nem jöttél még rá az árjegyzési szisztémára?
Mármint az alkalmazottra?
nem jöttél még rá az árjegyzési szisztémára?
Mármint az alkalmazottra?
Szamitogép az árjegyző természetesen, kézzel azért elég négermunka lenne ezt csinálni : ) És GZ a HUF hoz : )
Kiszálltam a huf short certiből. Már nem birtam tovább idegekkel. 25 % elég volt. Meg hol van árjegyző, hol nincs.
Bár most, hogy nézem még maradhatott volna...
Mit izgatod magad?
A hatihoz képest ez maga a pörgő likviditás. Ja és hatiban 100 kontival a fél világot meg lehet borítani. Ma is a könyv egy-egy oldalán összesen 20-20 konti álllt.
Szóval az árjegyző ember vagy progi?
Marhajó, megint 2 órája állnak a certik, felhívtam az erstés hülyegyereket, és nem fogta fel. Aszondja nem érti mi a bajom, ott az árjegyző a könyvben..
ebből van néha elegem. Meg hogy látja a könyvet az árnak már régen máshol kellene lenni.
Egyszerűen indőnként rá kell dobni az ajánlatot...
Mondjuk ERSTE megint kitett magáért, mikor megrántották 280 fölé a FT-ot, eltünt az árjegyző, szerencsétlen eladók meg ott állnak sorban a könyvben. A ft meg közben szépen visszaballagott 280 alá.
Certi__________termék___Típus_____kifut____záró___Kötés___Korlát_Tőkeá
EBEURHUFTL01 EUR/HUF Turbo Long 2009.06.12. 280,67 258,00 270,00 12,38
EBEURHUFTL02 EUR/HUF Turbo Long 2009.11.06. 280,67 252,00 260,00 9,79
EBEURHUFTS01 EUR/HUF Turbo Short 2009.06.12. 280,67 342,00 330,00 4,58
EBEURHUFTS04 EUR/HUF Turbo Short 2009.11.06. 280,67 308,00 300,00 10,27
Jó irányba kell állni, oszt 200%-os hozam :D
él, tegnap belevettem, de nem volt jó ötlet, bár a nagy meghúzás előtt még sikerült eladnom. Ha töri ezt a 275,9-es szintet akkor abból nekem első megállónak 271,40 adódik, onnan pedig egy leszúrás és repül a certi, szal óvatosan.
Viszont kijött már az újabb, annak 260 a korlátja ha jol emlekszem. (EBEURHUFTL02)
köszi mindenkinek
Ja olajnak elég kaszino jellege van napon túl. Egyébként a kockázat szempontjából szerintem majdhogynem mindegy hogy mekkora tőkeáttételes certit választasz, a kulcs a pozícióméret helyes belövése. Tehát tökmindegy h X méretű pozit veszel fel 3x-os tőkeáttétellel, vagy x/3 méretű pozit 9x-essel. A kockázat ugyanaz.
nekem is volt ott egy tradem ma, de sztem annyira nem likvid és nagy a spread. dax meg az olajok igazán likvidek.
egyébként pedig:
http://www.erstebroker.hu/hu/certifikatok.html
illetve a bét honlapján is vannak leírások!
no akkor azt megvárjuk és értekeznék veled :)
eurhuf relatíve likvid, azt figyeltem.
Minél meszebb van a kiütési ár a jelenlegi árfolyamtól annál kockázatmentesebb. Én a kezdeti jó tradek után borzasztó sokat buktam és csak certin, most már csk mini pénzekkel merek kereskedni velük ha épp van valami kis morzsa a számlámon amit betolok valami certibe. Olajat soha nem szabad napon túl certivel nyitva hagyni mert másnap reggel érhet komoly meglepetés.
Jelenleg 1 certi van shortra a EBWTIOILTS13 kb 7X-es a tőkeáttétele. ez 65ös olajárig megy, ott kiütődik.
Nemsokára jön egy új, 19-én, az nem lesz annyira para.
olaj certiben segítsetek melyikkel lehet normális kockázat mellett kereskedni.
EURHUFot Én is 265ön zártam.
Szerintem is kb ez a fő előnye mondjuk a DAX-al valo kereskedésnek BÉT-es egyedi részvényekkel szemben, hogy tehát nagy index, kevesebb mutyi, a mozgása kiszámíthatobban illeszkedik a globális folyamatokba, és technikai alapon is jobban kereskedhető szvsz.
Nah ez túl jól hangzik,-15-20% nem volt? :D