Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fidesz miatt került tragikus helyzetbe a gazdaság.

Re: nincs cím

#597650 rbbj11 Előzmény: #597627

nem, az nem ment át neki, tanítok is, ezért tudom,hogy vannak olyan emberek, akiknek kérdésen keresztül kell felnyitnod a szemét, mert amíg maga nem jön rá, úgyse fogadja el. Az én példámban maga kellett kiszámolja, mennyi % lesz, ezért esett le a tantusz :)

#597649 Palimadár Előzmény: #597648

Varga egy unikum, a ki pénzügyminiszter létére nem készített költségvetést, mint az közismert.

#597648 prospero Előzmény: #597638

Mato megcsinálta, ami eddig csak Varga Mihálynak sikerült a XXI század eddigi magyar történelmében. 3%-ra vitte le a hiányt. És tartja. Ha lesz egy kis növekedés nehéz kérdés mit fognak választani: bankadó kivezetését a növekedés további támogatása érdekében, vagy népszerűségnövelő intézkedéseket. Nagyban fog függeni a bankok szándékától: hajlandóak e beállni a kormány mögé és támogatni a növekedés beindulását, vagy továbbra is a többlet pénz hazatalicskázása lesz a cél. Hitelezés beindulása még attól is függ, hogy a lakosság ez alatt a 3 év alatt mennyire tudott megszabadulni a korábbi terhektől, belevágnak-e mégegyszer ilyen hitelfelvételi történetekbe. Hát kérdéses.

Ha kikerülünk a túlzott alól, szintén kétesélyes a dolog, hogy tartják-e a hiánypályát - kisebb népszerűség növelő intézkedések szerintem beleférnének amivel nem távolodunk el nagyon a 3%-tól, akkor egy nagy pirospont.

#597647 prospero Előzmény: #597634

Mivel ugye a belső fogyasztás és beruházás még egy darabig agyon lesz vágva a hiteltörlesztések miatt, az export a külső környezettől függ, a mezőgazdaság pedig bár az alap termelő javak rendelkezésre állnak az időjárástól, alaptalan lenne ezeket a támogató/hátráltató tényezőket figyelmen kívül hagyni.

#597640 banyaiz Előzmény: #597638

Gazdája pedig hát veszélyes egy polgártárs, van egy kis mini Putyin beütése, lehet ez is csak szerep nála . Elég összetett személyiségnek tűnik, de nem mondanám, hogy ilyennek képzelném el Mo vezetőjét amit itt mutatott magáról az elmúlt 3 évben.

#597638 banyaiz Előzmény: #597633

Azt mondom ehhez a perverz viselkedéshez képest amivel a jó elemeket keverték a saját magunk tökönlövésével, mindehhez ez az őrültek között is tiszteletet érdemlő ámokfutó zavaros végrehajtás, és megnyilvánulások.

Szóval ehhez az egész kutyuláshoz képest az, hogy nagyjából stagnálunk ebben a ciklusban, nem is rossz eredmény.

Csak a munka színvonalára estünk volna 5%-ot, minden mást változatlannak tekintve nem lehetett volna rajta csodálkozni.

Egész jól megúsztuk eddig ezt, és ha a világ javul, még lehet malacunk mint a devizakötvény témában.

Persze ettől még Mato vsz a legalkalmatlanabb, akit vha Mo-n pénzügyminiszteri székbe emeltek. Ezt a címet én bármikor megszavazom neki.

#597635 banyaiz Előzmény: #597421

1,7 gdp csökkenés ahhoz képest mekkora megszorítás csomagok voltak elmúlt 3 évben, és azok között milyen balfék politikai indíttatású dolgok is helyet kaptak szép számmal, rossz külső 2012-es környezet mellett, egészen pofás , sokkal rosszabb is benne volt a pakliban.

A nagyon nagy kérdés az lesz, ha a külső környezet igazán támogató lesz pl egy 5 éves időtávon felpörög a világ akkor abból mi mekkora szeletet tudunk kivenni. Pl régiós átlag felett , vagy alatt, netán akkor is szopóágon maradunk és még románokat is hátulról figyeljük.

Mennyire fenntartható szerkezetű ez a ( nevezzük átalakításnak) amit véghezvittek, és ez mennyire hozta helyzetbe az országot egy majdani jó környezetben, mennyire tette le egy jövőbeni növekedés alapjait. Mennyivel leszünk ettől versenyképesebbek a régióban, ki tudjuk e nőni az adósságot, szóval sikerül e felpörögnünk.

Vegyes érzelmeim vannak az ügyben. Vsz büntetlenül ennyi baromságot nem lehet összehordani , mert még a jó elemeket is tönkreteszi.

Másrészt viszont annyira lent vagyunk, hogy innen a fel a könnyebb irány. :) Szóval majd kiderül következő években.

Persze ha kormányváltás lesz, és új irány akkor soha nem tudjuk meg mit hozott volna a wunderwaffe. :)

#597634 Láma Előzmény: #597359

Van annak némi bukéja, hogy kormányszimpatizánsként az időjárástól és a külső környezettől várod a javulást. :)

#597633 prospero Előzmény: #597595

Tulajdonképpen matematikailag teljesen jogos az észrevétel.

Számomra a vita hevében nem volt jelentősége, hogy most 99,97% vagy 100%. Nagyvonalúan bekerekítettem azt a 8,5 milliárd forint eltérést, ha 28000 milliárdos GDP-vel számolunk.

De az észrevétel jogos természetesen. Elnézést, ha valakit megtévesztettem volna.

#597627 Ricsi Előzmény: #597617

Érdekes, 2 hsz-el előbb leírtam számokkal is példázva, úgy látszik, az kevés volt. Hiába no, ismétlés a tudás anyja :D

#597621 rbbj11 Előzmény: #597618

örülök, ha ezt nem kezdi senki megcáfolni :)

AT sztem km-hosszan ennek is neki állna :)

#597619 JP Előzmény: #597604

Nem te írtad lentébb, hogy erős BÉT-re volna szükség?!

Milyen erős tőzsde az ahol alacsony a likviditás, és milyen erős tőzsde az, ahol nincsenek erős idegzetü spekulánsok?! :-)

#597617 rbbj11 Előzmény: #597613

most figyelj maci laci!

100 esik 20%-ot, akkor 80 lesz.

Nehéz kérdés, vedd elő a zsebtollattyút: hány %-kal kell emelkedjen vmi 80-ról, hogy 100 legyen?

#597616 macika Előzmény: #597615

Ha vesz valamit, az leesik 20%-ot, akkor illik tudnia, innentől 25%-ot kell emelkedni, hogy pénzénél legyen"

#597615 Ricsi Előzmény: #597613

Nem akarok veled vitatkozni, de értelme sincs annak, amit írtál, nem baj...

#597613 macika Előzmény: #597612

20 vs 25?

matekból maga se erősss

olyan mint egy zöldséges mérlegelésnél és a blokknál)

#597612 Ricsi Előzmény: #597601

Már miért is?

Ha vesz valamit, az leesik 20%-ot, akkor illik tudnia, innentől 25%-ot kell emelkedni, hogy pénzénél legyen. Ha ez nem megy, akkor biztos bukás lesz a tőzsde :))