Dehogy csökkent, nőtt!
Gondolom, majd erről is lesz levél elsőbbségivel + ~100 millióért.
Dehogy csökkent, nőtt!
Gondolom, majd erről is lesz levél elsőbbségivel + ~100 millióért.
én olyasmit olvastam hogy pár ezernek meghaladta a plafont és nekik nem nőtt
a gyerekem iskolájában most rekordtánozzák a kosárpályát
mondjuk a betont lehetett életveszélyesnek tartani de nem szokás
Turkoglutól vagy valakitől akit érint kérdezném,hogy ez kamu levél vagy tényleg csökkent 100 ezer tanár fizetése?
"1. Fizetésem (csak úgy mint kb. 110 ezer kolléga fizetése) 2013. szept. 1-től az eddigi nettó átlag 143-155 ezer Ft helyett mostantól nettó 105 ezerre csökken"
Egy pedagógus szeretne köszönetet mondani Miniszterelnök úr: Felsorolnék néhány dolgot, amiért oly hálás vagyok s leszek Nektek ÖRÖKRE:
1. Fizetésem (csak úgy mint kb. 110 ezer kolléga fizetése) 2013. szept. 1-től az eddigi nettó átlag 143-155 ezer Ft helyett mostantól nettó 105 ezerre csökken) /ÚGY TUDOM EZ A MINIMÁLBÉRT kb. 5-10 ezer Ft-tal haladja meg. ÍGY... 48 évesen, KÉT DIPLOMÁVAL, 30 éves munkaviszonnyal a „HÁTAM MÖGÖTT ASSZEM” csakis hálás lehetek MITAGADÁS: én meg vagyok becsülve, csakúgy mint 110 ezer kollégám az országban, akik erről a jó hírről tegnapelőtt, aug. 29-én értesültünk/
2. 2013. szeptemberétől én és 110 ezer kollégám SOHA TÖBBÉ NEM KAPUNK VIZSGÁZTATÓI DÍJAT az érettségiztetésért, mert az úgyis „BENNE VAN” a 32 órás munkahetünkben és a munkaköri kötelességeink között. (2013 júliusáig egy pedagógus - egyetemi végzettséggel bíró középiskolai tanár - egy átlagos évben nettó 25 és 85 ezer FT közötti vizsgáztatói díjat kapott, AMI SOKAT SEGÍTETT ABBAN, hogy A TANÁR ELKERÜLHESSE A NYÁRI ÉHHALÁLT)
3. Nagyon hálás vagyok azért is, hogy 2013. szeptember elsejétől nem 22, hanem 32 óra a kötelező munkaidőm az iskolában és MINDEZ kb. NETTÓ 40,000.- azaz NEGYVENEZER forinttal kevesebb PÉNZÉRT.
4. Az első három pontban felsoroltakat úgy is megfogalmazhatnám, hogy ez egy "IGAZI PEDAGÓGUS ÉLETPÁLYAMODELL" ígéretes kezdetének TŰNIK SZÁMOMRA: „HÜLYE, FOGYATÉKOS PEDAGÓGUS, DOLGOZZ heti 10 órával többet az eddiginél 30%-kal kevesebb NETTÓ BÉRÉRT!”
5. Csak azt nem értem, hogy a FENTI REFORMOKAT MIÉRT NEM ÚGY KOMMUNIKÁLJÁTOK „az istenadta NÉP” felé, hogy nettó 50%-kal CSÖKKENTJÜK a PEDAGÓGUSOK BÉRÉT, és miért kell azt HAZUDNOTOK, hogy 60%-kal növeljük AZT???? (Biztos a különböző társadalmi csoportok összeugratása, egymás ellen hangolása LEHET A CÉL!!!)
6. Köszönöm azt is, hogy 2013. szeptember 1-től iskolák felújítására csak akkor adtok pénzt, ha ÉLETVESZÉLY FOROG FENN! (Vagyis, ha beszakad a plafon, vagy összedől 1 iskola, azért odanyomtok néhány ezer Ft-ot, persze szigorú könyvelés mellett.)
7. Azt is köszönöm Nektek, hogy a pedagógusok 7 évenkénti állandó továbbképzése továbbra is kötelező, amit NÉHÁNY ÉVE (ebből a magas fizetésükből) SAJÁT MAGUK FIZETHETNEK (azaz: önköltséges) és ezt nemcsak megengeditek, HANEM ELŐ IS ÍRJÁTOK!
