Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#618578 prospero Előzmény: #618573

"a harmadik kerületben egy nagyobb kereskedelmi egység tulajdonosa"

Ahogy sejtettem, azok nyertek akik eddig is ezzel foglalkoztak. Csak most kikeresik a bolt tulajdonosok adatait is, aztán jaj annak, ha valaki Fideszes, vagy Ádám-Éva szintű rokonsági fokban áll valamilyen Fideszessel...

A hír igaz - erősítette …

#618573 Nyeretlen_Keteves

A hír igaz - erősítette meg Gyulay Zsolt az index információját, amely szerint sógora Solymár László két koncessziót is elnyert Óbudán.

"Tudtam arról, hogy a sógoromék pályáznak, de természetesen a döntési mechanizmusba nem tudtam beleszólni. Ugyanakkor a szakma nyert, hiszen a sógorom a harmadik kerületben egy nagyobb kereskedelmi egység tulajdonosa." – nyilatkozta a hír megjelenését követően a Nol-nak.

"TERMÉSZETESEN A DÖNTÉSI MECHANIZMUSBA NEM TUDTAM BELESZÓLNI."

Ez már csak természetes! :-)

Re: trafik

#618554 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #618483

"Mondhatni, a trafikok 90%-ban egyszerű megélhetést biztosít majd az üzletmenet, de profitot igazából nem."

Sokan szertnének olyan egyszerűen megélni mint az új trafikos brigád, főleg annyi tudással amennyi a többségüknek van...

Valszeg nem tőled fogok azért matek leckét venni :-) Ezek mind a veszteségért pályáztak, (igazi hősök vazzeg) jajjj de sajnálom őket! Ezek is abból élnek majd, hogy néha zárva lesznek.....

#618550 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #618509

Ha valaki lopott netán, az nem jelenti azt, hogy a másiknak is szabad, sőt kötelező is! főleg ha olyan böcsületes nagy Magyar emberekről beszélünk mint a jelenegi kormánypárt tagjai....csak a haza, csak az számít, de egy hazafi az ne éhezzen!! Nagyon helyes...

#618545 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #618520

Gyulay Zsoltnak, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának sógora is elnyert két trafikpályázatot a 3. kerületben."

Gratula!!! A főnök rokonságának lehetett pályázni?? Érdekes... hogy nyert az már természetes...

#618539 Daneka Előzmény: #618524

egyik felháborodott kommentelője a megkérdezett boltosokhoz hasonlóan az alacsony haszonkulcsot tartja a legnagyobb problémának. Azt írta, a Multifilter beszerzési ára 741, eladási ára 770, a Pall Mall 733 és 740. "

Nos ez egy 2012 végi komment..de persze keresgélhetnék még..de felesleges.

Próbálhatod beállítani,hogy sokan(vagyis szinte mindenki,akivel vitába kell szállnod) még az árrés fogalmáról sem tud...hát itt van egy jelenlegi.Számolgass...na ez most majd felmegy 12%-ra..azért ha elfogadjuk,hogy eddig is csak-csak meg lehetett élni ebből a műfajból..akkor azért így már egy kicsit még jobban..vagy nem????

Prosperonak..azért ugye te sem gondolod,hogy azért az aprópénzért küzdött meg pár emberke(ahogy a jobbik lapján látom eddig sem épp csóró akárki)..és ha a cikkben nem csak arra a számsorra koncentrálnál,akkor talán látnád is,hogy hol van az igazán nagy pénz.

Mellesleg..AT..képzeld zavar,hogy kihordják a pénzt...és ennél tényleg jobb,ha itt mutyiznak a hatalom magyarjai..de valamiért mégiscsak rohadt dolognak tartom ezt is..és ahogy nem tapsikoltam az mszp lenyúlásainak sem..úgy baromira dühít a fideszé is.Valahogy én ahhoz a réteghez tartozom,aki drukkol,hogy jusson előbbre a magyar..de azt tegye becsületesen..Azt a magyart meg megvetem,akinek az előbbre jutásához más magyarok tönkretevésén vezet az útja..

