Regisztráció Elfelejtett jelszó

Államkötvények kamatjövedelme után nem kellene ehót fizetni

Re: nincs cím

#631371 lagwagoner Előzmény: #631350

Nincs is ezzel semmi probléma, hogy akár a tőkejövedelmeken is legyen egy TB jellegű teher is. Sőt támogatom, hogy kiegyenlítsék, hogy aki csak munkajövedelemből él az többet adózik, mint aki csak tőkejövedelemből. Legyen egy kiegyenlítés. De azt nem lehet megcsinálni, hogy egy futó szerződésnél (TBSZ-szerződés) ezt bevezessék, amiknek a feltételei egy szerződésben már rögzítettek. Ráadásul ez az évközbeni EHO-bevezetés pedig értelmetlen admin.terhet ró mindenkire. Jövő év elején (vagy pü-i év elején)tisztán be kellett volna vezetni egy új rendszert, és ennyi. Én amúgy a TBSZ-re teljes adómentességet biztosítanék továbbra is, elnézve ezen konstrukciók kitettségét, ha majd jelentős lesz, akkor erre is mehet valami.

Ráadásul úgy vetik ki, hogy állítólag rendben van a ktgvetés. Akkor mi van? Ja hogy a hülyeségre kell majd a fedezet: pedagógus modell, gyerekgyártási segély (magyarul kiadási oldal dagasztása).

A tranzakciós adót kifejezetten támogatom, pont a fekete pénzek miatt. Sőt legyen úgy minden ahogy akarják, de akkor vezessék be a 9%-os SZJA-t, és akkor minden jövedelem (tőke, kamat, fekete) adózzon, de keveset. Én is a fogyasztási adókat támogatom, ezért volt jó az út....

#631357 xmann Előzmény: #631284

Most hogy a saját bőrödön kezded tapaztalni lassan megérted mi a baj a jelenlegi kormánnyal. Az hogy semmiféle jogbiztonság nincs, bármiféle írott és íratlan megállapodást egy mozdulattal felrugnak. Ez rendkívül káros mindenféle beruházásra és így a növekedésre. Az adhoc törvénykezés az igazi gyilkos

#631350 banyaiz Előzmény: #631316

Annyiban van logika a folyamatban, hogy az látszik igyekeznek a terheket a forgalmi , és megtakarítási cuccokra tenni. Ebbe fekete jövedelmeket is be lehet vonni. Illeszkedne ebbe a folyamatba maga a Sátán azaz az ingatlanadó ötlete is. :)

Ennyi az elméleti, és duma része. Ez még el is megy úgy ahogy. Ha gyakorlati részt is megnézed már keservesebb a megvalósítás.

#631338 banyaiz Előzmény: #631252

Tbsz, nyesznél idő előtt is kiszállhatsz akkor abban a szituban vagy mintha el sem indítottad volna. Vagy jobb vagy semleges. 5 év nem kevés ez igaz. Viszont legrosszabb esetben ott vagy mintha nem nyitottad volna meg. Kivéve ha "megvédik". Ez nem túl esélyes vsz mert azért ez nem mnyp.

#631316 lagwagoner Előzmény: #631313

Azt még el is "fogadom" ha meglévő adók(!) mértékét emelik. A tr.adóemelést is lehetett tudni, na de bevezetni egy új adót, olyanra amin nem volt, visszamenőlegesen, bonyolult adminisztrációt igényelve, és még haszna sincs? Ennek mi értelme?

#631313 banyaiz Előzmény: #631284

Oka van ennek a lépésnek, arra hajlok, hogy mozgásteret szeretnének majd a választások előtt egy kis csont dobáláshoz. De VArga pl beszélt az ÁFA, jövedéki adó bevételek csökkenéséről is mint indok. Majd kiderül.

Kicsit érzékeny vagyok már ezekre az adókedvezmény témákra mert az elmúlt mondjuk 10 évben egy párszor már voltam **** rossz végén az ügyben. :)

Tbsz-t , és önkéntes nyögdíjt már ne prédálják a szomjasok polgártársak, ha kérhetek ilyet szelíden, szolídan, halkan , csendben. :)

#631287 lagwagoner Előzmény: #631284

Egyébként annyira elenyésző a NYESZ, és TBSZ-ben levő pénzek mennyisége, hogy az ebből származó EHO-bevétel említésre se méltó, ráadásul az emögött levő üzenet inkább presztízsromboló és ad egy kommunista padlássöprés érzetet, hogy ez a kormány, hogy viszonyul a megtakarításokhoz!

