Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fidesz miatt került tragikus helyzetbe a gazdaság.

Na örüljünk! Soha ilye…

#600717 prospero

Na örüljünk!

Soha ilyen alacsony kamat mellett nem sikerült államadósságot refinanszírozni: 4,88% az éves diszkontkincstárjegy.

Tudom, hogy ez szerintetek nem a kormány érdeme :-), pont azért lehet Nektek is örülni! :-)!

Még a végén nagyon besavanyodtok itt ebben a topickban! :-)!

"Az Államadósság Kezelő Központ 50 milliárd forintnyit hirdetett meg a papírból, amelyre az elsődleges forgalmazók összesen 161,3 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be. Ezt és az alacsony hozamelvárásokat látva az adósságkezelő 60 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. A bő háromszoros lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 4,85% és 4,89% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 4,88%-os lett. Ez 3 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi (és mai) 12 hónapos másodpiaci referenciahozamnál és 25 bázisponttal marad el a két héttel ezelőtti legutóbbi hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamától és egyúttal az ÁKK oldalán 2000-től elérhető adatsor szerint a legalacsonyabb aukciós átlaghozamnak számít. "

Re: nincs cím

#600711 prospero Előzmény: #600688

Van egy "bibi" az egyszerűbb adózásra való áttéréssel. Az, hogy a tagi kölcsönöket illetve a nem valós házipénztár egyenlegeket le kellene adózni osztalékként az áttéréskor. Na most, 1-10-20 év adózatlan jövedelmét nehéz leadózni egyszerre. :-)!

#600707 prospero Előzmény: #600681

"Most akkor a zsebekben lapul vagy konszolidációra ment a 4100mrd.?!"

Nincs ellentmondás.

Oldd: Valóban jogos az észrevétel. De csak siettem, viszont gyenge próbálkozás helyesírási hibára való hivatkozással támadni a hozzászólás tartalmát.

Másrészt viszont kösz, hogy segítesz fejlődni a helyesírásban! Ez egyébként fontos. Szívesen tanulok nálam okosabbaktól, abban amiben okosabbak. Úgy látszik, helyesírásban penge vagy.

De a kérdésre a válasz elmaradt. Tudod, amire csak hümmögni szoktak, pl. Mellár Tamás is.

Hogyan lehet 4100 milliárdot előteremteni, hogy ne legyen növekedési áldozat és ne legyen szociális katasztrófa sem, és legalább ilyen gazdasági mutatókkal rendelkezzen az ország.

(Erre a kérdésre azzal kerülik ki a választ egyébként, akár Mellár, akár Chikán, hogy igaz, hogy nehéz helyzetet örökölt az Orbán kormány.)

Szerencsédre vagy szerencsénkre valóban nem Neked kellett megoldani ezt a helyzetet. Úgyhogy nem is kell válaszolj, mert nincs kormányzati felelősséged, csak akkor a kritikával is csínjával kellene bánni, ha nem tudsz jobbat.

#600681 Boby. Előzmény: #600645

Most akkor a zsebekben lapul vagy konszolidációra ment a 4100mrd.?! Némi bizonytalanságot érzek az erődben.

"Old meg a feladványt."

Nem szoktam olyan ember feladványán töprengeni, aki egy "d"-vel írja az "oldd meg"-et.

#600645 prospero Előzmény: #600619

Én se vitatkozom Veled, mert felesleges. 4100 milliárdra volt szükség a jelenlegi helyzethez - ennél sokkal kevesebbel ezt a konszolidációt nem úsztad volna meg. Lehet gondolkodni, hogy honnan teremtesz elő egy évente 28000 milliárd forintnyi GDP-t termelő országban 4100 milliárd forintot 1-2 év alatt, úgy, hogy ne legyen növekedési áldozata, vagy mondjuk egy gazdasági összeomlás.

Az a nagy helyzet, hogy mindenki okosabbnak hiszi itt magát Orbánnál és Matolcsynál, de nem az a kérdés, hogy hova lett a 4100 milliárd, mert arra könnyen válaszoltam. Hanem az a kérdés, amire mindenki csak hallgat és hümmög, hogy ha nem mnyp és szektoradó, akkor honnan teremted elő a 4100 milliárdot?