#618524 Előzmény: #618498

"Bezzeg egy 5-6 évig tartó autópályaépítés az smafu, ahol a költségek fele eltűnt haveri kezekben 600-800 milliárd...az ****a!"

Nem ez a baj Prospero, hanem az, amit írtam: Az, hogy egy külföldi kirabolja az országot, az nem baj, mert abból nem a szomszéd gazdagodik meg, az nem baj, ha a labanc él jól, mert az nem zavarja. Az nem baj, hogy százmilliárdokat talicskáznak ki az országból az OTTANI JÓLÉT MIATT, mert akkor legalább lehet két ócsó sör között szidni a kormányt, hogy miért van arra jólét, erre meg nincs.

Node az, hogy egy magyar előbbre jusson, az egyszerűen felháborító.

De a legérdekesebb az, hogy az összes felháborodott azt sem tudja, hogy mi az a trafiktörvény, milyen számok vannak benne, mi az az árrés, mi az a profit, de mégis osztják az észt, hogy ezen meg lehet gazdagodni :)

Re: törölve

#618522 Előzmény: #618407

"Tudod AT nem állunk egy oldalon..-én most állítólag komcsilibsi vagyok.."

Nagy tévedés. A marxista nem velem áll szemben, hanem Magyarországgal. Aki pedig nem ért velem egyet, az egy érdekes ember a számomra, de különösen akkor, ha érdekes dolgokat ír. EZÉRT K*RVÁRA FELESLEGES azzal felhívni valakinek magára a figyelmet, hogy "ellenem van", sokkal jobban kedvelem, ha azt írja, hogy "hülye vagyok, MERT". Az bátorság. Az, hogy ő marxista, az meg hülyeség. Na erről ennyit.

Naszóval, akkor tessék arra is emlékezni, hogy például mit írtam arról, hogy az úgynevezett spontán privatizáció során sokan vettek magukhoz gyárakat, vállalatokat, állami intézményeket. Azt írtam rá, hogy az nem zavar annyira MERT AZOK LEGALÁBB MEGMARADTAK ÉS MAGYAR KÉZBEN VANNAK. Bizony. Pedig aztán közöttük nem sok fideszes van ugyebár. Szóval, engem a MAGYAR kézben lévő tulajdonok esetében nem igazán hat meg, hogy kinek a kezében van, sokkal inkább meghat az, amikor IDEGENEK kezére játsszák át a vagyont.

És ez ügyben az egyetlen, amin NAGYON felhúztam a szemem az éppen az volt, hogy állítólag vietnamiak is kaptak koncessziót. Na EZ nem tetszett. Nagyon nem tetszett!

Viszont - baromira érdekes módon - TI nem erről beszéltek, mert EZ nem annyira zavaró a számotokra, az annál zavaróbb, ha fideszes nyer. Na akkor súgok, engem az se zavar, ha mszp-s nyer, mert nem érdekel, mert az a pénz itt marad, amit megkeres a trafikon. De az, hogy idegen nyer, az zavar, mert ő el fogja innen vinni a pénzt.

Más szavakkal:

A DEMOKRÁCIA AZT JELENTI, HOGY TÖBB PÁRTNAK KELL NYALNI, ez ügyben pedig ajánlom figyelmedbe a libák kitömését a MOL és az OTP által, amelyben viszik a csontot a még éppen csak alakulgató marxista pártnak is. Mit gondolsz miért?

AZÉRT, MERT EZ A DEMOKRÁCIA:

Az, hogy mások is hatalomra kerülnek és amikor más van hatalmon, akkor másoknak oszkogatnak. EZÉRT KOCKÁZATOS a hatalom alsó szegletében nyalni egyoldalúan, mert amikor váltás van, akkor az bukással jár. EZÉRT jó függetlennek lenni a politikától, csak ugye erre nagyon kevesen képesek, mert az azért igen komoly önálló észt igényel.

