nem hinném
a keg szvsz nem technikai bevezetéssel jött be. volt jegyzési időszak is nem?
igen, csak nyomtatás volt - apport
szóval t-kategóriás
bevezetett mennyiség kb 2.5m darab volt - ma 14m
" Azok a jelenlegi "B" kategóriában szereplő cégek, amelyek technikai bevezetéssel kerültek a tőzsdére és augusztus 31-ig nem hajtanak végre nyilvános részvényértékesítési tranzakciót, 2013. október 1-jétől a "T" kategóriában folytathatják tőzsdei pályafutásukat. "
kegnél csak zártkörű volt, ugye?
Közeledik a közgyűlés...
Ki,hogy érzi magát?
Ez a langyos állapot már senkinek sem jó,illetve (aki a cégből él,csak annak)...
Pillanatra tekintsünk el KEG-től. (Vagy bármely tőzsdei apportos történettől.)
Van egy cég, ahol apport került a vagyonba. (Fontos tudni, hogy az apport értékéért az apportot nyújtó személy egyetemlegesen felel!) Ha ez kivizsgálásra kerül, akkor az apport (apportáláskori) piaci értéke, valamint a vagyonként kimutatott mérleg szerinti érték viszonyát kell megvizsgálni. (A névértékhez való viszony sehol nem szempont!) Ha az apport mérlegben szereplő értéke bizonyítottan nagyobb, mint a piaci érték, akkor hunyó van.
Az ezzel kapcsolatos szabályozásban a névérték szóba sem kerül! Meggyőződésem, hogy amennyiben ezt egyszer a fejükre olvassák (Adja ég) akkor sem a névértékre hivatkozva fogják védeni, mert az nevetséges lenne. A piaci értéket kell bizonygatni szakértők garmadával.
Egyébként nem szóltál bele semmibe! Tisztázzuk! Bárki tudhat olyat, amit én nem. Lehet, hogy van újabb jogszabály!?
(Ha olykor véletlenül támadnálak, akkor sem az ilyen korrekt véleményed miatt szoktam megtenni. :D)
Bocs, hogy beleszólok, remélem majd maci is leírja, mit gondol. Szerintem az a gazdasági üzenete, hogy a korábban 400 Ft-on bevitt apportok után kapott részvények ugye ki lettek szórva olcsóbban, majd ez az alaptőkecsökkentéssel le van írva veszteségként, névérték lecsökkentve, akkor ezzel egyértelművé válik, hogy túl voltak értékelve az apportok. Ez nem éppen pozitív üzenet.
Sportszerű vagy! Kezdelek megkedvelni! :) (Na ne essünk túlzásokba. :D)
Most nehogy azt hidd, hogy nagyképűsködök. Teljesen komolyan kérdezem, hogy szerinted mi a gazdasági tartalma? És üzenete?
azért nem egészen így van a névértékkel!
komoly gazdasági tartalma és üzenete van,
főleg ha nem talál majd nagyobb befektetőt
gondok lesznek
sztem
A vagyonvesztés, az teljesen jogos. De az a veszteséggel párhuzamos kategória.
A névérték szvsz csak pszichésen ráteszi a szervót. Külön közgazdasági tartalma nincs.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem látnám szívesebben az árfolyamot fentebb. Viszont nem hamarkodtam el a vételeket sem. Mikor jeleztem, hogy 33-34-nél vételre alkalmasnak tartom, kaptam a kritikát, hogy ott nem is lehet mennyiségeket venni. (Tényleg nem is vettem, inkább csak csipegettem.) Később már lehetett venni, az meg inkább zavart. Azért bele-bele csíptem. Az átlagom durván 31. Tervezem, hogy 26-nál még belecsípek, akkor 30 lenne.
Továbbra is vallom, hogy nem célzom meg a minimumon való vételt. Sem képességem nincs hozzá, se hitem nincs benne, hogy ott lehet pozíciót kiépíteni.
(Az ilyen jellegű vitához lenne kedvem. Valóban nem provokáltál te sem. Talán azt a lám lám-ot megvizsgálhatnám alaposabban, de inkább nevetgéljünk. :D )
a vagyonvesztés!
amúgy jóval 30 alatt vehettél ha akartál..
nem akarlak provokálni én se ez ügyben )))
lám lám
Nem provokálni akarlak. Komolyan kérdezem. Többször olvastam már aggodalmakat a névértékkel kapcsolatban. Nem tudom mi a jelentősége szerinted a névértéknek. (Sok komoly tőzsdén a fogalmat sem használják.)
a szavazás egy dolog, az ott elhangzó vélemények fontosabbak.. illetve, hogy mi jön utána...
de gyanítom semmi, csak szájkarate volt; részemről nem tudok hozzájárulni befektetővel a cég sikeréhez, én csak a partvonalról figyelhetem az eseményeket. a labda 1-2 embernél pattog...