Jajj hát igen.
Rólad nem szabad megfeledkezni, mint kitartó longos kollegináról.
és valóban jelezted, hogy Te bízol a chartomban!
,-)
Jajj hát igen.
Rólad nem szabad megfeledkezni, mint kitartó longos kollegináról.
és valóban jelezted, hogy Te bízol a chartomban!
,-)
szerintem meg ülni kell a tartalékokon és fixen kamatoztatni...semmire nincs kereslet és nem is lesz, mert úgy leszoktak a fogyasztásról és olyan bizonytalan a helyzet, hogy a régi magabiztosság sosem fog visszatérni...
... és én? :)
ez a válság..ilyenkor vásárolni érdemes..akinek van miből...és van tartaléka.
a gond az, hogy valamikor mindent amire vágytam meg tudtam venni, hitel nélkül, saját pénzből, ma viszont a fenntartása is gondot okoz...el semmi nem romlott, mert mindenre vigyázunk, viszont fenntartani nagyon drága, eladni meg bármilyen használt cuccot "gombokért" sem lehet...nem olyan régen bármit meghirdettem a net-en, pár héten belül el tudtam adni számomra megfelelő áron...ma nulla érdeklődés...
igen..
ma ha valakinek nincs 200csatornás műholdvevője szörrandos zenéje lapostévével..saját lakás lcd-s hűtő..új kocsi saját lakás/ház...bika autó akkor már szegénynek érzi magát.
Anno hétfőn nem volt adás fater ment a padlásra eltekerni antennát fogjuk a csehszlovákot.. kispesti 34nm-es bérlakás slozi az udvaron..fürdőszoba nyetu..és nagy boldogság volt..
nem mondom ez a jó..de az egészség a legfontosabb..a boldogság lehetősége mindenkiben ott van..
Jó öreg vagy :-). Azokkal a szép narancssárga gombokkal :-) Most már mindent értek :-)
Ne idegeskedj.. :D
minek neked autó, meg internet? :D
gyermekkoromban egy MK27es magnó volt a vágyam ,-)
Ha meg ennyi minden kell, akkor fizessünk érte, elvégre van pénz rá.
Mi a baj ezzel? ,-)
igen..orbán találta ki az adót..milyen jó volt mindenkinek 8 évig..
egykulcsos lett az adó.. abbe belefér a használatarányos adók..ha többet fogyasztasz vagy valamit töbet használsz ott fizeted meg..van olyan bank ahol 3kp felvét után nem számolnak bankköltséget.
A bérek alacsonyak eu-hoz képest..az emberek többsége nettó 80-140 között keres (már ha van munkája)..(nem az átlagkereset..mert az magas) gdp arányos fizetést kellene fizetni..
ha 140 lenne a kézhez vehető minimum bér..és a segély maximuma a 70..akkor többen akarnának dolgozni..
A belső fogyasztás is nőne..az alacsonyan képzetteket felszívná a bérmunka és a mezőgazdaság..
"Mire az emberekben ez a mérhetetlen pesszimizmus itthon?"
Röviden a lényeg>Erre legyenek optimisták?és még vigyorogjanak is hozzá?
Tehát ha jól értem: Dolgozom, kapok fizetést, ebből befizetem a személyi jövedelemadóm és a járulékaim. Ezen kívül majd fizetem a tranzakciós adót is. Aztán elmegyek az automatához leveszem a fizetésem, és fizetek egy újabb tranzakciós adót. Bemegyek a boltba vásárolok, befizetem ezek után a forgalmi adót. Ja meg a csipsz adót...... már ...majdnem el is felejtettem. Teszem azt, ha autóval megyek, akkor kell tankolni is, tehát befizetem a literenkénti 120 forintos jövedéki adót, és azt az áfát, amit a jövedéki adóval megdobott nettó benzin ár után fizetek. Ergó adózok az adó után... Valamint befizetem a súlyadót, meg a baleseti adóval terhelt kötelezőmet. Mondjuk modern ember vagyok telefonálok, internetezek, majd hónap elteltével megjön a csekk, amit ugye a telefon -és internet adóval terhelnek, és mikor a postán befizetem a csekket, még akkor is fizetem a tranzakciós adót. Miért érzem úgy, hogy át vagyok-vagyunk baszva.
