A fijúk tegnap a Stocky talin azt mondták, h korábban már voltál te is, s vékony csaj vagy.. hogy is van ez a 106 kg? :-)
A fijúk tegnap a Stocky talin azt mondták, h korábban már voltál te is, s vékony csaj vagy.. hogy is van ez a 106 kg? :-)
Ha választani kell, hogy minek hiszek...a 2013-as költségvetési törvénynek,ami közzé van téve a ksh honlapján vagy a egy újságírónak akkor Te mit fogadsz el hitelesnek...nyilván it az újságíró handabandázik
.. ne haragudj...nem csoda, hogy téves következtetéseket vonsz le folyamatosan ha a tényeket nem ellenőrzöd... egyébként én 2012 kiadási főösszegéről írtam...a tény adatról...amit nyugodtan ellenőrizhetsz a ksh hoonlapján 2013-mal együtt...ksh/pénzügyek/idősoros éves adatok/költségvetés kiadásai...most nem tudom linkelni, mert mobilról írok...de ez alapján megtalálod...a cikkben mindössze 3500 milliárddal szerepel több...
De különben is mondtam már Neked, hogy ne vádaskodjál...múltkor azzal,hogy pogány vagyok...most azzal,hogy hazudozok folyamatosan...én nem hiszem azt, hogy ide bármit beírok az nem lesz leellenőrizve általatok...akkor minek írnék olyat ami cáfolható? Nem számolva a tévedés jogát ami mindenkit megillet...de jelen esetben szerintem Te tévedtél,mert utánajárás nélkül elfogadtad a maszlagot! És pontosan ezért kell leírni az igazat itt is..
Mert sokan fals információkból tájékozódnak..
Tehát csak hogy világos legyen...a15500 milliárdos kiadási főösszeg hazugság 2013-ra!!!
.
- Te! Képzeld el! Magyarország jobban teljesít!
- Valóban?
- Nem! De képzeld el!
Miért hazudsz folyamatosan???????
A jövő évi költségvetés kiadási főösszegét 170 milliárd forinttal 15.500 milliárd forintra emelte a kormány - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón, csütörtökön Budapesten.
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy már nem lehet megfogni sehol a lét.
Tele vagyunk még mindig agyonfizetett naplopókkal teli sóhivatalokkal, közlekedési cégek továbbra is messziről bűzlenek a hatalmas vízfejtől, de ezekhez se nyúltak hozzá. Itt nem néhány emberről van szó, hanem összességében sok ezer agyonfizetettről, hasznuk pedig semmi, kellett nekik a hely.
Nyugdíjakhoz se mertek hozzányúlni, pedig hozzá kellene. Egy réges-régi törvény elintézte volna, hogy máshogy számolják ettől az évtől a nyugdíjakat, semmit nem kellett volna tenniük, csak hagyni, hogy érvénybe lépjen, még csak nem is ők szavazták meg, ezért rájuk sem mutogathatott volna senki. Mit tettek? Hatályon kívül helyezték, mert kérem szépen, van itt lóvé dögivel...
Nálam leszerepeltek a többi komcsival együtt.
2008 előtti pörgés motorja az adósodás volt...további adósodás mellett lehetett volna fenntartani azt a szintet...magánszektort 150%ra hitelezték a magán megtakarításokhoz képest... államot pedig éves jövedelme 80%ig...amikor azt mondták...hogy magyaroknak nincs több hitel...fizessetek...tehát a 2008-as pörgés fenntarthatatlan volt... 2009es tao bevétel 300 milliárd körüli 2012es szintén...miközben volt egy jelentős tao csökkentés... így aztán én itt némi ellentmondást vélek felfedezni...mert ebből az következik matek szintjén...hogy a tao alapnak országosan növekednie kellett...hogy ebből a te vállalkozásod és még sokan nem tudták kivenni a részüket az persze sajnálatos...