Ez nem közgazdaságtan, csak szimpla matematika. 4100 milliárd kellett a jelenlegi helyzethez. Ha nem innen, akkor máshonnan. Ha nincs ez a pénz, akkor most minden gazdasági mutatónk rosszabb.

Old meg a feladványt.

#600619 Boby. Előzmény: #600614

Hülyeséget beszélsz, de ezt nem én mondom, hanem a jobboldali közgazdászok egyik ikon alakja, az ő véleményével vitatkozol én nem szánok rád időt, mert tudom, hogy felesleges. Amúgy elmondom, hogy a komlói bányász is azért verte pofán a polgármestert, mert:

""Hallgattam, ahogy a polgármester úr azt ismételgeti, minden rendben és nincs mitől tartaniuk. Nem emlékszem pontosan, mit történt ezután, csak éreztem, hogy elborítja az agyam a köd, és arra gondoltam, most majd meglátod, hogy van mitől tartanod. Aztán elcsattant a pofon" - mondta Kollár a lapnak "

" A férfi azt mondta, nem emlékszik pontosan a történtekre, mert elborította agyát a köd, tíz hónapja nem kapott ugyanis rokkantnyugdíjat."

http://hvg.hu/itthon/20130228_Elboritotta_agyam_a_kod__megszolalt_a_po

A zembereknek nem a zsebe, hanem töke van tele veletek.

#600614 prospero Előzmény: #600595

Röviden. Kérlek szépen: ott lapul a pénztárcádban, mindenkiében. Mert ezt a 4100 milliárdot ha nem a mnyptól, és a különadókból, akkor Tőled kellett volna beszedni egyébként - mármint a folyó jövedelmedből.

És ez a 4100 milliárd pontosan megmutatja, hogy mekkora egy fostengert hagyott maga után az ellenzék.

#600605 prospero Előzmény: #600586

A hitelfelvétel a lejáró adósságok megújítását szolgálja, az adó amit beszednek, azt pedig a kiadásokra fordítják: oktatás, egészségügy, rendőrség, tűzoltóság, nyugdíjak, szociális ellátások, munkanélküli ellátások, uniós önrész, állami beruházások stb. Ezek a kiadások pedig azt akadályozzák meg, hogy 5-6 millió éhező ember éljen Magyarországon. 600 milliárddal többet szednek be, mint ezek a kiadások, 1000-1200 milliárd pedig a kamatkötelezettség a 20 ezer milliárdos adósságra. Ezért 3%-os a költségvetési hiány, azaz 600 milliárd körüli. Amiből látszik, hogy 3%-os hiány mellett ! a kamatkötelezettség miatt élből 600 milliárddal növekszik az államadósság.

#600595 Boby. Előzmény: #600583

Tudom, hogy Mellár Tomi kegyvesztett lett, de azért idézzük meg szavait, kérdését amire azóta sem született válasz:

"Mellár feltette a kérdést, hogy hova lett az a 4100 milliárd forint, amit a kormány a különadókból és a magánnyugdíjpénztárak vagyonának besöpréséből szedett össze, mivel azóta sem csökkent az államadósság, és nem indult be a gazdasági növekedés. "

http://hvg.hu/gazdasag/20120216_mellar_bekemenet_168ora

#600586 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #600583

"Vagy hitelt veszel fel a lejáró adósságok megújítására, vagy adót szedsz be."

Napjainkban mindkettőt elég intenzíven gyakorolják :-)

#600583 prospero Előzmény: #600577

Vagy hitelt veszel fel a lejáró adósságok megújítására, vagy adót szedsz be. Ezért volt történelmi büntett az IMf hitellel is, de nem csak azzal 80%-ra emelni az államadósságot, mert soha az életben nem tudod visszafizetni, csak a GDP-hez mért arányát tudod csökkenteni, amit úgy hívnak közkeletűen, hogy ki kell nőni az adósságot.

#600577 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #600572

Akkor, jobban élünk mint 4 éve! Mi az hogy nagyon is! Egyébként most is megy a hitelfelvétel rendesen (államilag ugye), és még menni is fog, nem lesz ám olcsó a sz@rt, habostortaként eladni.....

#600570 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #600557

Bocsika de három perc alatt dobtam össze a listát. Ráadásul ingyér! Ajándék lónak ne nézd a fogát! Az enyémet meg pláne ne!