tésztát főzünk, akkor koaguláltatjuk a fehérjéket és csirizesítjük a keményítőt:)