Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: Vagyonadó nincs, ház van

#59798 Krumenaker Előzmény: #59539

Érdekes, én felfelé viszem az árat, és ugyanannyian érdeklődnek. Szinte muszáj emelnem, mert már elegem van, hogy naponta többen is bejelentkeznek, és nincs magánéletem (azt a lakást árulom, amiben lakom).

Más kérdés, hogy komoly érdeklődő alig-alig van, a többség csak szimatol, próbálkozik olcsón kifogni valamit, alkudozni (szinte sportszerűen, mintha gyakorolnának, pl. megfigyeltem, hogy divat lett újabban a meghírdetett lakás irányárához képest 50 %-ot bemondani). Már arra gyanakszom, hogy konfliktuskezelési- és önbizalom-erősítő tréningeken azt a feladatot adját a trénerek a pacienseknek, hogy menjenek el eladó lakásra alkudozni a tulajjal :))

#59796 Hathor Előzmény: #59776

4%nál

és párna forintnál jobb

ausztriai bankokban magyar ügyintéző várnak. De valahol a Nyugati Pu. környékén is lehetet kinti számlát nyitni.. (talán ERSTEset)

#59790 Rowan Előzmény: #59776

szvsz jövő tavaszig nem lesz itt államcsőd. most adnak itthon 5-6%-ot EUR betétekre. Akkor meg majd újra gondolnám a dolgot. Ha tényleg államcsőd lenne és a ft bezuhanna, akkor szerintem a most 7 milkás lakás árából símán tudnék venni egy 14 milkásat.

#59774 Hathor Előzmény: #59771

berakod devizába, azt kint berakod egy bankba aztán viszlát, államcsőd esetén a forint úgy sem ér semmit, de pénze sem lesz az embereknek lakásra és nem 8milka lesz egy átlagos panel pesten

#59771 Rowan Előzmény: #59760

Ez még meggondolás tárgya :)

Mondjuk egy normális árfolyamú EURHUF napon megy euróba, aztán úgy bankba. Pánik esetén meg vissza a párnacihába :)

#59764 Hathor Előzmény: #59749

Dehogy nincs.. :) még 15% is.. menj be egy bankfiókba.. sugd meg, hogy 50milkát szeretnél elhelyezni valamelyik bankban, eddig a legjobb ajánlat 15%volt, Önök tudnak-e többet kínálni?

Ezért mozog a paic, mert mindenki másképpen gondolkodik.,

Eddig azt mondtam, hogy államcsőd lehet, befagyaszthatják a betéteket, erre minddenki azt mondta, hogy kamu, mert kihúznak a sz@rból minket, egy uniós tagot nem hgynak bedőlni.

Most bedőlhet megint.. na mindegy nem ez a lényeg..

nekem 8.. mindenki döntsön saját kedve szerint.. ;-)

inkább foglalkozom a saját dolgaimmal

#59762 Rowan Előzmény: #59755

szerinted ha a hitelt nem tudja fizetni, akkor majd a bérleti díj + rezsit tudja?

Na attól az albérlőtől mentsen meg az ég!

#59755 hosszhuszár Előzmény: #59735

pontosan ezért godolom, hogy ha valakinek van pénze, az most jóáron tud vásárolni,és a jó árhoz képest jól bérbeadható egy ingatlan....

Aztán a bérbeadásnak megint lesz jövője, mert akik most meszorultak a hiteleik miatt, bérlakásokba fognak menekülni, szegények:((..........

#59753 Rowan Előzmény: #59731

Van olyan ingatlan, amelyik nem értéktelenedik el, de nem egy kb. 25 éves panel lakás.

Lassan majd elkezdik a külső szigetelés, a vízvezeték csere meg a fűtés korszerüsítését. Csak vinni fogja a pénzt, szerintem az értéke nem nő ennek arányában, max. 2 egyforma lakás közül előbb fogják megvenni a felújított épületben levőt.

Az albérletet ugyanígy gondolom én is, azt még bele sem számoltam, hogy minden albérlő egy rizikó, erről már regényt tudnék írni :) ne ijedjetek meg, nem fogok :)

a lakást meg csak lelakják, nem igazán vigyáz senki sem arra, ami nem az övé.

#59749 matgab Előzmény: #59731

Igen, ne a HUF kamataival hasonlítsd össze a lakás hozamát.

Először is 13% hozam nem létezik. Másodszor kb. 11-12% létezik, aminek 20%-át mindjárt fizeted kamatadóban.