Visszatérve korrupció témához...nagyon szépen levezetted,hogy társasági adóalapnál nemcsak a kulcs számít,hanem az alap is
.. tegyük fel, hogy az alábbi lista nemcsak relatív sorrendet mutat,hanem ténylegesen stagnál a korrupció szintje...akkor ahogy írtam walexnek 2006-os 8957 milliárdos kiadási főösszeg mai forintértértéke inflációval indexálva 13500 milliárdnak felel meg. A 2012es kiadási főösszeg 9996 milliárd. Melyikből lehet többet lopni szerinted...a 13500 milliárdból...vagy a 9996 milliárdból...hasonló korrupciós szintet feltételezve.
.
Walex. 2006os költségvetés kiadási főösszege 8957 milliárd, 2012-es kiadási főösszeg 9996 milliárd. Kózben volt egy közel 50%-os infla. Amiből következik hogy kiadási oldalon 4000 milliárdot vontak ki a kiadási oldalról. 2006os hiány 1900 milliárd...2012-es hiány 600 milliárd nagyságrendileg..
Ha azt hiszed...hogy itt még mindig olyan nagy pazarlások vannak..
és esetleg több száz milliárdot meg lehet takarítani ilyen jóléti rendszer mellett
..azzal. hogy néhány embert kirúgsz...akkor teljes tévedésben vagy...lehet csökkenteni a jóléti szolgáltatásokat és akkor tudsz megtakarítani...de akkor a kieső szolgáltatásért a piacon kell fizetned, ami nem olcsóbb... most csak egy példa a magàn óvoda...ahol a havi díj mondjuk havi 80 ezer...szóval lehet menni ebbe az irányba is...hogy megszünteted az állami eüt oktatást és bölcsödei óvodai szolgáltatást és akkor a maradék beszedett pénz bőségesen elég mondjuk a közbiztonság javítására...es még adócsökkentést is kapsz...valamennyit
..csak közben mindenért keményen kell perkálnod...keményebben mint amit a hálapénz jelent...szóval lehet menni ebbe az irányba is...nem biztos, hogy a végén jobban jársz...nyugdíjas ellen meg nem lehet menni...azzal csak választásokat vesztesz...és akkor jöjjenek vissza a balhibbantak?
Hát igen, a 20-ról 16%-ra csökkentés egy fantasztikus dolog volt, míg a kivetett és "átnemhárítható" különadók miatt ennél jóval nagyobbat vettek vissza.
Ember! Fogd már fel, hogy az egykulcsossal lehet, hogy te és a környezeted jól járt (örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy), de sok százezer embernek (akiknek még nincs gyereke) ez akkora szopóroller, mint a fene!
Nem tudsz olyan adócsökkentést mondani, ami kompenzálta volna a kiesett lóvét, mert a másik oldalon sokkal többet vettek vissza az "átnemhárítható" különadók miatt. Ha pedig eközben az látszik, hogy spórolásnak semmi jele (tízmilliárdok kiszórása a falábú focistákra és stadionjaikra, állami szférában semmi nyírás a legjobban fizető 20%-ban, ahová egy csomó havert bepakoltak és alibi munkákat végeznek, ehelyett azokat szívatják, akik tényleg dolgoznak is, lásd pl. óvónők és bölcsődei dolgozók), ez szerinted normális? Közben pedig hangoztatja VM, hogy minden nagyon f@sz, nincs szükség további strukturális átalakításokra. Lövik az öngólokat sorozatban, csak kérdés, hogy mikor fogják fel agyilag, hogy elszaladt velük a ló és túl nagy lett az arcuk a pofátlanság mellett (lásd trafik mutyi).
Ne haragudj, de ez kurvára nem mond semmit arról, hogy mennyi közpénzt loptak el bizonyos kormányok...ez az országok közötti relatív helyezést mutatja ez a táblázat
..ergo ha a korrupció elleni harc javult a felső harmadban vagy romlott, a relatív helyezés maradhatott ugyanaz...
Nem akarok a zsebedben turkálni, de esetleg az szja csökkenésnek lehetett olyan része ami kedvezően érinthetett, pl. árfolyamnyereség adó csökkenés...ha már tőzsdeblogon vagyunk....
