Ja így értem, csak ha szétnézel mennyi ingatlant hirdetnek még így is Otp-sek. Az más kérdés, hogy ez a függőben lévő dev hiteles történet nem tesz jót az ingatlanpiacnak sem.
Ja így értem, csak ha szétnézel mennyi ingatlant hirdetnek még így is Otp-sek. Az más kérdés, hogy ez a függőben lévő dev hiteles történet nem tesz jót az ingatlanpiacnak sem.
Van a politikusok között egy mondás: a politikában sértődésnek helye nincs. Belépsz elvan felejtve:)
én attól félek, hogy egy nem működő vállalkozásnak is vannak kiadásai, nem is kevés, hatóságok is baxogathatják...az enyém csak valami lópikula kicsi 1 személyes vállalkozás lehetne, és úgy gondolom, hogy nem nagyon lenne semmi bevételem, csak költségem...trafik jó lett volna, de amikor pályázni kellett, akkor még volt munkám, és amellett én soha nem gondoltam vállalkozásra....ráadásul a helyi fityeszes önkormányzat ellen volt a családunknak pere, amit meg is nyertünk, szóval fityesz berkekben biztosan nem vagyunk kedveltek...
a röhej valszin inkább így:) Nem vagyok egy nyelvész:)
Ja olyan a szerződésük amit ha aláír az ügyfél (eladó) szinte minden szabad mozgástérről lemond önként a cég (bank) javára. Ki az a pöcs aki ezt elfogadja, persze biztos van! Az ár 6%+áfa röhej egy döglődő piacon. Ez nem vicc 10M lakásnál 800 000 forintot kér a cég. És még van arca a tulajdonilap kiváltásának díját felszámolni, röhely:D A kis rugalmas cégek 2-2,5%-al elviszik az ügyfelet.
Nehéz nem mondom ebben a gazd helyzetben pénzt összeszedni, de egy munkahelyen dolgozni alkalmazottként se könnyű.
Rozsdáskilincs: Mire gondolsz pontosan, hogy merevek?
az ötletet köszönöm, mert vetted a fáradtságot, és foglalkoztál a problémámmal. vállalkozásban egyáltalán nem gondolkodtam, mert nincs se családtag segítő, se olyan barát, akiben megbíznék, akinek a tanácsát ki tudnám kérni...ezek a malók mind munkahelyi ismerettségből estek be, de inkább régebben, 2000 előtt...utóbbi időben semmi nem volt, volt munkahelyemet is hatalmas ívben elkerülöm, onnan mindenkivel minden kapcsolatot megszakítottam...
OTP ingatlan baromira nehézkes drága cég. Beszéltem velük olyanok mint a szikla azt hiszik ez is banki vállalkozás:D Majd rájönnek ide több rugalmasság szükséges.
Vagy mondok még egyet mint ötlet, felveszed a tevékenységeid közé az ingatlanközvetítést, pénzügyi tanácsadást is. Nem tudom végzettséged alapján automatikusan megteheted e.
Szerintem sok olyannál aki ezzel foglalkozik több rálátásod lehet ezekre a dolgokra. Leszerződsz az Otp ingatlanos cégével , állandóan látom keresnek szerződéses partnereket (gondolom dugig vannak bedöglött lakáshitelek miatt eladandó ingatlannal)
Ettől még ez mellett fordíthasz stb, csak néha elmész ingatlanozni.
Ha jól beindul a dolog és baromi sok pénzt keresel, átutalhatsz egy szerényebb összeget mint tippadónak járó jutalék. :)
Gondolkodj el ilyesmiken vsz mert rosszabb helyzetbe tőle nem tudsz kerülni, ha kis beruházigényű dolgokba fogsz. Jó magasak a járulékterhek az tény, gazdaság se pörög igazán sajnos, de hát ez van.
aki ismeri a vársot, tudja, hogy a pénzváltás buli teljesen le van fedve...legtöbbször a trafikmutyi mellé...annyi váltó van, mint égen a csillag
Hááát persze, hogy mindenki jól járt az egykulcsos SZJA-val.... láttam annak idején a vezért mikor elővezette a parlamentben... azt mondta csak azon lehet vitatkozni, hogy ki jár jól és ki jár jobban vele....
Bezony, tények és számok...és pont ezekbe zavarodik bele nagyon a fityesz!