Vagyis a demokrácia az, amikor az országon belül mindig mások is hatalomra kerülnek, és bár ez SOKKAL DRÁGÁBB, mint amikor csak egyfelé kell nyalni (királyság, kommunizmus), de egyesek szerint ez így jobb, habár általában ők szoktak minden rendszerben és minden párt alól mindenből kimaradni, de mindig hisznek abban, hogy majd a következő majd nekik fog oszkogatni :)

UGYANAKKOR:

Az összes művelt nyugati demokrácia úgy működik, hogy TERMÉSZETESEN a haveroknak oszt elsősorban, nincs ezzel semmi gond, a gond akkor keletkezik, amikor a beteges marxista gondolkodásmód azt mondatja, hogy INKÁBB KÜLFÖLDIEK VIGYÉK A PÉNZT, DE NEHOGY MAGYAR GAZDAGODJON. Ez a borzalmas kommenyista örökség az, amivel LE KELL SZÁMOLNI. Egyszerűen azt kell felfogni, hogy ez a fajta irigység vezet oda, hogy a magyarok nagy többsége annak idején képes volt amellett érvelni, hogy megszűnjön a magyar patikák ""monopoliuma"" és vihessék a multik a piacot, mert akkor magyar nem tud madj gazdagodni.

Ez barátom, felebarátaim és ti többiek: EZ ABNORMÁLIS.

Nem normális, hogy az okozza a problémát, hogy MAGYAROK és a magyarok haverjai nyernek, hiszen ez mindig így volt és mindig is így lesz, amig ember él a Földön.

Amit meg kell érteni az az, hogy inkább a külföldiek rabolják végig a rabszolgává tett magyarságot, vagy az, hogy megtanuljátok, hogy ha valaki a politikából és politikával átitatott területen akar megélni, üzletet szerezni, akkor ahhoz bizony kapcsolatok kellenek - és nem árt ha a kapcsolat az éppen regnáló kormányhoz van, de közben már épül a másikhoz is.

Most egészen őszintén, szerinted egy Csányi rászorul arra, hogy nyaljon libajnainak? Ugye te sem gondolod komolyan, és mégis láthatod, hogy már viszi a csontot a kutyának, hogy a klasszikust idézzem.

"lehet,hogy sok fidesz szavazó(remélem már csak volt) is bukta a jövőjét.."

Ezt értem, csak azt nem értem, hogy ők miért nem panaszkodnak? Ez olyan érthetetlen. Merthiszen, ha van valami, aminek sajtóhíre lenne, az éppen az, hogy még a fideszeseket is kifúrták a haverokkal. Szerinted mennyi esélye volt annak, hogy előre tudja egy pályázó, hogy az ő területén "haver" indul? Semennyi. Akkor hogy lehet, hogy mégsem bukott fideszes pályázó?

Érted már mi zavar engem? Az, hogy MINDEN VESZTES MSZMP-SNEK, VAGY JOBBIKOSNAK KIÁLTJA KI MAGÁT és erre hivatkozik, hogy EZÉRT vesztett. EZ az abnormális!

És tudod miért? Mert ettől rögtön hiteltelen lesz az, hogy a másik oldalon a haveri brancs nyert. Én például rögtön felkapnám a fejem, ha fideszes panaszbizottság alakult volna azért, mert kifúrták őket a haverok, de valahogy nem látok hasonlót sem. Érted a problémámat? Nem látom a vesztesek között azokat, akik nem sajtóhírré akarnak válni.

Ettől még lehet gáznak nevezni az egész pályázatot, sok szempontból az is volt, csak azt nem értem, hogy ha ezt egy éve lehet tudni, akkor miért most megy a panaszkodás.

"..és ha eddig kétségeim lettek volna,az azzal,hogy elfogadták baromi gyorsan ezt az új szennytörvényüket,most már eloszlott.."

Mint már beidéztem, 2014-től lép életbe, sőt mi több, az eleve nem vonatkozhat a már beadott beadványokra. Mindezen túlmenően, amennyiben valakiben felmerül a bűncselekmény gyanúja is, akkor nyugodtan feljelentést tehet. Az viszont tényleg abnormális elvárás, hogy ~15-20.000 pályázati anyagot adjanak ki tucatszámra. A képviselői betekintési jogok nem csorbulnak, konkrét ügyben minden adatot ki kell adni, konkrét kérésre válaszolni kell.

