konkoly tépi vissza.
Most meg mi a túró lett hirtelen a Ricsivel?
Napközben ekkorát fordulni.
Van benne forgalom rendesen.
Brókerkörökből származó információink szerint az IPOPEMA-nak volt egy nagy átkötése, a Concorde pedig egész nap adja a részvényeket.
:D
Önti a papírt az egyik nagytulajdonos?
(-) Bár az eladók kilétét nem ismerhetjük, a megbízások az elmúlt napokban jellemzően olyan brókercégektől érkeztek, melyek jelentős külföldi intézményi ügyfélkörrel bírnak. A befektetők számára talán emiatt is riasztó lehet látni, hogy miután az Aberdeen alapkezelő 20 százalék alá csökkentette részesedését a Richterben, az intézményi eladások nagy ütemben folytatódtak.
(-) Mivel az Aberdeen által birtokolt Richter részvények jelentős (öt százalék körüli) hányada nincs a részvénykönyvbe jegyezve, nem tudhatjuk azt, hogy július ötödikét követően az Aberdeen folytatta-e az eladásokat. Egyáltalán nem biztos tehát, hogy a nagytulajdonos tranzakciói tartják nyomás alatt az árfolyamot, arról csak akkor bizonyosodhatnánk meg, ha a 15 százalékos küszöb átlépésével ismét bejelentési kötelezettsége lenne az Aberdeennek.
(-) Még ha nem is az Aberdeen áll a megbízások hátterében, a meglehetősen koncentrált eladásokat érdemes komolyan venni. Az eladónak láthatóan sürgős a dolga, hiszen nem akarja megvárni az MSCI indexbe való visszakerülést, és a fundamentális lökést jelentő projektek beérését sem. A jó híreket inkább arra használja (vagy használják), hogy minél több Richter részvénytől megszabaduljanak.
(-) Egyelőre nem tudni, hogy a nagy eladások hátterében mi állhat. Előfordulhat persze, hogy az eladónak fundamentális oldalról vannak fenntartásai a Richter részvényeivel, de ennél talán nagyobb valószínűsége lehet, hogy valamilyen kényszer hatására értékesít (ahogy azt például az Egis esetében is láthattuk tavaly a Tradewinds nevű alap kiszállásakor). Ha nem erről lenne szó, vélhetően más módját választaná az eladásnak.
Mit tegyünk?
(!) A Richter fundamentumaival kapcsolatos pozitív véleményünk továbbra sem változott, a részvény hosszú távra gondolkozó befektetőknek a tartós befektetési számla vagy nyugdíjelőtakarékossági számla egyik fontos eleme lehet.
(!) Rövidtávon viszont akár folytatódhat is a papírokra nehezedő – egyelőre pusztán technikainak tűnő - nyomás, ami miatt meglehetősen szűkre, 3420 forintra emelnénk stop loss megbízásunkat a korábbi 3220 forintos szintekről.
(!) Amennyiben teljesül a stop loss megbízásunk, úgy részvényenként csupán minimális, 1 százalékos veszteséget kell elkönyvelnünk, viszont rossz esetben megvédhetjük magunkat az eddig is sok kérdőjellel tarkított további áreséstől.
(!) Mivel technikai jellegűnek tűnő eladásokról van szó, a stop loss szint aktiválódását követően is folyamatosan keressük majd a Richter piacára való visszaszállás lehetőségeit. Erre az eladói nyomás mérséklődésével kerülhetne sor
KBC hírlevél
Valaki nem tudja, hogy ki az, aki ennyire adja a ricsit és mikor fogy el neki? Jó lenne már emelkedni. Már egy hete csak esik.
Én 1 hónapra adom be a vételi és eladási ajánlatokat, ha nem vagyok gép közelben, akkor mobilneten nyomom.
Köszi, és bízom cégben. Remélem vityának nem teccik meg a sok cash
jó jel:) akkor te bízol benne, és Neked be is szokott jönni....én most utálom, mert 3750 fölött akartam kidobni, csak múlt szerda reggel nem tudtam gép előtt lenni...
Nem voltam ma gépnél, csak reggel elolvastam a gyj-t és már szaladtam is, azért ezt gondoltam a nap végére jócskán pluszban lesz az árfolyam, de szépen visszaadta a nap eleji pluszokat. Azt viszont ismét nagyon jó látni hogy az OTP mögött a második legforgalmasabb papír volt ma is a BÉT-en.
Az elemzői vélemények a cégről nagyon pozitívak:
Ebben én is szinte biztos vagyok. De ha törik a 3459, akkor már nem kerül? Ezt nem értettem ebben sosem. Elég furcsa, hogy ennyire adják amúgy.
bluek közül csak ebben látok középtávon fantáziát. Hiszem, hogy visszakerül MSCIbe