Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#651165 banyaiz Előzmény: #651148

Annyira nem kulcskérdés nekem. Digisek annak idején felraktak ide egy antennát jópár éve azóta az van. Bár mostanában nem volt gond adásminőséggel igaz amennyit néztem, hát akár lehetett is éppen. :) Tegnap vihar volt itt de akkor nem néztem.

#651148 Euroman Előzmény: #651147

elég nagy tükör és nagyon minőségi fej segít...nálam csak nagy viharban van gond, de akkor astra, minden megáll...

#651147 banyaiz Előzmény: #651145

Digi nálam is így jön antennán. Kábelen jobb lenne, viharos időkben akadozik. Ritka , hogy ez zavarna, csak egyszer pl bl döntőnél volt ilyen azt nem díjaztam. :)

#651139 Euroman Előzmény: #651133

nekem műholdas antennáim vannak, azzal kiváló a kép, és a választék is bőséges...

#651133 banyaiz Előzmény: #651123

Ez szomorú telekomra nézve, hogy eurosport nincs náluk, nálam digi van, csak nem kábelen, antennás megoldás. Nem rossz, csak teljesen felesleges ennyi csatorna, alig nézek tv-t.

#651123 Margaretta Előzmény: #651028

Nálunk telekomos kábeltv van.

Én a Travelt és az Eurosporton a teniszt és a sznúkert néztem.

Tavaly ősz óta nincs Travel és Eurosport. Még csomagváltással sem lehet hozzájuk férkőzni A megmaradt kb 5 sportcsatornán szinte sohasincs tenisz és sznúker.

Így jártam:(

A meglévő összes, azt sem tudom mennyi, talán 100 adón évente kb. 3 jó filmet csípek el.

#651096 walex Előzmény: #651042

Kapjanak minimálbért, de egy főnököt is a nyakukba. Felénk nyáron volt járdafelújítás. Négyzet alakú betonlapok voltak lerakva 3 sorban. Ezeket felszedték, majd visszarakták. Egy 200 méteres szakasszal 2 hónap alatt végeztek is, naponta kb. 2-3 métert haladtak napi 8 órában úgy, hogy volt minden egyes nap ott 5-6 ember minimum. Ahogy meglett a napi 2-3 méter, leültek és órákon át beszélgettek.

Na, most ilyen hatékonyság mellett reális a közmunka bér, ellenben, ha kapnak egy főnököt, aki motiválja őket és tényleg normálisan dolgoznak, akkor kapják meg a minimálbért.

http://www.vg.hu/kozele…

#651042 Nyeretlen_Keteves

http://www.vg.hu/kozelet/beremelest-kovetelnek-a-kozmunkasok-410063

"Doncsev András válasza szerint az OECD-országok tapasztalatai azt támasztják alá, hogy az állami támogatással létrehozott, állami szektorban történő munkavállalási programok gyakran nem érik el céljukat és nem motiválnak a versenyszférában való elhelyezkedésre. A kormányzat úgy véli, hogy a munkaerőpiaccal szemben kisebb követelményt követel a közfoglalkoztatás, de a résztvevők hasznos tevékenységgel keresethez juthatnak és tapasztalatot szerezhetnek, amely segítheti munkaerőpiacon való megjelenésüket, illetve visszatérésüket. Doncsev hangsúlyozta: a közfoglalkoztatási bért úgy állapították meg, hogy az nagyobb legyen a segélynél, de kisebb a minimálbérnél, hogy az anyagiakkal munkavégzésre motiválják a munkavállalókat."

"„Követeljük, hogy emeljék a másodrangú állampolgárokként kezelt közmunkások bérét a minimálbérre, s rájuk is ugyanúgy vonatkozzon a Munka törvénykönyve, mint a többi munkavállalóra, ne kormányrendeletek szabályozzák a tevékenységüket" – nyilatkozta lapunknak a Közmunkás Szakszervezet társelnöke."

Hát még mit nem!! Elszemtelenedtek nagyon... Még egy kecske nem kellene esetleg??

Én úgy gondolnám, már csak a neve alapján(minimálbér), hogy ha valaki dolgozik, akkor nem kereshetne kevesebbet mint a miniizé......de, rosszul gondolom..

#651028 banyaiz Előzmény: #650996

Nekem legjobban az tetszene, hogy egy egy "eseményre" elő lehetne fizetni.

Van egy program ami érdekel meg lenne a fix ár, hogy x Ft amit ha elutalok elérhetővé teszik abban az időpontban a műsort.

De az is haladás lenne, ha csatornánként lehetne előfizetni. Nálam is van 1000 csatorna abból 990-et nem is nézek soha, de a sportcsatornák azok extra csomagban vannak.

#651002 Ricsi Előzmény: #650996

Nekem egyébként lenne egy óriási újításom, pár hete jutott az eszembe. Példával írom le, mert úgy könnyebb. A számok kitaláltak:

Van mondjuk egy Bud Spencer film, amit megvesz valamelyik adó. Kötelesek lennének elszámolni vele, mennyiért vették. Ha csomagban kapták, akkor mondjuk 10 film 1 millió USD, így 1 film 100 000, egyszerűen átlagolni kell.