Esetleg idézzed be az adott törvényben azt a részt, amely gátolja a büdös ügyek kivizsgálását, megmondom őszintén én nem találtam meg.

".és az hogy ez most trafik??..ami a 10-12%-kal már extrém nagy buli..."

Megőrülök tőleket, alapszintű dolog az, hogy az árrés nem egyenlő a profittal. Aki nem fogja fel, hogy a 8% garantált profit és a 12% árrés között mi a különbség azzal bármit el lehet hitetni.

"hol a garancia,hogy legközelebb nem lesz ilyen maszlagos nemzeti dumával ital,lottó..meg akármi.."

Inkább legyen az is ilyen formában szétosztva, mint eladva az egész Szerencsejáték RT. ahogy azt a marxisták tervezték, hogy még az abból származó pénz is külföldre menjen.

Próbáljad megérteni, számomra minden olyan pénz, ami az országon belül marad, az érdektelen, hogy kinek a kezében összpontosul A KÖVETKEZŐ KORMÁNYVÁLTÁSIG, amikor nyilván újraosztják azt.

Engem az érdekel, hogy az újraosztás az ORSZÁGON BELÜL maradjon.

Márpedig most nagyon figyelj barátom:

Eddig az évi 400 milliárdos forgalom DÖNTŐ TÖBBSÉGE A MULTIK MIATT KÜLFÖLDRE KERÜLT, vagyis az ebben lévő profit nem maradt az országban. Ezzel szemben MOST ennek a pénznek a DÖNTŐ TÖBBSÉGE AZ ORSZÁGBAN MARAD.

Érted barátom?

SOKKAL TÖBB MARAD A MAGYAROKNÁL, EBBE BELEÉRTVE AZ MSZP-SEKET IS.

És én egy büdös fillért sem sajnálok tőlük. Minden pénzt megérdemel az, aki dolgozik. Több ezer MAGYAR munkahely teremtődik, amelyből meg lehet élni, és ez egy nagyon fontos dolog.

És mint írtam, amikor majd újraosztják a bulit, akkor meg minden vesztes és kisemmizett hirtelen fideszes lesz, az összes győztes meg jobbikos, vagy mszp-s, mittudomén. Ez mindig így van, és nincs ezzel semmi baj mindaddig, amig nem jön egy marxista kormány, ami liberalizálva a dohánykereskedelmet, a bevételek nagy részét a multik kezébe, és ezáltal az országból kivitelre ítéli.

Érted már, hogy miért más a marxisták iránti engesztelhetetlen gyűlöletem, mint az, hogy fideszes, vagy mszp-s valaki? Mert számomra az utóbbi érdektelen, én azt nézem, hogy valaki:

MAGYAR VAGY marxista.

#618520 prospero Előzmény: #618502

Pontosan erről a cikkről beszéltem. Ott van feketén fehéren. 400 milliárdos a biznisz, amiből 320 milliárd adó! A cikk számításai szerint 40-60 milliárd árrésen osztozik 5ezer valahányszáz trafik. Az 7-10 millió forint árrés átlagosan trafikonként. Jobb helyeken nyilván több, kisebb helyeken jóval kevesebb. Ebből munkabér, alkalmazott, üzlet bérleti díj vagy saját üzlet törlesztés lejön. Nem siratom én a trafikosokat, dehogy - a mostani nyerteseket sem! Ahogy AT mondta, tisztes megélhetést fog biztosítani, de aki úgy nyert trafikjogot, hogy nincs hozzá trafikja, az érdekes történet lesz, szvsz. Főleg, ha megjön hozzá az öntudat is azok részéről akik veszítettek... Én ezt kívánom tiszta szívből...

De azért azt be kellene látni, hogyha a társadalom meglopásáról van szó, nagyságrendekkel más léptékkel játszik/játszott a jelenlegi ellenzék a volt MSZP/SZDSZ bagázs...

