Regisztráció Elfelejtett jelszó

Random Capital

Re: Start számla

#666815 Sly-- Előzmény: #666738

"Érdemes kipróbálni a tLong/tShort ügyleteket, mellyel akár 30 napon keresztül lehet tőkeáttételes pozíciót tartani"

Sőt -mint kezdőnek-, érdemes egyből tőkeáttételes ügylettel kezdenie, így elég nagy eséllyel gyorsan el tudja bukni a tőkéjét...

Saját számlára beutalásn…

#666814 Ddavid

Saját számlára beutalásnál a Keler Zrt-s (14400018-...) egyéni számlára kell küldeni a pénzt? Jellemzően mennyi idő alatt ér be az összeg?

Előre is köszönöm a gyors válaszokat!

Re: Start számla

#666738 wnprt Előzmény: #666730

Már nincs Start számla, apám is nyitott számlát, kijelzi a Netboon h start számla nyitása, de erre már 2 éve nincs lehetőség. Telepítsd a Randit, próbáld ki, most sztem MOL-t érdemes venni az előttünk álló időszakban.

A legjobb brókercég a hazai tőzsdén. Érdemes kipróbálni a tLong/tShort ügyleteket, mellyel akár 30 napon keresztül lehet tőkeáttételes pozíciót tartani, nap közben el lehet dönteni h TDT-elni szeretnénk, vagy átvinni a másik napra. 5-szörös a tőkeáttétel, jobb mint a TDT, hisz át lehet vinni napon túlra.

Start számla

#666730 Ddavid

Sziasztok,

Nyitottam számlát az RC-nél és az lenne a kérdésem, hogy a promt piachoz ugye kell a START számla. De a feltételekben az van írva, hogy:

b.A Start számlán lévő összeget banki beutalással, belső átvezetéssel és készpénzbefizetéssel nem növelhető.

c.A Start számlára értékpapír nem transzferáltatható.

Tehát ha beutalok a normál számlára akkor a promt piaci nyitásaim autómatikusan átkerülnek a start számlára?

A kifizetésnél pedig az ajándék 5 ezret úgyis behúzzák, de azért jól hangzik.

Valami egyébb tanácsot, tapasztalatot tudnátok emgosztani velem, hogy mikre érdemes figyelni?

Előre is köszönöm. :)

Re: nincs cím

#632312 Janicroft Előzmény: #632298

Elképzelhető hogy ennek a technikai feltételei akkor lesznek csak meg ha a BÉT-en is XETRA rendszer lesz, nem?

#632300 Ricsi Előzmény: #632298

Így értelemszerűen csak a drágábbra kell fedezet. Nem is értem, ti hogy kereskedtek itthon ilyen lehetőség nélkül :)

Én angol cégnél vagyok, és van ingyenes magyar realom. Igaz, könyvet nem látok, és záráskor megáll, tehát a záróárat sem látom. A magyar szolgáltatók mindenért pénzt kérnek, és egy rendes programot sem tudnak írni. Hihetetlen...

#632298 Ricsi Előzmény: #632296

:D

Ha rákeresel, találsz sok leírást, íme egy rövidebb:

One-Cancels-the-Other (OCO) megbízás

Magyarul azt jelenti: „egyik felfüggeszti a másikat”. Kapcsolt megbízástípus, amely lehetővé teszi stop- és limitár egyidejű megadását. Lényege, hogy egyik megbízás teljesülésekor a másik megbízás automatikusan törlődik. Az OCO megbízásokat lehet nyitott pozíciókhoz kapcsolni, vagy új pozíciók nyitására használni.

#632297 Tapasz Előzmény: #632293

Az a) ra megoldás, hogy okostelefonodra megkapod az emilt, ha teljesült, akkor a másikat törlöd.

b) esetben nincs szükség erre, arra nem tudok megoldást

#632296 Tapasz Előzmény: #632293

Ezt nem értettem én sem, mert tudom, hogy régóta nyomod. Elbeszéltünk egymás mellett főleg azért mert én

még nem hallottam OCO ról (cak a kici, ócóról ;-) )

#632293 Ricsi Előzmény: #632278

Én ezt tökéletesen értem, elég régóta nyomom az ipart.

