egyébként tegnap olvastam h a britenél 1millán nem ejelntkeztek újra a rokkantságiért mikor cameron beindította a felülvizsgálatot ála magyar módszer.
egyébként tegnap olvastam h a britenél 1millán nem ejelntkeztek újra a rokkantságiért mikor cameron beindította a felülvizsgálatot ála magyar módszer.
Az orosz központi bank szerint 50 milliárd dollárnyi pénzt küldtek tavaly illegálisan külföldre.Az orosz elnök héten két olyan rendeletet adott ki, amelyek szerint az orosz közalkalmazottaknak július 1-ig részletes vagyonnyilatkozatot kell tenniük, valamint szigorú ellenőrzésre számíthatnak. El kell számolniuk többek között a nagyobb tranzakciókra költött pénzt eredetéről és nyilatkozniuk kell külföldi ingatlanjaikról is.
Akinél felfedezik, hogy "tiltott javak birtokosa", azt azonnal elbocsájtják. "Nincsenek érinthetetlenek" - figyelmeztetett Szergej Ivanov, Putyin kabinetfőnöke. Kszenyija Szorokina, a Sznob magazin szerkesztője szerint "az orosz hivatalnokok életformája az, hogy külföldön tartják a pénzüket, odaküldik élni a családjukat és nyugdíjazásuk után követik őket. Most újra kell gondolniuk a karrierjüket.
Tessék csak megnézni, hogy pont ez előtt írtam be, hogy állampapír hozamelvárás a mélybe kezd zuhanni, érik a 4,5% alapkamat és a 4% alatti hozamelvárás a rövid aukciókon.
Azt hiszem kijelenthetjük:
Imádják Matolcsyt és Magyarországot a pénzpiacok.
Szép volt fiúk, HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!
Olvassad el a cikk alján a reakciókat, hogy úgy mondjam, alsó hangon utálják a marxista médiumokat :)
nem tudom megnyitni a cikkeket mert nem műksz rendszerem vagy mi de a cím az h soha nem látott hozamokkal mentek el ma a papírjaink !!!
http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/nagy_hozamcsokkenes_a_mai_allampapir-aukcion.182168.html
3 éves: 4,81% - soha nem látott
5 éves: 5,31% - szintén történelmi mélypont
10 éves: 5,99% - 2005 óta nem tapasztalt szinten...
Ez a kezdet, megy ez még lejjebbm de pusztán ez az intézkedés 45 milliárd forint megtakarítást hoz a jelenlegi alapkamat mellett éves szinten. 7% környékén meg 63 milliárdba került az országnak éves szinten, teljességgel feleslegesen.
nagy testvér teszi a dolgát hidd el:-DD
jó így már értem.
meg kéne írni egy magyarnak egy angol lapba.
és várni az angol reakciókat :o)
Az egész bekezdés:
"What, I wonder, would be the reaction if a Hungarian who had no English, who had never visited the country, were to write an editorial savaging the United Kingdom for not being a real democracy as it has no proper constitution, decrying that the head of state is the result of a coitus, not an election"
~
Nem tudom mi lenne errefelé a reakció akkor, ha egyszer egy magyar, aki nem ismeri az angolokat, aki soha nem járt még Angliában, azt írná egy szerkesztőségi cikkben az Egyesült Királyságról, hogy ott nincs valódi demokrácia, hiszen nincs is írott alkotmányuk, sőt mi több, elítéli még azt is, hogy az államfőt egy közösülés, és nem egy választás hozza létre.
(MEGJ: Szinte szó szerint ezt írtam tegnap...)
Nemzetgazdasági szempontból - bár korlátozott lesz a program időtartama - kedvező lesz a program - fejtette ki Matolcsy György. A 250 milliárdos hitelkihelyezés 100 milliárd forinttal növeli a költségvetés bevételét. A devizahitel-kiváltással versenyképessé válnak a kkv-k és természetesen javul a hitelvisszafizetési arány. A program 7 százalékos hitelbővülést jelez, ami 0,7 százalékos gdp-növekedést hozhat. Az MNB úgy döntött, hogy felfüggeszti, de továbbfejleszti a korábbi MNB-programot, ami Bártfai-Máger Andrea szerint nem érte el a kitűzött célt.
A programról 8-án a tájékoztató 3 tagja reggelizik együtt az MNB által meghívott 8 nagybankkal, majd a kis- és középbankok és a szakosított hitelintézetek következnek. Eközben folyamatos lesz az egyeztetés a kamarával és a vállalkozói szervezetekkel.
A program is hozzájárulhat ahhoz, hogy a jegybanknak 2 éven belül 0 közeli eredménye lesz - Matolcsy szerint.
A hazai pénzügyi rendszer sérülékenységének enyhítésére - a külső és rövid lejáratú kitettség csökkentésére - az MNB a bankokkal és a kormánnyal történő egyeztetés után 20 százalékkal, 4500 forintról 3600 milliárd forintra csökkenti a kéthetes kötvényállományt. A csökkentéshez a jegybank devizacserét ajánl.
leghamarabb a következő választások után !
és unió bajban lesz mert infla lassan defla :o)
francia 10éves is 11:02am EUR
French 10-y Bond Auction
1.94|3.1 2.10|2.2
A jegybank elindítja a Növekedési Hitel programot, amelynek "ihletője" a Bank of England funding for lending programja volt. A hazai kkv-k nehezen és drágán jutnak hitelhez. A jegybank által most előterjesztett program a hazai mikro- kis- és középvállalkozások
250 milliárd forintos refinanszírozási hitelkeret nyújtanak fejlesztési forgóeszköz-célokra és EU-pályázatok önerejére. Ezt a jegybank 0 százalékos kamattal nyújtja a cégeknek, amire a bankok maximum 2 százalékos kamatot tehetnek rá. A program a mai vállalati hitelállomány 4, a kkv-hitelállomány 7 százaléka. A hitelt új hitelként, korábbi hitel megújítására és korábbi hitel kiváltására lehet felvenni. A hitel időszabatos: június 1-től 3 hónapig lehet igényelni.
és így lehet igazán keresni ...
A listán több mint 170 országból 130 ezer név van felsorolva. Köztük oligarchák, fegyverkereskedők és pénzügyi zsonglőrök nevei vannak. A leleplezések eddig ismeretlen betekintést kinálnak a pénzügyi ipar olyan ágazatába, amely eddig teljes diszkrécióban élt. Európai szakemberek az újabb adatkiszivárogtatást azzal az esettel hozzák párhuzzamba, amikor adó-CD-k bukkantak fel néhány évvel ezelőtt és amelyek Liechtensteinben és Svájcban jelentős változtatásokat idéztek elő. "Én még sohasem láttam ilyesmit. A titkos világ nyilvánossá vált" -