Vagy pénzváltás abban úgyis van gyakorlatod a neved alapján. :) Nem akarom elviccelni, de ott a határ körül csak lehet vmit okoskodni. Rosszabbul megy a fordítás, van amikor jobban, mellette még próbálsz több tevékenységet amihez értesz.
Eur-t is mindig válthatod, tőzsde is itt van a gonosz spekulánsoknak.
Ebbe az irányba gondolkodnék a helyedben. Aztán ha később mit tudom én 1-2-3-4 év múlva jön egy visszautasíthatatlan meló még mindig elvállalhatod, akár vállalkozás mellett is, ha úgy van.
Euroman kellet neked nyafizni, sikerült elérned hogy az egész fórum a foglakoztatásodon dolgozik! Még a hírdetéseket is bujják neked. Még a végén kénytelen leszel felvenni a munkát:D
Ember! Lehet, hogy neked nem csökkent a nettód, de nekem és sokaknak (akik még családalapítás előtt állnak) igen! Felejtsd már el ezt a baromságot, hogy mindenki jól járt ezzel az egykulcsos SZJA-val. Úgy beszélsz róla állandóan, mintha mindenki zsebében sok-sok ezer Ft megmaradt volna. Ez hazugság.
30%, de ez nem mentség a tétlenkedésre és arra, hogy még mindig hatalmas a pazarlás, mert sok a vízfej a jól fizető pozíciókban.
" Ha vállalkozásod van, akkor 50 millió forint árbevételig a társasági adód 10%-ra csökkent a korábbi 20%-ról. Tehát azok akik a hátukon cipelik az országot azok jelentősen kedvezőbben adóznak, mint eddig bármikor... "
Ez igaz.
De én szívesen fizetném a 2008 előtti magasabb adókat, ha ugyanolyan magas lenne az adóalapom, mint akkor volt. Most a tizede sincs!
Nem az adókulcs nagysága a lényeg sok vállalkozásnál, hanem az adózás előtti eredmény nagysága!
Lelassult a gazdaság, béklyóba van kötve!
Azt csinálnám a helyedben szétnéznék ha úgyis munkanélküli vagy milyen állami támogatásokat kaphatsz egy vállalkozás beindításához.
Van ha jól tudom olyan ahol kb fél évig állják a járulékaid , van olyan ahol vállalnod kell , hogy 3 évig, vagy 5 évig működsz az nagyobb összegű támogatás is, akár ingatlan vételhez is. De nézz utána ha úgyis regisztrálnod kell ezek mindig változnak.
Alapítasz egy fordító vállalkozást plusz még ami belefér tevékenységként , annyi pénzt csak összehozol vele amit egy alkalmazottként keresnél vhol állambácsinál . Kötetlen , mellette tőzsdézel stb. Aztán kapják be, ha 47 évesen sehová nem akarnak felvenni. Utána még ez mellett elmehetsz ha adódik vmi mondjuk 4 órába vhová alkalmazottnak. Ha nem jön be még akkor is ha sikerül támogatást elnyerned pénzt nagyon nem fogsz rajta bukni. Beruházás igénye nem nagyon van fordításnak tolmácsolásnak amit elveszthetnél, kinevezed a házad irodának, számítógéped van, tudásod is van, mi kell még?
Addig is ketyegnek a járulékfizetéseid , szolgálati időd. Jó esetben pedig nyugdíjig vidáman elvagy így.
Kigyűjtöttem innen az évenkénti korrupciós index szerinti rangsort.
http://www.transparency.hu/CPI_2012
ÉV Helyezés (minél magasabb, annál nagyobb a korrupció)
2006 41.
2007 39.
2008 47.
2009 46
2010 50.
2011 54.
2012 46.
Jelentősen csökkent a közpénzek ellopása???
Volt nálam egy fickó,27 éves.Valami környezet gazdálkodási,vagy védelmi diplomával.Mondja hogy nem kell sehova sem.Mondom nézze meg a vízügyet,szeméttelepet,szenyvíztelepet.Bement a helyi fidesz irodába hogy magyarázzák már el hogy miért nem kell sehova,mikor a csapból is a környezetvédelem folyik.Be kell lépni hogy legyen egy kis hátszele-volt a válasz.
Akkor vedd úgy, hogy 2013-ra 30%-kal kevesebbet osztottál nekik vissza, mint 2008-ban. Remélem így most már érted, hogy keményen kivették a részüket az ország cipelésében, aminek egy része lecsapódott nálad abban, hogy kevesebb SZJA-t és társasági adót kellett fizetned az elmúlt években...