Regisztráció Elfelejtett jelszó

KEG fórum

Re: Keg-Visonka very up

#637209 macika Előzmény: #637207

biztos rezsit akar csökkentei ))))))))))))))))

elmegy a net, áramszünet, broki lefagy stb. azt annyi neki )))))))))

#637207 Zotya32 Előzmény: #637206

de már a vevői is kamu...

nem értem minek itt görcsölni reggel, mikor egész nap nem lesz több 5-6k-s forgalomnál...

#637206 macika Előzmény: #637204

kamusnak egyszer lefagy a cucca - nagyon rábasz...ik )))))))))

ezt csinálja régen.. minek?

hagyja bent, ugy is be van ragadva, adja el

#636995 macika Előzmény: #636987

))))

mi van bogyóka? kötélmászásban mindig egy létráról kezdted a mászást és te dumálsz? o lábú)

cib vagy nem cib nem mindegy?

számít? nem követem mikró mélységi a dolgokat a t-ben ki hogy mi - lényegtelen

apportozok azok igen, az f@sza ,

fogadd el

és jók a következtetéseim

pl mondtam bőven vehetsz 30 alatt

na ez hogy van? akkor is vitáztál velem

phyl és kreg forintozó ))

na szeva sportszerű kötélmászós ))

p

lényegtelen vitákban, beszélni a semmiről abban jó vagy

#636987 Trisz Előzmény: #636774

Én is fel tudok pörögni. :)

Elmagyarázom, bár egy ilyen tornából felmentett fazon biztos nem tudja felfogni, miről írok.

A sportszerűtlen viselkedésedre konkrét példákat mutatok. Pl. a névértékkel kapcsolatos eddigi eszmecserénkben, a véleményedet komolyan mérlegeltem és kérdést tettem fel. Arra pedig nem válaszoltál. Majd ez megismétlődött. (Nem számoltam hányszor) Ezek után benyögsz egy olyat, mintha képben lennél és engem akarsz felemelni a tudás fájára.

CIB. Tényleg kérdeztél. De a választ meg sem várva, máris egy jó negatív hangulatú megjegyzést, mint „logikus“ következtetést odaszúrtál. Annyira illogikus volt egyébként a következtetésed, hogy azonnal visszakérdeztem. Válasz természetesen nem volt, mert gondolom addigra nálad is leesett, hogy mennyire eltévedtél.

Azt hiszed, ha a végére benyomsz néhány pukkancsot, akkor igazad lesz!? IQ harcoskám!?

Re: Gázforradalom söpörheti el a kőolajat

#636811 Hathor Előzmény: #636804

Mondjuk mi, de ez kevés.

Trollok okosabbak mindenkinél.

Hát legyen..

Gázforradalom söpörheti el a kőolajat

#636804 Hathor

Gázforradalom söpörheti el a kőolajat

2013. július 5. 11:10

Az utóbbi pár évben a kőolajtól látványosan elmaradt a gáz árának emelkedése, ami a palaforradalom hatására jelentkező kínálati többletnek köszönthető. Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy a következő évtizedekben egy olyan forradalmi változásnak legyünk szemtanúi, amire legutóbb bő 50 éve volt példa utoljára. A változást nem csak a gáz bőséges kínálata és ezzel olcsó ára segíti, de a szabályozó hatóságok is komolyan hajlanak abba az irányba, hogy a kék fűtő- és hajtóanyag elterjedését segítség elő. A forradalom kibontakozásához azonban szükség lesz a technológiai feltételek megteremtésével együtt növekedésnek induló keresletre is.

Mi kell a gyors elterjedéshez?

A kőolajat legnagyobb arányban a szállításban használják, így itt érdemes vizsgálódni, milyen tényezők kellenek ahhoz, hogy a kőolaj egyeduralkodó szerepét megtörje, majd átvegye a gáz. Négy alapvető tényezőt érdemes megemlíteni, mely alapján a gáz megtörheti a kőolaj alapú termékek monopóliumát a szállításban, a kérdés csak az, hogy a gáz elterjedése milyen ütemben zajlik majd.

1. Az újonnan felfedezett gázkészletek növekedése az olajkészletek növekedési üteme felett van, így a gáz egyre könnyebben elérhető világszerte.

A világ gázkészletei 1988 és 2011 között 92%-kal növekedtek, melynek nagy része az utóbbi pár év (észak-amerikai) palagáz forradalmának és új tengeri lelőhelyeknek köszönhető. Ugyanebben az időszakban a bizonyított olajkészletek csak 61%-kal nőttek.

2. A gáz és olajárak közötti hagyományos kapcsolat megtört (különösen Észak-Amerikában) és a gazdasági ösztönzők is abba az irányba mutatnak, hogy a költséghatékonysági megfontolások miatt a gáz felé tolódjanak a fogyasztók.

Korábban a magas amerikai és európai gáz és olajárak arra késztették a kitermelőket, hogy egyre újabb technológiákkal, új mezőket kezdjenek kitermelni. A palagáz-forradalomnak köszönhetően az észak-amerikai gáz ára a 8-12 dollár/MMBtu ársávból a 4-6 dollár/MMBtu-s szint közelébe csökkent, ami az 10 évvel ezelőtti áraknak felel meg, miközben az olaj triplázott.