Nekem az a bajom, amit az otp-ben meg is beszéltetek, hogy nem lehet OCO megbízást adni.

Én olyat akarok berakni, hogy vagy 4 700-on, vagy 4550-en vegyen, és ha az egyik megtörténik, a másik törlődjön.

Mert ha ezt nem lehet, akkor be kell írnom 2 megbízást, amivel 2 gondom van.

a). Egy nagy napi mozgásnál, ha nem vagyok gép előtt, mindkettő teljesülhet.

b). Én erre az ügyletre max 4 705*x db árát akarom rászánni, a pénz többi részével meg azt csinálni, amit akarok. De vegyük úgy, minden pénzemen venni akarok, de nem tudom beírni, mert így 2 vétel kerülne beírásra, de csak 1-re van pénzem.

Hogy értsd, van mondjuk 1 millám, és venni akarok 200-at. Nem tudom beírni, hogy vegyen 4 550-en 200-at, és 4 700-on 200-at, mert ehhez kb 2 milla kellene.

No, ez az én bajom:))

Ricsi! Azért kell vételn…

#632278 Tapasz

Ricsi! Azért kell vételnél magasabb limitárat megadni, mint az aktiválási ár, hogy valószínűbb legyen a teljesülés. Pl. beállítod az aktíválási árat 4700 ra, a limitárat 4705-re, 500 db otp vétel. Az ajánlati könyvben ezaz 5 legjobb vétel szerepel: 4699 50 db, 4700 1500 db, 4702 20 db, 4705 40 db és 4710 100db. Amikor valaki megveszi a 4699 est, majd vesz 4700 ért 500 db-t, akkor a kötés pillanatában aktiválódik a te 4705 ös vételi limitárad, és mivel az magasabb, mint a fennmaradt 1000 db 4700 eladóé, akkor az azzonnal teljesül 4700 ért. Ha 4700 alatt lenne a limitárad, akkor csak abban az esetben teljesül az aktivált ajánlatod, ha lesz eladó otp rv 4700 alatt. Így érthető?

#630437 wnprt Előzmény: #628091

Tóth Nándor ott volt a konferencián, ő a vezérigazgatója a cégnek, mielőtt Virág odament, ő volt a brókercég 1. embere, ahogy korábban a KBC Equitasé is 3 éven keresztül, majd onnan ment a Randomhoz. Szóval láttátok?

#628096 Krumenaker Előzmény: #628085

Igen, ez volt a legfőbb ellentmondás. A Richter generikus gyártó (magyarán olyan gyógyszereket gyárt, amiknek lejárt a szabadalma, és már bárki gyárthatja őket), az originális termékeinek az aránya a forgalmon belül jelenleg 2 %. Nomármost Virág arra alapozza a fellendülést, hogy rövidesen (várhatóan) két originális terméke is lesz a Richternek. De azzal nem számolt (amit pedig említett is), hogy a fapados ázsiai generikus gyártók olyan árversenyre fogják kényszeríteni a céget, ami a jelenlegi döntő (98%-os) szegmensében képződő haszon nagy részét elviheti. A pozitív és negatív folyamatok nagyjából kiolthatják egymást, és szerintem reálisan kb. 20 emelkedés van most a Richterben, figyelembe véve a split utáni kedvezőbb likviditást és pszichó tényezőt (könnyebb lesz "mennyiséget" venni a papírból).

#628091 Krumenaker Előzmény: #628086

A helyszínen nem akarok sokat lovagolni, olyan, amilyen, de azért megjegyezném, hogy ez elvileg egyetemi (jog) épület, vagyis felnőtt méretű emberekre kéne méretezni az előadótermekben a padokat, ehhez képest a lábam nem fért el a pad alatt, pedig nem vagyok extra magas.