Ez jó!
Törölték a HétköznaPI CSAlódások nevű punkzenekar szeptember 14-i kiskunhalasi koncertjét, állítólag az önkormányzat nyomására. Az együttes Facebook-oldalán olvasható poszt szerint a tervezett helyszín, a Freedom Music Club vezetőjét keresték meg, és azt mondták neki, hogy „egyesek ki fogják csinálni”.
A 444.hu kereste telefonon a Freedom Music Club vezetőjét, de nem érték el. Beszéltek viszont a klub egyik koncertszervezőjével, aki úgy tudja, hogy nem fenyegetést(áááááááá dehogy), hanem jó szándékú(no igen) figyelmeztetést kapott a tulajdonos a polgármesteri hivatalból, ahol dolgoznak ismerősei.
visszanyalt a fagyi...most a geczy káslerrel kellene 100 millát megfizettetni...menjen a kibaxott qrva anyjába, az összes erőszakos, pénzügyi analfabéta, orbán háza előtt tüntető devizahitelessel együtt!
Azon egy percig se aggódj, hogy nem pályáztál trafikra, kb annyi esélyed lett volna..... mint nekem a fityesz "tisztújítón" a pártelnöki pozira...
Pedig ez a trafik tipikusan egy olyan téma ami megfelelő árrés mellett egy hű de nagy gondokodást nem igénylő vállalkozás. Szóval nyugodtan lehetett volna "szociális" szempontok alapján leosztani.
Nincs mentség erre amit műveltek ebben az ügyben.
Nem újdonság mondjuk, hogy így működnek a dolgok. Csak azon gondolkodom el, hogy ha ennyire nyíltan ilyet lépnek, mi lehet olyan ügyekben ami nincs ennyire szem előtt, nem ennyire nyílvánvaló. Értem én , hogy szomjasak , de ennyire? :)
Önmérséklettel hadilábon vannak , néhány más egyéb mellett.
jó példa az felcsuti polgmester, milliárdos vállakozó a nejével, 25 éves fiacskájának 7 trafik koncesszió....itteni polmest-helyettes is vállalkozó, felesége kórházigazgató, huszonéves gyereknek több koncesszió...persze benne éhbéres "négerek" árulnak...másik koncessziók olyan valutaváltónak, akinek 5 váltóhely mellé még legalább 3 koncesszió... kívánságrendszáma van, és ennek alapján legalább 15 luxuskocsija van...
Belegondolsz lehetett volna ezt úgy csinálni , hogy a regisztrált munkanélküli ha egyébként megfelel a többi feltételnek előnyt élvez bírálatnál, vagy rokkant előnyt élvez, idősebb akinek kisebb lehetőségei vannak munkaerőpiacon stb.
Csökkent volna a munkanélküliség . Ehelyett bazz ahogy mondod tűzhöz közel lévő polg mester pereputtya stb. :) Ehhez azért nagyon vastag bőr kell , ilyen nyíltan nyomni a dolgot. Szinte hihetetlen ,hogy ezek után van bőr a pofájukon a tisztességes munkáról stb papolni. Munkaalapú társadalom.
Meg a gonosz spekulánsokról.
jah, régi helyi csókos vállalkozók,kivénhedt kosárlabda edzők, polg.mester-helyettes fiácskája kapták meg...nekem jó lett volna, mert a vevők 60 %-a osztrák, még a németet is tudtam volna használni...ez elment, ilyen lehetőség nem jön
Nem akartam mondani ezt a trafikot, de ez egy kitűnő induló vállalkozás lett volna neked. Látod pl neked kellett volna ilyet adni, mint munkanélkülinek , tudnád is működtetni . Ehelyett a csókos haveroknak leosztották, felháborító módon. Ráadásul később hozták be a magasabb árrést amivel már egyértelműen jó buli a dolog. De előtte kértek üzleti tervet a pályázathoz, nem röhej? De hát így működik a világ , ez van.