3. Elsősorban a feltörekvő piacokon a kormányok a bőséges gázforrások miatt limitálhatják a gázárakat, ami vonzóbbá teheti a CNG-s és LPG-s üzemeltetésű autók elterjedését.

A fűtési költségek a lakosság jövedelmének jelentős részét elviszik, így a mindenkori kormányok a hatósági árak megszabásával szeretik kézben tartani a gáz árát.

4. A kőolajtermékek használatából eredő környezetterhelés miatt egyre szigorodnak a környezetvédelmi előírások, ami szintén a gázüzemű járművek elterjedését segíti, főleg a tengeri, a közúti és a vasúti árufuvarozásban.

A tengeri közlekedésben a fejlett országok vizein hajózók kényszerülhetnek nagyobb arányban a gázra való áttérésre, melyet a szabályozó hatóságok csökkenő szennyezőanyag-kibocsátásra irányuló lépései magyarázhatnak. A szigorú fellépés oka, hogy ezen országok tengereire esik a hajóforgalom által kibocsátott CO2 szennyezés jelentős része.

Ezen tényezők egymást erősítve adhatnak lendületet. Ugyanakkor fontos megemlíteni a nem szénhidrogén alapú meghajtási módok elterjedését (elektromos/hibrid gépjárművek), ahol szintén igen gyors a technikai fejlődés, és a benzin valamint gázolaj tüzelésű motorok hatékonyságának fejlesztését, melyek lassíthatják a kék fűtőanyag előretörését.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/gazforradalom_soporheti_el_a_koolajat.185295.html

"3. Elsősorban a feltörekvő piacokon a kormányok a bőséges gázforrások miatt limitálhatják a gázárakat, ami vonzóbbá teheti a CNG-s és LPG-s üzemeltetésű autók elterjedését. "

#636774 macika Előzmény: #636767

a névértéknek mi mi köze a "sportszerűséghez" mást képtelen vagy mondani?

megint ferdítesz??

cib mondtam lehet nem tudom pontosan, egyébként mellékes tényező

de azért nyomd bátran )))))))))))))

nem semmi waze a szöveged!

#636767 Trisz Előzmény: #636729

Nem mondom, hogy veled is szívesen vitázom, mert nálad a sportszerű viselkedés elég labilis állapot. Persze elfogadom, mert ez egy nyilvános fórum. Ahogy szoktál belefolyhatsz, semmi kifogásom ellene. Csak nehéz úgy érdemi módon végigtárgyalni egy témát, hogy amikor nem tudsz válaszolni, akkor „csendben“ maradsz, majd később úgy utalsz vissza, mintha helyes álláspontot képviselnél. (Vagyis álságos módon befrankózod magad.) Mint pl. most is. Nem kell messzire visszanézned, ha ellenőrizni akarod állításomat.

re: CIB-es tévelygés

re: névértékkel kapcsolatos több neked feltett és válasz nélkül hagyott kérdés.

#636729 macika Előzmény: #636678

fontos bizony!

nézd meg csak az idei névérték leszállításokat a t.kategóriában - eddig 3 v 4 volt

#636717 macika Előzmény: #636696

teljesen hibás az ágazati elképzelése, mivel fingja nincs semmiről és csak azt szajkózza amit a szájába ültetnek épp aktuálisan

ez volt az "orosz" "egyiptom" stb dolgokkal, azokat is fújta gondolkodás nélkül itt.

nagy reménység visonka és a többiek olvassa el a "beszámítás technika" c cikket

tanulságos, bár kétlem hogy felfogná

#636696 úttakarító Előzmény: #636592

Jó,majd sűrűbben használom a "válasz erre" funkciót:)

Valóban 65-nél kezdtem beszállni,mert szimpatikus volt az autógáz és maga az iparág.

Azóta,ugye jöv.adóemelések,rezsicsökkentések,perek (senki nem látta előre)...

A cég mégis talpon van,termel és rengeteg kiaknázatlan lehetőség van benne,innen szerintem névértékig is simán visszamehet,persze nem holnap.Ha lesz szakmai befektető,akkor meg hadd ne mondjam...

#636678 Trisz Előzmény: #636652

A névértékkel kapcsolatban is szívesen lefolytatnék egy múltkorihoz hasonló hangvételű vitát. Most kicsit átcsaptak felettem a hullámok, valamint újabb szabira is készülök. Amint alkalmas leszek rá jelentkezem a témával.

#636592 macika Előzmény: #636587

remélem arra is emlékszik, hogy amióta ide befészkelte magát kb. 1.5 éve miket írt ezzel a mézes mázas hangnemben a 65 forintos papírjaival

)))))))))))))))))))

mellesleg használja a "válasz erre" lehetőséget, de ezt is képtelen megtanulni ennyi idő alatt

Keg-Visonka very up

#636587 úttakarító

Majd meglátja mackó úr,hogy ezek az "elfelejtett papírok" milyen értékesek is és nem mindegy kinek a kezében vannak...