pesten,az is hol lenne:)
pesten,az is hol lenne:)
még egy totál off topik :D jó banda vagytok... :)
Fadd_2x voltam ott..mondjuk innen marha messze van, de szerencsére vittek...szép, de rengeteg szúnyog volt:)) ha szúnyogot akarok, itt a Fertő, bár eléggé gondozatlan a magyar oldal...osztrák nagyon rendben van, nem véletlen, hogy a diktátor is ott biciklizett tavaly...biztos volt vele egy halom tek-es...különben egy kanyarban meg lehetett volna várni egy vaslapáttal::))
Szarvas ugyanez a holtág mellett. Nem piskóta ingatlanok vannak ott sem, látszik, hogy a kis hétvégi nyaraló helyére épültek az elmúlt 20 évben.... :-)!
Akkor még sok sikeres kereskedés kell, hogy a passzív jövedelmedből ilyen szép helyre költözhess gondtalanul. :-)!
Itt a közelünkben Faddon van olyan hely az is nagyon bejön nekem, hogy a kert végében ott a holtág. Nagyon szépen ki lehetne alakítani. Csend nyugalom, kert végéből lehetne szinte pecázni stb. Szép az is, csak hát vannak hátrányai is az biztos. Nyugdíjas koromban el tudnám magam képzelni ott is. :) Vagy a Mecsekben itt a környékünkön szintén, olyan szép helyek vannak. Szoktunk túrázni néha csak ámulok, hogy mi van itt.
És mit fogsz melózni? Mert ha van jó ötleted, akkor én is a balatonhoz költözöm :-)
Született pesti vagyok, de 6 éve vidéken lakom, úgy hogy van némi összehasonlítási alapom.Egy városnak kinevezett nagy faluban lakom, előtte pesti panelben éltem. Minden nap vonatozok a pesti melóhelyemre, találkozom sokféle emberrel. Egyet mondhatok. Mint ahogy itt a fórumon is, eddig csak azt tapasztaltam, hogy a vidékiek szidják a pestieket. Gyerekek, nem kell pestre menni, és nincs probléma. Különben meg én inkább ülök a villamoson, mint hogy naponta egy órát gyalogoljak, vagy biciklizzek a faluban a jó levegőn.
Hozzáteszem, vidéken is vannak érdekes emberek :-)
Jó jó, de ha már választani kell akkor inkább élnék szívesen egy olyan helyen ahol kimegyek a teraszomra és végtelen vizet látok, vagy hegyeket nem Bp-et. :) Most ha kimegyek akkor a végtelen Alföldet látom itt van a lábaim előtt, utolsó "hegyen lakom a pusztaság előtt. :) Ez sem rossz , de azért Balaton északi parton vannak gyönyörű helyek vagy Tisza tó mellett is annyira szép környék vsz. Erdély pedig végleg nagyon tetszik nekem.
Vannak szép helyek Magyarországon is, bár a Kárpátok tényleg mesés. Balaton felvidék tényleg nagyon szép, de Visegrád is, ha már a hegyeket említed. Most voltunk nemrég Szilvásváradon, ősszel gyönyörű, vagy Zala, vagy ott van Szarvas, a Kőrös holtág mellett egy mini mennyország. Szerintem Zemplén is szép lehet, de sajnos a szegénység és a munkalehetőség hiánya megkeserítheti az életed...
Én A Gellért heggyel egy magasságban lakok pesten, családi házban, autó az utcában csak az, aki az utcában lakik, csend, nyugalom, balti szint felett 150méteres magasságban, és Budapest.
Nincs tömeg, nincs smog, családi házak, kertvárosi övezet.
Innen lenézve a város felett látom a smog határt.
Akkor a belvárost nem szereted ezek szerint ,-)
Belváros Sopronban is van, meg más nagyobb városban.
Még Mohácson is van, tavaly ott jártam Busójáráson :D
Nem tudom mi a jó Pesten élni, nem bírnám ott egy hétig se. Természetközelben jó lenni. Betondszungel, ott tolong az a sok birka ember egymás hegyén hátán, kipufogógáztól oxigént se kapsz.
Nekem tömegiszonyom van, nem bírom az ilyen helyeket. :)
Legszívesebben hegyvidéken laknék egy házikóban, mondjuk Erdélyben olyan szép helyek vannak, kár , hogy Románia, ott pl szívesen laknék, vagy vhol vízparton a Tisza tó, vagy Balaton mellett. Az már igen. Pest bazz nem embernek való környék. :)
ez a beszéd,végre vki megmondja a pestieknek:)))
kihivtad a pestiek rokonszenvét:))))
egyébként megmondom ugy ahogyan van,a legtöbb esetben egy pesti nálam is 2pont minusszal indul.
mekegnek,afektálnak ,e betűznek,lastminutoznak,ha panelban laknak is bárót adnak,2órát ül oda-2órát vissza munkahelyére autóban,vagy bumlizik a villamoson,imádja a multikat-tólódik benne,mint a hangya:))
még autot sem szerettem eladni oda soha.
richtig,hogy 3hét múlva hivtak vmi bugaxarral,hogy pl.elrepedt a szélvédő én vegyek másikat....az mind1,hogy ő ütötte meg vmivel...
másikat is,eladom nem irattta időben,andrássy-n tilos parkolás-csekk nekem.
ha oda ment auto-ott mindig csak a xarakodás.
ha vendégségbe jön onnan 20-ad rendű ismerős,hát sokszor vitte volna a komplett veteményes kertet is,mert náluk ilyet nem kapni.....
egyszóval,én a pesti embert sokkal pofátlanabb, különösebb állatfajtának tartom,mint a vidékit:)
és bizony mocsok módon megvan a Budapest -vidék kontraszt,és erre most tettem egy lapáttal:)
Budapest egy vizfej-de minden lóvé ott csapódik le-és még erre nekik olcsóbb minden közmű.:)
ettől függetlenül vannak érdekességek,hiszen csak az oldalról is rengeteg ismerős,haver,barát budapesti-csak ,hogy tompitsam egy kicsit a fentieket.:)
Július 1-jétől meg kell valósulnia a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz- és a kéményseprési díjak csökkentésének - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a gyulai Fidesz-KDNP-frakcióülés utáni sajtótájékoztatón csütörtökön.
hajrá keg! ((
:) gyerekes bosszúállás...
Ez olyan mint amikor a főkolompos elkiabálja magát "utánam!!" megy megy..büszkén hátranéz..oszt ott nincs senki..csak egy félnótás.