Aztán kimutatást kellene vezetni. Ebben a filmben volt 10 perc reklámblokk, percenként mondjuk 1 000 USD értékkel, így ez 10 000 USD bevétel. És amikor elérték a 100 000 USD-t, akkor kezdhetnének hasznot termelni, mondjuk 20%-ot, így még kétszer leadhatnák reklámokkal, de ezzel vége.

Ha megint leporolják ezt a filmet, már nem lehetne benne reklám. Így a régi filmek reklám nélkül mennének, vagy kényszerítve lennének rá, hogy újabb filmeket is adásba adjanak.

És szerintem ez mindenkinek korrekt lenne...

#651000 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #650887

Szeretetről és megbocsátásról beszélt!! :-) Remélem ezekben nem nagyon lesz része... jajjj de rosszindulatú vagyok. (mentségemre esetleg csak annyi, hogy én nem járok templomba, zsinagógába sem, ha valakiben esetleg....)

#650996 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #650894

"Jó lenne nálunk is elterjedne az, hogy egy egy csatornára előfizetsz, vagy egy-egy eseményre . Bőven elég lenne ."

Ez bizony jó lenne, mert a tököm tele van azzal, hogy van kb 60 csatorna, amiből minimum 50 nézhetetlen, viszont az a pár amit esetleg néznék, az csak "csomagban" van .....

#650982 Ricsi Előzmény: #650949

Ez azért nem teljesen így van, mert normális esetben pl:

2 fiatal összeházasodik, és vesznek fel pl 1 milla hitelt, havi 30K törlesztőre. Sima hitel, nincs kockázat, mindig ennyi. Namost, ha csak az inflát nézed, reálértéken egyre kevesebbet fizetnek, így egyre kisebb a teher. Gondolom, a fizetésük is nő legalább az inflával (nincs ranglétra a munkahelyen), akkor is egyre kevesebbet fizetnek.

De ezt csinálják a cégek is, vesznek fel hitelt, beruháznak, és a beruházás megtermeli a hitelt kamatostul.

Az igazi gond ott van, hogy a felvett pénz nem fejlődésre, hanem kirakatberuházásokra, nyugdíjra, és minden hasonló, értelmetlen dolgokra megy el.

#650979 Ricsi Előzmény: #650949

Semmi ne tartson vissza attól, hogy elolvasd a cikket, mert ha én soronként idemásolom, akkor az kicsit unalmas :D

A nemzeti számlák előzetes adatai szerint az adósságot a második negyedévben a nettó hitelfelvétel 226 milliárd forinttal növelte, a forint erősödése pedig 315 milliárd forinttal csökkentette.

#650949 walex Előzmény: #650946

Abban a 869-ben szerintem benne van EUR/HUF változás is a devizadósságra.

Én mindenesetre nem engednék olyan költségvetést csinálni, ami többet költ annál, mint ami befolyik. Józan paraszti ésszel látható, hogy egy családi költségvetésben se lehet többet költeni, mint ami bevétele van az embernek. Vehet fel hitelt, de akkor a büdös életben nem kerül vissza nullára, ha a bevétele nem változik/csökken vagy alig nő. Ez a baj, hogy még mindig többet költenek, mint ami bejön.

Akkor lehet majd adósságcsökkenésről beszélni (engem rohadtul nem érdekel a GDP-hez mért aránya, mert attól még összegszerűen emelkedik és nem csökken), ha szufficites költségvetés készül, leépítik a devizaadósságot és szinte csak Ft alapú adósság lesz, így az árfolyamváltozás nem fogja növelni, ha jön egy zakó a nagyvilágban.

#650946 Ricsi Előzmény: #650893

Ezek is mind hülyék, semmit nem tudnak értékelni:

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/gki-nott-a-korrupcio-magyarorszagon-410065

hiszen sikert sikerre halmozunk:

http://www.elemzeskozpont.hu/content/az-%C3%A1llamh%C3%A1ztart%C3%A1s-brutt%C3%B3-ad%C3%B3ss%C3%A1ga-gdp-814-sz%C3%A1zal%C3%A9ka-m%C3%A1sodik-negyed%C3%A9v-v%C3%A9g%C3%A9n

Csak 2 mondat az összehasonlítás miatt:

Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2013 második negyedévének végén a GDP 81,4 százaléka volt (23 250 milliárd forint) - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.

A bruttó adósság az első negyedév végén a GDP 82,2 százaléka, 23 340 milliárd forint volt, a tavalyi év végén a GDP 79,2 százalékán állt, 22 381 milliárd forintot tett ki.

Hiába no, annyira sikeres az adósságcsökkentés, hogy csak 869 milliárd forinttal nőtt 1 év alatt. Mondom én, sikert sikerre halmozunk...

#650894 banyaiz Előzmény: #650893

Lesz majd a román magyar focimeccs azt meg kell nézni. Kicsit mazo dolog lesz , de nem hagynám ki. :)

Jó lenne nálunk is elterjedne az, hogy egy egy csatornára előfizetsz, vagy egy-egy eseményre . Bőven elég lenne .