Ennyit mára.
El!
Nagy népbutítás megy itthon.
Itt a fórumosok meg, nem hogy vennének, inkább egymást beszélik le.
Aztán másnap megkérdezi, miért nem emelkedik a BÉT, meg miért alacsony a forgalom.
Elkezdtem kis papírozni. Na ott aztán mást sem lehet olvasni, csak azt, hogy keresd a cégközlönyben a csődöt, meg mikor lesz nulla a papír, meg egyéb okosság.
Mire emelkedne szerencsétlen papír?
Ismered:
http://postimage.org/image/yoyubeb9j/
Really Excel? Excel? Sell?? Sell?? SEEELLL!! :D
akkor szóban mond el..
meddig megy el..hol megy le utána honnan pattan vissza..
sztem nem pesszimizmus..de a gazdasági eredmények a világban eu-ban nem vetítenek előre (számomra) további emelkedést..
amit korábban írtam..a válság lehetőséget adott a cégeknek, háború nélküli létszámleépítést..a dolgozókat magasabb kvalitásúakra cserélték alacsonyabb pénzekért..optimalizálhatták a működésüket...ezek meglátszanak a jelentésekben.
most a vásárlóerő alacsonyabb mint válság előtt..miközben a részvényárak közelítenek a válság előtti szintekhez..(sőt) ez számomra nem logikus.
mondjuk a shortos is tőzsdés, és ő az esésből él....nekem sokáig a long jól hozott, egyenesben volta az életem és a befektetéseim is...2004-2007 között...azóta minden megváltozott...akkor úgy is sokat kerestem, hogy se real-om, de még itthon számítógépem és netem sem volt...csak 8-16 között melóhelyen néztem és így is nyertem...ma ez szvsz kizárt....
azt nem kívántam, hogy essen, de úgy érzem esni fog, mivel nagyon gyengének érzem a longot....a világban túl régóta tart az emelkedés, sok index ath-n...mi le vagyunk maradva, de ha minden esni fog, mi is vele együtt fogunk szakadni....én ezt nagy veszélynek érzem, foschok is tőle...
Én speciel szívesen nézegetem a chartjaidat. Ezek is segítettek abban, hogy 400 fölött longba fordítottam a shortjaimat. Az meg, hogy nem mindig értünk egyet az irányban - hát ilyen van. :)
És szerintem sokan vagyunk folyamatosan itt, csak van akinek nincs mondandója. :)
Mire az emberekben ez a mérhetetlen pesszimizmus itthon?
Ráadásul minek tőzsdézik az ilyen ember?
Mindennek esnie kell a tőzsdén? Vagy hogy van ez?
Tőzsdézek, befektetek, de mikor lesz már itthon csőd?
ezt kell az összes topikban hallgatni?
Bő hároméves csúcson a ZEW index
2013. február 19. | 11:01
Januárhoz képest jelentősen javultak a német gazdasági kilátások - derül ki a ZEW legfrissebb felmérésének eredményeiből. A várakozási index értéke 31,5 pontról 48,2 pontra emelkedett, ami bő hároméves csúcsnak számít.
Nekem más jön le a képemből, mint szokásos, vagy fel megy vagy le.
Ha ennyi jött le két napi kommentejeimből, akkor nem volt semmi értelme. :D
Mondjuk mást sem izgatott nagyon.
Euroman mondott egy olyat, hogy eshetnénk már, bár longban van :D
Ja meg Budfox is..
Jajj.. valami nem kerek itt a befektetői fejekben emberek.