Nem úgy néz ki
"Bekopiztam wordbe és vörös lett mint a népi Kína :)"
Innen jött a szín, ezért írtam, hogy biztosan érettségi és vörös is. Ettől még megadták a PhD-t rá, ez ügyben tehát nem kívánok arról vitát nyitni, hogy elfogadták, vagy sem.
Egyebekben csendben jelzem, hogy a felvetett hasonlóságról gyakorlatilag egy hozzászólás sem érkezett, csak a szokásos agit propaganda és az arra való ugrás. Nem kellene. Ha nincs vélemény az sem baj, de ezek itt nem kellenek.
Pedig jobb lenne ha zavarna.
Ugyanis azért, hogy a befektetőknek az a fixa ideája, hogy a svájci frank biztonságosabb menedék, mint az euro az európai adósságválság miatt, a mindenkori magyar kormány nem hibáztatható, egyik sem, mivel ez Uniós és Svájc reláció, semmi köze a mindenkori magyar kormányhoz. Beleértve a Gyurcsányt, Bajnait, Orbánt, Kádár Jánost, Rákosi Mátyást, Horthy Miklóst és Kun Bélát, sőt akár még Búvár Kundot is.
Azért viszont igen, hogy lehetővé tették a CHF alapú hitelezést - már aki a felsoroltak közül, mikor a jövedelmeink nem CHF-ben keletkeznek és nem is Svájchoz akartunk csatlakozni, hanem az Unióhoz és az euro-t akartuk bevezetni mint hivatalos pénzt.
Tehát ha ennyi a problémád a jelenlegi magyar kormánnyal, hogy nem tud és nem is akar egy atombombát ledobni Svájcra, akkor megnyugtatlak: valószínűleg egy kormányváltás sem segítene ezen a helyzeten! :-)!
Vicces vagyok, és ez sem zavar.
Minden kormány azt a problémát oldja meg, ami a regnálása idején felmerül.
Szerintem ebben a buliban Kádár János, Rákosi Mátyás, Horthy Miklós, Kun Béla, sőt még akár még Búvár Kund is benne van.
Aki vitathatatlanul nincsen benne, az Oszama bin Laden. Viszont őt (talán pont ezért) likvidálták.
Nagyon komolyan nyomod! :-)!
A Lehmann Brothers csőd miatt bedőlt Magyarország, ezt így kezelte az előző kormány és valóban 180 HUF/CHF árfolyam mellett. A L&B csődből és hitelválságból kialakult európai adósságválság - a második hullám viszont sokkal komolyabb hatással volt az eurora - mivel az adósságválság az EUR pozícióját kezelte, ami közel 30%-os gyengülést eredményezett a CHF-fel szemben. A forint viszont EUR-hoz van kötve, tehát ha EUR 30%-ot gyengül, egy bizonyos devizával szemben, akkor a forint is vele gyengül, azzal a devizával szemben.
Amit Te itt elvársz, hogy ismét 180 HUF legyen egy CHF, az az, hogy a forint erősödjön az EUR-ral szemben kb. 25-30%-ot, azaz 70-90 Ft-ot 220-200 Ft-ig 290 Ft-ról (nem is tudom volt-e valaha ennyi egy euro) , hogy ismét 180 HUF legyen egy CHF. De persze a L&B csőd ideje alatt elfogadod, hogy gyengült 320 Ft-ig az EUR 250 Ft-ról, és nem erősödött! Az természetes! Most meg a hülye kormány nem tudja kezelni a helyzetet, ugyebár! :-)!
Vicces vagy! :-)
Miért kellene zavarjon? Minden kormány azt a problémát oldja meg, ami a regnálása idején felmerül. Téged nem zavar, hogy 2008 novemberében volt egy L&B csőd, ami a jelenleg ismert legnagyobb gazdasági világválságot okozta? (Mondjam azt, hogy ebben az 1998-2002-es fidesz kormány volt a kiváltó ok?) Akkor kezelték a problémát 184 forintos árfolyammal, a mai napon a jelenlegi kormány 240-al teszi ugyanezt.
Te az Téged nem zavar, hogy 2010 elején a CHF/EUR árfolyam 1,5 CHF/EUR volt kb, 2013, március 1-én pedig 1,2 CHF/EUR? Tudod, hogy ez hány %-os erősödés EUR-ral szemben?
Tudom, arról is a Fidesz tehet, hogy az EUR az európai adósságválság para miatt már nem annyira biztos menedék, mint a CHF! :-)! Ugye ezt Te sem gondolod komolyan?! :-)
Tudom, hogy szegény Gyurcsányt sem hagyta kibontakozni Orbán és az elmúlt 8 év hibás intézkedései, az mind Orbán hibája, de hogy már az Európai Uniót, sőt Svájcot sem hagyja kibontakozni, ez teljesen új nekem! :-)!
Két igen-igen közeli ismerősömnek - akik 30 alattiak - van Corvinus-os diplomája.
Ilyen hibák nincsenek benne az 100 %.
A színek, hogy kerültek ide ?
Már persze azon kívül, hogy a word pirossal jelöli a helyesírási hibákat.
P.
276 volt a teteje kb
Nem egészen.
2010 március 1. 1 svájci frank = 184,04 Ft
2013 március 1. 1 svájci frank = 240,16 Ft
vagyis 30,5%-ot rontott a fidesz az árfolyamon.
Ott a link a cikkben, a copy+paste nem mindig működött rendesen a pdf-ből.
SZERK: csak hogy ne kelljen keresni:
http://phd.lib.uni-corvinus.hu/145/1/urkuti_valutavalsagok.pdf
Persze nyilván a Corvinus az gimis írásbeli érettséginek felel meg, meg vörös is, de ez van, ez is egy vélemény.
elmúlt nyolc? akkor, ha jól számolom, akkor a büntetéseket is 3:5 arányban osztják majd a bolsik és a szocik között.
PHD !?
Bekopiztam wordbe és vörös lett mint a népi Kína :)
Jó lenne egy forrás, milyen PHD is ez mert egy gimis írásbeli érettséginek nem felel meg.
>>hviatkozott
>>multbeli
>>tessenek
>>kaszinózókattéve
>>következtébent
>>szembementelével
>>törétnik
Innentől kezdve a tartalom érdektelen.
P.
Mit vársz politikusoktól?
Teljesen egyértelmű, hogy a rövid távú érdekeiket nézték - adott cikluson belül minél ****ább gazdasági eredmények, hogy lehessen hitegetni a jónépet a munka nélkül is lehet jól élni szlogennel.
A 2008-as válság kitörésekor teljesen nyilvánvalóvá vált a jelenlegi ellenzék számára, hogy itt a közhangulatot már nem lehet visszafordítani, tehát a minél rosszabb a következő kormánynak, annál jobb nekünk elv alapján még 1,5 évig rontották az ország kilábalásának esélyeit a következő 4 évre.
Várom a kommenteket.