A HUF-fal akármikor akármi történhet.

Lehet, hogy jövőre 1 EUR 1000 HUF lesz. És ott ülsz a bankbetéteddel, ha egy kicsit nagyobb peched van, akkor a betéted hez hozzá sem férsz, mert befagyasztják.

Ergo, a lakás hozamait hasonlítsuk össze inkább az EUR betétekkel, mondjuk németo-ban, ahol jelenleg 3%-ot kamatozik.

És a lakást még ki lehet adni reáljavakért, mondjuk 10 liter tejért is.

Mondjuk a legbiztosabb most földet venni, persze hitel nélkül...Szerintem, legalábbis ha biztonságra törekszel, mert olyan idők vannak, amikor bármi és annak ellenkezője is elképzelhető...

#59735 Hathor Előzmény: #59731

pont annyira értéktelenődik el, mint a tőzsde.. van benne egy hullám lefele, ami majd fordul.. a jelenlegi piac így megy, sőt még lejjebb sajnos.. én is leadtam egy milkát az eladnadó lakásomból :( nem tudok mást csinálni, annyi lesz az eladó lakás, hogy nem az én lepukkant lakásomra fognak ugrani ezen az áron, márciusba jó lett volna, akkor kaptam ennél magasabb árat is, csak a vevő nem volt megfelelő (amilyen a környék)..

#59731 hosszhuszár Előzmény: #59708

ez érdekes megközelítés......

A pénz elértéktelenedhet, de egy ingatlan......talán nem annyira.....

#59708 Hathor Előzmény: #59692

Okos gondolatok! Ez így van, ahogy mondod. Pesten nem is éri meg kiadni.. több pénzt kap az ember a bankos 13.13%os kamat mellett.

10milkás lakást kiadsz 50ezerért, az éves szinten 600EFT és ezért lelakják, csökken az értéke, cseszegetnek miatta a hivatalok, közös képviselő.

Bank ellenben hoz 1.3MFT-ot! Gondolkodni kell emberek!

Persze vannak Ibiza féle kiadások, amik másról szólnak, de ez a magánember lakás kiadására vonatkozik. Kiadni is tudni kell, hogy mit és miért!

#59700 Hathor Előzmény: #59591

ezt nem értem.. minek menekülnének 15milkásba? 30MFT-ig nem kell fizetni adót, akkor kár lejjebb adni a szintet.

Vettem egy lakást a VII.kerben nemrég, már jön az APEHtől a papír, hogy milyen célra használom? Igaz, hogy a VII.ker adó osztálya írta.. ha nem lakásként, bejelentett címként, akkor nm-enként 1160Ft az adó a kerüleben jelenleg és legyek kedves befizetni. 45nm a lakás. 50ezret kérnek adóként évente.. Ez normális?

#59692 Rowan Előzmény: #59539

köszönöm a választ :)

tulajdonképpen nem sürget semmi, hogy eladjam, csak már elegem van az albérlőkkel való kínlódásból. Érzésem szerint befektetésnek meg nem igazán jó, mert költeni kell majd rá, az értékében viszont az nem igazán fog jelentkezni. Valószínűleg 2 évvel ezelőtt jobban kaptam volna érte, mint most.

#59591 Ibiza Előzmény: #59539

vsz Bpesten 15m-ig lesz kereslet mert a 30-60milliós ingatlanosok ebbe a kategóriába menekülnek.

Re: telek

#59578 Junker Előzmény: #55783

Szegény bérből és fizetésből élő emberek:) hogy fogják kifizetni ezt a sok adót a havi fizuból?

#59539 Hathor Előzmény: #59380

Én pesti szinteket tudok, de kb. ez vonatkozik a "vidéki" ingatlanokra is.

Eleve csökenek az árak. A panel lakás nem egy álom, viszont azt lehet elérni árban. A 35nm. elég jó, mert viszonylag kicsi a költsége a nagyobbhoz képest. A hőmennyiség mérős ingatlanok előnyben. Nem áron alul akarnak venni! Mennek a piaccal, de az eladó nem megy. Aki keres az látja, hogy minden héten olcsóbb az általa keresett ingatlan. Aki elad az nem látja, mert dolgozik és nem keresi az ingatlant. Ennyi. Nekem is van saját befektetésem. Most hetente viszem le fél milkával az árát Így jönnek csak rá