8. Utoljára, de nem utolsósorban KÖSZÖNÖM NEKTEK, hogy Magyarországon sikerrel romba döntöttétek nemcsak az egészségügyet, hanem az oktatást is. /DE MEGISMÉTLEM, MUSZÁJ EZT SIKERTÖRTÉNETNEK BEÁLLÍTANI???????/
9. Aki majd UTOLJÁRA HAGYJA el ezt a MEGREFORMÁLT (és ilyen sikeres) ORSZÁGOT, az „kapcsolja le a villanyt”! (Nem én leszek az, azt hiszem)
Ennyire túliskolázottan nem tudsz a munkaalapú társadalomba beilleszkedni,nyertél volna trafik koncessziókat,most lenne havi 1 millád/trafik :),oszt akko' se dolgozni,se gondolkozni nem kellene
én általánosba spec. matekos osztályba jártam...kiváló tanárnőnk volt, a férje is matematikát oktatott a műegyetemen volt docens....másodikos elemista koromban 120 alapműveletet írásban 2 perc alatt csináltam meg....gimnáziumba pedig spec angolra jártam, mivel németen már 12 éves koromban a TIT tanfolyamon a felnőttek közé tettek...kemény volt, de sokat tanultam
akkor nézz rá a zrínyi versenyekre hol végeznek a Waldorfosok
Mondjuk nem tudom... elvileg a gyerek személyiségére építenek...ha valaki kedveli a matekot, akkor lehet több matekórája is...
Akkor pedig jó alapítványi iskolát kell létrehozni...ha ilyen nagy hiány van jó iskolákból...
Jó szakember és jó egyéniségű tanárok kellenének.
A megadott tanterv kereteibe bőven elférnének/elférnek az aktuális és praktikus ismeretek. Csakhogy ahhoz évente újra kell írni az óravázlatot, ahogy a világ halad előre. Ez maga után vonja a feladatlapok évenkénti újraírását is. Ez elég nagy idő- és energiaráfordítást igényel.
Amikor tanítottam, egyik tanárnál sem láttam ezt. Már az is igyekvésnek mondható volt, ha az én óravázlatomból és ajánlott irodalmamból tanított és a feladatlapjaimmal kért számon.
Már az is jobb volt, mint a tankönyvből való felolvasgatás és a félév végenkénti pánikszerű és hasraütésszerű jegyvarázsolgatás a naplóba.
az is elég ha sportol, sakkozik
van egy új honismeret tantárgy
kb mint a Szabadföld Kalendárium úgy 100 évvel ezelőttről
heti 1 óra életre nevelés, úgy kb a 19. sz-ira
megéri, én családi és egyéb pótlékot letojom, ha gyerekem jövöjéöl és életéröl kéne döntenem. Tudtommal nem lehet magántanuló, csak jelentös bürokrata harc és erös indok mellett (pl. betegség). + attól még kötelezöen a szart kell vele tanítani, amiböl le is vizsgáztatják. Ha csak érettségit kéne letennie, azzal már kibékülnék, mert 1-2 év alatt nulláról megtanítanám azt neki.
Az a gond ezzel, hogy az évenkénti 1x-i vizsga követelménye ugyanaz, amit az iskolában tanítanak. Azt kell bemagolni és visszamondani.
Lehet magántanuló.
Otthoni felügyeleted mellett mindent megtaníthatsz neki Te is...évente elmegy 1x vizsgázni és kész.
Cserébe lehet nem kapsz családi pótlékot...de megéri vagy nem!
az az oktatási rendszer 100 éves basszus. Túlzás nélkül annyi idös. Globálisan, nem csak itthon. Itthon az átlagosnál is begyepesedettebb. K.ra semmi értelme, részben ezért nem akarunk gyereket feleségemmel. Tudtommal kötelezö. Pedig semmi értelme, idöpocsékolás, nettó boldogtalanság + megalapozza a rabszolga állapotot a világ legtöbb embere számára. Nem véletlen nem tanítanak pl. közgáz keretein belül 18 év alattiaknak olyat, hogy kell családi ktg-vetést csinálni és abban hol a helye hitelnek. Nem véletlen nem tanítják meg az E rövidítéseket és egyéb élelmiszerismereti alapokat. A szülö nem pótolhatja ezeket, mert miután teljesen lezsibbasztják egész nap a gyerekeket, nem lesz már rávehetö extra órákra még otthon is.
Nemrég beszélgettem a fiammal az ő középiskolai osztálytársairól, hogy ki mit csinál, hogy boldogul.
Szinte ránkköszönt az iskolarendszer alkalmatlansága az életre való felkészítésben. Teljesen más utakon járnak.
Az osztályból többen vannak, akik az iskolai elvárásoknak kevésbé feleltek meg, de most sikeresek.
Többen vannak, akik az iskolai elvárásoknak jobban megfeleltek, de most kallódnak.
Sőt, olyan is van, aki jól megfelelt az iskolai elvárásoknak, konzervatív, polgári családban jó nevelést kapott és most prosti Olaszországban.
hät igen....a jó suli idöszak. Én is rühelltem, pedig "eminens" voltam.
Én nem is akarom jövöbeli gyerekemet abba a borzalomba küldeni, kötelezö még? Vagy ki lehet váltani akárhogy?
Jó levezetés ;)