Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

tegnap voltam az első kö…

#654299 Euroman

tegnap voltam az első kötelező bejelentkezésen a munkaügyi központban....kb. 35-en voltunk berendelve, az egész nagyon szomorú és lehangoló volt...még a héten majd írok róla részletesebben...

Tankönyv-káosz: 'Ezt az …

#652818 Nyeretlen_Keteves

Tankönyv-káosz: 'Ezt az egy lehetőséget látjuk'

"Kérdés, milyen formában. „Az tisztán látszik, hogy határidőre lecsomagolva a könyveket nem tudjuk tanévkezdésre biztosítani” – ezt írta hétfőn a nyugat-dunántúli tankönyvellátás egyik cégének ügyvezetője az iskolaigazgatóknak és a tankönyvfelelősöknek. Szerinte „az a rendszer, amelynek biztosítani kellene az egész tankönyvellátás folyamatát, nem kellő mértékben tölti be feladatát. Rengeteg gond és probléma mellett informatikai rendszerleállás is volt több esetben, de volt, hogy teljes két napig.”

Az ellátó cég ezért azt kérdezi a levelében: tudnák-e az intézmények raklapozva fogadni a tankönyveket, kapnának hozzá adatlapot, tasakot, órarendet. „Ezt az egy lehetőséget látjuk a tankönyvek határidőre történő kiérkezésére” – fogalmaz a levélíró, aki a megnövekedett munkát „egy 10 ezer forintos értékben” honorálná.

Vagyis az iskoláknak maguknak kellene diákonként összecsomagolniuk a tankönyveket, ez pedig többnapos munkát, egy 600 fős iskolában például 8-10 ezer tankönyvet jelent. Nem egyszerű mechanikus szétosztásról van szó, hiszen gyakorlatilag ahány diák, annyiféle tankönyvcsomag.

Azok sem feltétlenül mentesülnek a csomagolás alól, akik már megkapták a tankönyveket. Volt olyan iskola, ahol a tankönyvcsomagokban benne voltak azok a feladatlapok is, amelyeket nem adhatnak ki a gyerekeknek. Ezért minden csomagot felbontottak, kivették a tesztlapokat, majd visszacsomagolták a könyveket.

Az iskolák egyelőre azt sem tudják, melyik diáknak adhatják oda a tankönyveket, és melyiknek nem. A Kello a múlt héten még arról tájékoztatta az iskolákat, hogy augusztus 26-tól a tankönyvrendelési felületen elérhető lesz, mely diákok számára „átadható”, illetve „nem átadható” a megrendelt csomag. Vagyis kinek jár ingyenesen, ki fizette ki, és ki nem a köteteket. Csakhogy ez a menüpont még tegnap késő este sem volt elérhető, és telefonon sem tudták megmondani a pedagógusoknak, mikorra lesznek láthatók az adatok."

Káprázatos!! A két gyereknek majd 40.000 volt a tankönyv, amit jó előre befizettünk...ezek meg majd raklapoznak, stb, jövőre már az iskoláknak kell majd nyomtatni, vagy a szülőknek, vagy közösen??? Miféle kutya ez a Kello? Amire a fityesz ránéz az sz@rrá válik....

http://www.vg.hu/kozele…

#652778 Nyeretlen_Keteves

http://www.vg.hu/kozelet/politika/hoffmann-soha-nem-igert-a-kormany-beremelest-a-tanaroknak-410469

Persze Raóózsika.... egy igazi "jellem".

A Rogán meg:

"Rogán Antal is az oktatásüggyel foglalkozott napirend előtt, szerinte az, hogy lehet béremelést adni, az IMF-hitel visszafizetésének köszönhető. “Az IMF-hitel egy nagyon drága hitel. nem azért, mert a kamatai magasak, hanem mert az IMF-nek követelései vannak" - mondta."

Re: hajrá, gyerünk!!

#652481 Turkoglu Előzmény: #652474

Ez bizony egy érdekes kis per lesz... Drukkolok nekik én is... bár ellenszél lesz nem is kicsi szerintem...

megtörtént a munkaügyi k…

#652321 Euroman

megtörtént a munkaügyi központban a regisztráció...tartottam tőle, de meglepően kulturáltan zajlott az egész, sok más önkormányzati hivatalnál, vagy pl. az okmányirodánál sokkal kulturáltabban....igen csinos fiatal nők voltak az ügyintézők, ha nem lenne az egész dolog mélységesen elszomorító, akkor még kellemes élménynek is mondhatnám....jól választottam a tegnapi napot, mert ez a szombati-hétfő senkinek sem kellett rajtam kívül, úgyhogy teljesen egymagam voltam...így is 1,5 órát eltartott az ügyintézés....amúgy sajnos nem sok jóval biztattak...

Re: YESS!!!

#652155 Euroman Előzmény: #652136

menjenek a büdös pycsába...miattuk van a bankadó, meg a tarnzakciós adó, amivel a normális, megtakarító embereket szivatják...cöf-ös, cök-ás lakáshiteles **** barmok mehetnek a k. anyjukba

http://www.vg.hu/gazdas…

#652143 Nyeretlen_Keteves

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/megallithatatlanul-no-az-adossag-410354

"Az adósságok meghatározó hányada, 81,8 milliárd forint továbbra is a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben áll fenn. Nagy részét, 76,9 milliárdot az államháztartáson kívüli szervezetek várják, 62,6 milliárdnyit árubeszállítók, 7,5 milliárdot közüzemi szolgáltatók, míg 6,8 milliárdot egyéb cégek.

A tartozás túlnyomó részét, 72,4 milliárdot az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézményei, azon belül is az egészségügyi intézmények halmoztak fel."

No, ez is egy nagy győzelem! Káprázatos..

Re: YESS!!!

#652136 exmnbs1 Előzmény: #651968

sikerült a tüntetésükbe belefutnom

kék furgon volt náluk és fekete zászló rajta meg náluk

egy csomó rendőr is ott sunnyogott a másik utcában