Nem, csak mivel múzeumok éjszakája volt, így a több múzem látogatását gondoltam így most egybe értve, kedvezményesen kihasználva.
Családoknak így is 10.000 egy belépés bárhova.
A gyerekekkel meg állandóan menni kell valahova.. ,-)
Nem, csak mivel múzeumok éjszakája volt, így a több múzem látogatását gondoltam így most egybe értve, kedvezményesen kihasználva.
Családoknak így is 10.000 egy belépés bárhova.
A gyerekekkel meg állandóan menni kell valahova.. ,-)
Az év többi napján is nyitva vannak. :)
Vagy ilyen szűkös a családi kassza?
Én is voltam kétszer, tán pont azokban, amit kihagytál. Egyet szúrtam el, ingyen volt a BKV a karszalaggal, s brutál tömve volt.. motorral kell menni. A Terror Háza másodszor is ütött..
Déli vonalon pedig Campona csodák palotája, Törley Múzeum, Nagytétényi Kastély, Álomautó Múzeum lett volna jó gyerekekkel.
Na mindegy majd legközelebb ezeket nézzük meg.
Egyébként sok múzeum tart hétvégén ingyenes hétvégét, amit érdemes kihasználni a családoknak.
Mi szoktunk ezekre is menni.
További kellemes hétvégét
Tegnap volt a múzeumok éjszakája.
Elmentünk a gyerekekkel.
Bementünk az MNB-be is, beültem a tanácsteremben Matolcsy székébe, ahol a kamatdöntést szokták meghozni..
Nagyon szép épület. Róth Miksa üvegek csodálatosak.
Kaptunk fejenként 4milka leadárlt papírpénzt a végén.
Kicsit kevésnek találtam az időt, ennyi idő alatt alig lehet bejárni pár múzeumot.
Elmentem volna a Terror Házába, Műcsarnokba, Szépművészeti, Nemzeti Galériába, Sziklakórházba. na de ez nem gyerekes program. Illetve a Sziklakórház igen.. de állítólag már reggeltől be kellett állni a sorba. Na olyanra azért nem megyünk.
http://www.blikk.hu/blikktv_aktualis/fertozesveszely-a-romai-parton-2195797
a római-part nem ártér??? ez nekem új.
Megszavazták a kocsmaadót
Felügyeleti díj bevezetését tette lehetővé az önkormányzatoknak a parlament augusztus 1-jével: a díjat a Budapest belvárosában, világörökségi területen éjszaka is működő, szeszes italt árusító szórakozóhelyektől szedhetik be.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/megszavaztak_a_kocsmaadot.5.185621.html
http://www.origo.hu/itthon/20130619-utasok-serultek-meg-amikor-veszfekezett-a-7-es-busz.html
abba az utcába csak engedéllyel lehet behajtani, nem? talán ott is van egy térfigyelő kamera... rendszám alapján elvileg hamar megtalálható lenne az autós...
A teljesség igénye nékül jelezném, hogy az első mondatom az volt, hogy üledékes részre nem lehet semmiféle gátat sem építeni, de mobilgátat főleg nem.
Egyébként, nyugodtan elmesélheted a hátteret itt is :)
le kell betonozni 20m mélyre, hogy a vízáteresztő rétegeket elzárják. nagy kunszt. :)
Gyere le a következő fórum talira és elmesélem ennek a történetnek a hátterét, és azt is, hogyan lehet üledékbe stabil mobil gátat telepíteni.
ajaja, mindjárt jön AT és leterroristáz titeket! :)
Egyetértek. Akinek nem tetszik az áradás, mehet onnan (is).
ez így rendben is lenne... árterület, aki oda építkezett, miért nem annak megfelelően tette?? el lehet költözni onnan, ha zavarja őket az évi 1-2 árhullám.
"A Magyar Tudományos Akadémia változtatásait is beépítik a római-parti mobilgát koncepciójába - közölte Tarlós István. A gát 954 cm magas lesz, 3,1 km hosszú, és 3,5 milliárdba kerül. Illés Zoltán környezetügyi államtitkár egyértelműen kiállt a Római-partot veszélyeztető mobilgát terve ellen."
http://www.greenfo.hu/hirek/2013/06/15/tarlosnak-kell-illesnek-nem-a-mobilgat
Csak agyalok:
Például ha kisebb lenne a Duna szélessége az adott szakaszon, akkor a sodrása is felerősödne, és a víz magassága is nagyobb lenne. Ha pedig magasabb a víz, akkor azt például duzzasztásnak hívják, ami nem feltétlenül célszerű dolog árvíz idején. Nomeg, ha magasabb a vízszint, akkor például a pesti oldalt is jobban kellene védeni és ma már ugye a vasuti híd pesti oldala is le van zárva, mert ott is magas a vízállás.
Mindezen túlmenően az viszont bizonyos, hogy a part menti sáv nettó üledék, vagyis nagy valószínűséggel nem tudod biztonságosan az alapokat sem elhelyezni a mobilgáthoz, mert egyrészről bizonyosan nagyon mélyen van a szilárd talaj, másrészről 99,99%, hogy átfolyna alatta a víz, hiszen az üledékes rész egyáltalán nem vízzáró, illetve tömör. Ráadásul ha csak fél méter szintkülönbség van, az is iszonyatosan nagy különbség árvíz idején, lásd:
És úgy egyáltalán, környezetkárosító terroristák engedély nélkül épített ízlésficamait miért kellene közpénzen védeni?