Így is a béke feneke alatt vannak a lakossági megtakarítások, de ezzel beveri a koporsószöget a megtakarítási hajlandóságba!

#631284 lagwagoner Előzmény: #631278

Ez akkor Ciprus II lenne! És azt sugallja, hogy azokat az adókedvezményeket, amiket ezután és eddig adtak bármikor elvehetik egy tollvonással (nem csak ez, bármelyik kormány, mert egykutyák ezek szerint). És tilos fogyasztani, családot alapítani, öngondoskodni, mert mindig sarcolnak, és egyoldalúan felül írnak bármilyen szerződést! Ez így diktatúra. Ha a 2013. aug. 01-ig kötött TBSZ-ek adómentesek, akkor adómentesek. És hiába trükközik, hogy hozzájárulást kér, az olyan bizalmi válságot indíthat el (kitrükközlek vazze jeligére), hogy tényleg kiharcolják az államcsődöt!

Úgy látszik ez a kormány IMF/EB nélkül is örömmel szorít meg és vesz el. Nem kell orbánéknak semmilyen külső nyomás!

#631278 banyaiz Előzmény: #631269

Megvárom mi lesz a törvényben, amúgy jogos amit mondasz valóban ha így fogadják el akkor elvileg nem érinti majd. De várjuk ki a végét.

Képesek a szavazás előtt 1 perccel módosítani bármit, vagy utána is. :) Hihetetlen egyébként a számomra, hogy ezeknek az ügyeknek a súlyát nem érzik. Nem lehet így csapkodni ezekben a témákban, vagy nem kéne.

#631269 lagwagoner Előzmény: #631245

"2. Tbsz, nyeszre és be akarják vezetni? (úgy néz ki )"

Az írás szerint nem, ha azt megtartod 0+5 évig:

"A bizottság másik módosító javaslata arra vonatkozik, hogy ne kelljen ehót fizetni akkor sem, ha a kamatjövedelem utáni adó az szja törvény rendelkezései szerint 0 százalék.

Ennek megfelelnek a jelenleg futó TB(é)SZ konstrukciók.

#631261 banyaiz Előzmény: #631252

Még az hiányozna, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárnál is belenyúljanak az adómentes felvételbe hozamoknál. Nem is tudom , hogy arra rá lehet e húzni ezt a Varga féle akciót. Szeptember környékén aktuális lenne a kérdés nekem. Remélhetőleg a jövőben is ha meg nem "védik" addig.

Na mindegy kivárom míg letisztul a dolog, mert úgy tűnik nekem, hogy elég zavaros ez még.

#631259 banyaiz Előzmény: #631252

Ha él az eho plafon, leszarom. Illetve nem mert akkor se Mekk mesterkedjenek a Tbsz, nyesz körül. Azért mennek bele polgárok mert 5 évre adómentes, erre egyszer csak EHO, ez mondjuk illeszkedik az mnyp sztorihoz.

Kellene valami kézikönyv ezeknek a nyomorultaknak , hogy mi a tabu a számukra. Úgy látom feszegetik a határaikat. :)

#631252 Euroman Előzmény: #631245

nekem nincs se tbsz, se nyesz...nem tetszik a konstrukció, túl hosszú az 5 év nekem....azt tudom, hogy szívás van, mert 16 % helyett 22 %-ot vesznek el...

#631251 Dr. ursi Előzmény: #631239

irigykedsz ? :o) emlékszem te épp akkor arról írtál itt h menekülés ószeómlás bécsbe számla váltani stb.

van aki ért hozzá.

van aki nem.

templeton nál az a fiatal szemüveges srác pl ért hozzá.

te viszont nem.

#631245 banyaiz Előzmény: #631239

Kissé össze van kutyulva ez a történet a számomra legalábbis.

1. Most akkor az EHO plafon él?

2. Tbsz, nyeszre és be akarják vezetni? (úgy néz ki )

Kutyulnak a jóemberek már megint.

látom azért mégis csak s…

#631168 Dr. ursi

látom azért mégis csak sikerült számolni és lejött ha templetonnak megéri magyar államapírt venni akor ecceri emberként is :o)

#631150 xmann Előzmény: #631147

És 0%-os kamat mellett fialtatja Ósztriában a pénzét. Köszi nem. Inkább itthon 4%-on, mégha az nettóban csak 3% is. Még mindig több, mint amit Bécsben kapunk