"Még nem tart ott a vagyonom, hogy egy mustangot pusztán hétvégi autónak megvegyek. :)
Ahhoz min. 100 misi nettó vagyon kéne az én elveim szerint. "
Felelőtlen pénzégetés. Inkább 200 M nettó PÜ-i vagyon. Minumum. Az én elveim szerint.
"Még nem tart ott a vagyonom, hogy egy mustangot pusztán hétvégi autónak megvegyek. :)
Ahhoz min. 100 misi nettó vagyon kéne az én elveim szerint. "
Felelőtlen pénzégetés. Inkább 200 M nettó PÜ-i vagyon. Minumum. Az én elveim szerint.
1 M-s autó luxus fogyasztásnak számít? Húha...
Csak elfeledkezel az összvagyonon felül a havi bevételről, ha van 250e nettója akkor az a 20e/hó meg se kottyan neki (vagyontól függetlenül, ami lehet nulla HUF is) 3-5 évig, ha egyébként azt úgy is elköltené (így max 2vel kevesebbszer megy étterembe havonta). Tehát nem hiszem, hogy ez annyira gyilkos dolog lenne. Amúgy minden fogyasztási jószág pénzégetés, a te analógiáddal élve. A nyaralástól kezdve a TV-ig szinte minden, ami csak viszi a pénzt. Az okostelefonról nem is beszélve.
Amúgy nem is az volt a kérdés, hogy kidobott pénz-e vagy sem, hanem hogy mi van arányban mivel. 2M vs 1M-s autó pedig arányban van a bevételt figyelembe véve.
Hétköznap, ha nincs semmi különös, akkor mostanában én is egy Seiko SND123P1-et szoktam hordani ;) Meg van pár különleges régi Seiko LCD-m is, de inkább csak gyűjtögetés okán, hordani nem szoktam egyiket sem.
Az óra az egyetlen amit megtűrök magamon, de csak akkor, ha elmegyek valahová. Otthon azonnal leveszem én is. Lehet, hogy csak megszokás, de valahogy hiányérzetem van, ha nincs rajtam :)
Szvsz erre utaltam korábban, hogy egészen más valamiről úgy értekezni, hogy nem engedheted meg (még) magadnak és úgy, hogy (már) megengedhetnéd magadnak.
Mert ezen apróságtól fog megváltozni az, hogy a "vágyakozásnak" van-e valós alapja. Buffet bácsi egyszerűen semmi olyat nem látott egy új autoban, ami megfogta volna, ezért nem is vett magának. De természetesen ha látott volna benne, akkor 10 millió dollárért is megvette volna ;) Az más kérdés, hogy nem biztos, hogy járt volna vele, de neki nem az a játszótere, ahol a 10-20 eUSD kategóriában kellene bármit nézegetnie. Arra, hogy elmenjen vele valahová, arra bármi jó és amig nem adja meg azt a KÜLÖNBSÉGET, amit már értékelne, addig minden fillér kiadása felesleges.
De erre írtam multkoriban a Hong Kongi fazont, aki 1 millió(!) dollárért vett meg egy parkolóhelyet(!), amire egy kutya közönséges A6-ost parkolt be. Szvsz teljesen rendben van mind a két mentalitás ;)
Nekem egy casio van kb 750 ft-ért vettem egy éjjeli piacon egy thai kiskölöktől :))
én kilógok a sorból köztetek, semmilyen órát nem hordok sok-sok éve, és már nem is vonzanak, nem is hordanék, talán akkor sem, ha fizetnének
Nem véletlenül léptem ki a politika topicból és a Magyarországból is, ugyanis semmi kedvem politizálni, csak ezt sokan nem akarják megérteni. Az, hogy vannak GAZDASÁGpolitikai nézeteim, az egy totálisan más kérdés, vállalkozóként MUSZÁJ ezekkel foglalkozni, gazdaságot nézni, de ennek semmi köze a pártokhoz. Nekem is elegem van a fideszmszpzésből, mert nem erről kellene beszélni. Ha kihúzod a politikát, akkor meg legfeljebb lezárhatod az egészet azzal, hogy "hülye vagyok" és kész :)
egyetértek, nekem is.
Még nem tart ott a vagyonom, hogy egy mustangot pusztán hétvégi autónak megvegyek. :)
Ahhoz min. 100 misi nettó vagyon kéne az én elveim szerint. Elég szigorú vagyok a luxusfogyasztás arányaival, mint Buffett bácsi. Egy interjúban megkérdezték tőle, miért jár öreg, középkategóriás autóval. Levezette, hogy pl. 20.000 usd extra kiadásként 20 éves távon mennyi pénzzé válhat a kezében. Ha jól emlékszem, 1 milliót saccolt, és azt mondta, neki egy prémium kategóriás új autóért túl sok 1 millió dolcsi. :) Vhogy én is így vagyok...
én is szeretem órákat késeket fegyvereket.. éxereket..(még ha rajtam egy sincs)
Én hordom az óráimat..alkalomhoz és kedvemhez mérten..
ázsiai országok csinálják a replikákat.tehát ott a legolcsóbb.. elég jó rolex van 40dolcsiért de 150ért a szaküzletben tipus szerint válogathatsz.
Én nem vettem mert rolex nem érdekel..soha nem hordanék..(bár egyet láttam egész jó volt..egy német órás újságban de utána soha többet)
amíg nem kerül szóba a politika, olyan jól el tudunk csevegni. Amikor viszont előkerül a politika téma, akkor teljesen kiborítanak az írásaid. Ezentúl inkább nem olvasom politikát csak távolról is érintő hozzászólásaidat, és akkor sztem nem fogsz a jövőben kedélyzavart érzékelni nálam :)
semmi extra..benne van ami kell..és befér egy ló..pedig 5ajtós..a vectra B-t is kedveltem.
De személytelen technikai eszközök..jó benne lenni akár 10órát.. kényelmes de annyi.
Ha beülsz egy régebbi ford musztángba..ott van feeling..
de mondom nekem igavonó állat az autó..
lehet, nekem eddig egy alfával együttélés jött be a legjobban :) Pedig sok mindent utáltam benne :)
Ach, semmi különös, egy régi 16233/Twotone/Black-blue diamond dial.
sztem az, ha össz nettó vagyona 2 misi. Eleve nem veszek fel autóra 600e hitelt privát luxusfogyasztási célra, ha 2 millió az össz nettó vagyon. Már ez önmagában sztem felelőtlen pénzégetés. Az autó privát célra csak visszi a pénzt, nem hozza, így a hitel duplán ablakon kidobott pénz
hát, a jó kamu, amit original copynak neveznek, inkább 400 dollár.
én óra**** vagyok, de nem hordom általában őket....
Egen, van a poroszosságban valami, a játékosság kétségtelenül az olasz-francia tervezők sajátossága, ugyanakkor nem biztos, hogy ami egyszer megnézve (kiállítás) játékos és tetszetős, azzal hosszú távon együttélve is ez lesz-e a véleményed, vagy akkor már inkább zavaróvá válik.
Kicsit olyan ez, mint a HiFi, vagy a párja az embernek, együtt kell élni vele, és akkor derül ki, hogy milyen is. És hát, akár az is lehet, hogy egy nyugodt, kényelmes, lusta és ezért unalmasnak tűnő ember mégiscsak jobb, mint a vidám, össze vissza csapongó vidám emberek ;)