Arról nem beszélve, hogy a trafikjog az egy plusz bevétel lesz az államkasszába...

#618517 Daneka Előzmény: #618509

Nem értem..azt a kormányt,akik akkor nyúlták le a pénzt már ha jól emlékszem pár éve leváltotta a nép..és gondolom te is ellenük szavaztál,aminek egyik oka volt,hogy loptak,mutyiztak..

..és akkor a mostani lenyúlásra ez a védekezés???

tudod mit..ha egyszer betörnek hozzád,és kirámolnak..mindenképp értesíts..megígérem,hogy én az előző károdnak csak egy részét okozom majd..Ahogy látom te ezért még csak nem is haragudnál..sőt ha akarod leülök veled,és együtt szidjuk majd az előző rablóidat:))

#618509 Dr. ursi Előzmény: #618502

én meg ajánlanám neked az m6-os völgyhidas és homokdomb alagutas autópálya költségeit és kik kapták és miért került 3szor annyiba mint egy német v svájci völgyhidas alagutas ugyanakkora szakasz ?!

#618498 prospero Előzmény: #618483

Igazából az egész jobboldal nyomorúsága lejön ebből a trafikügyből. Átlagosan trafikonként és évente 7- 10 millió árrés minusz működtetési költségek - ahogy mondod kisebb helyeken a tisztes megélhetést biztosítja, - és néhány kicsiben mohó ember miatt hurcolja meg magát az egész jobboldal.... Hát tényleg no comment...

Bezzeg egy 5-6 évig tartó autópályaépítés az smafu, ahol a költségek fele eltűnt haveri kezekben 600-800 milliárd...az ****a! a devizahiteles kifosztása az országnak - az semmi ! Hogy az MNB-ben parkoló 4000 milliárd forint után több éven keresztül kamatfelárat fizettünk - az szóra sem érdemes!

De a trafikonkénti 7-10 millió árrés és nem PROFIT - na ez tönkreteszi az országot! Tényleg elég sanyarú lehet a jobboldal helyzete lopás szempontjából, ha ennyiért képesek magukat korrupció gyanúba keverni!!

Na mindegy! Minden csoda 3 napig tart... Amikor kiderül, hogy így is tudnak működni a kisboltok, a trafikjogok meg trafik nélkül nem, akkor majd megnyugszanak a kedélyek...

Re: libás+simor hazaárulása

#618484 Előzmény: #618361

A legszebb benne az, hogy mindez a pénz valójában a semmire folyt ki az országból, mivel ezt a pénzt valójában semmire sem lehetett felhasználni.

#618483 Előzmény: #618356

12% árrés mióta extraprofit?

Eszem-f@szom megáll, hogy Fairlaine-t idézzem, nem normális, hogy az emberek még egy tőzsdeforumon sem képesek megérteni, hogy az árrésből jönnek le a költségek és ami ebből az adózás után megmarad, ESETLEG az lesz a profit.

Vagyis itt csak egy dolog tudható, hogy BIZTOSAN nem lesz 12% a profit. Sőt mi több, ahogy Prospero is számolta, és ahogy én is, egyszerűen az jön ki, hogy a boltok többségében az árrésből számított nyereséghányad (ami még mindig nem a profit) sem lesz több 6-8%-nál, de a kisebb boltokban még ennyi sem lesz. Mondhatni, a trafikok 90%-ban egyszerű megélhetést biztosít majd az üzletmenet, de profitot igazából nem.

De amig annyit sem tudsz, hogy mi a különbség az árrés és a profit között, addig igen nehéz arról értekezni, hogy mi számít extrának.

törölve

#618450 Turkoglu Előzmény: #618407

Látod Daneka én pont így gondolom ahogy te, de az ilyen embereknek hiába is írsz teljesen felesleges, annyira elvakult a kis saját képzelt világába él és meg van győződve róla, hogy minden vagy fekete vagy fehér.

Ezért is nem válaszoltam neki én sem, mert teljesen felesleges kommunikálni vele, csak elcseszel rá egy csomó időt. De ez az ő totyikja, úgyhogy had fossa a szót...