36900 és 36600 as pakk megvéve
köszi
Az osztalékfizetés mikor esedékes?
1770 2013.01.23 00:16 matgab (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Csilla76
richter vétel
A beszélgetésen az is elhangzott, igazgatósági vizsgálat alatt van egy lehetséges részvényfelaprózás (tizedelés), egyelőre azonban még nem született döntés arról, hogy a közgyűlés elé terjesztenék a javaslatot. A Richtert eddig is foglalkoztatta a téma, jelenleg pedig aktívan vizsgálják a lehetőséget.
A Richter nem tervez változtatni az osztalékpolitikán, az eddigi gyakorlat alapján az eredmény 25%-ának kifizetését javasolják majd a közgyűlésnek.
Ja.
És így a matgab faktor is teljesülhetne. :)) Nem is értettem hogy bírt 2 hétig 37k felett maradni.
Bogsch Erik elárulta, hogy még egy javaslat van az igazgatóság előtt: döntés születhet a részvények tizedeléséről, ezzel a cél a kisbefektetők bevonása lenne.
++++ hír szvsz
Enyhén nőtt a Richter nyeresége tavaly
http://stockportal.hu/index.php/enyhen-nott-a-richter-nyeresege-tavaly/
Richter Gedeon Nyrt. - 2012. I-IV.negyedéves jelentés
http://client.bet.hu/newkibdata/113114956/RCH130207QR01H.pdf
15 db egy pakk. A zöldséges stratégia miatt nyomom így. Nem szeretem, ha nagy lóvé van egy poziban. Mert pl mi van akkor, ha veszek 150 db-ot, és utána kezd zuhanni? Stoppoljam? Mennyinél? -500 ftnál, Vagy -1000 nél? És utána, ha fordul? És mikor fordul? Ki tudja? Utólag hányszor hallottam, hogy láttam a fordulós jeleket stb. Tegnap előtt még úgy nézett ki, hogy lefelé lép ki az oldalazásból. Most meg egy ezressel feljebb van. És ha holnap vissza esik? Mivel ezekre a kérdésekre senki nem tud válaszolni, ezért én inkább ezekkel a kis pakkokkal nyomom, sok kis nyereségért. Ha megy lejjebb, akkor veszegetem, ha megy feljebb, akkor adogatom. Az elmúlt 4 évben ez jött be leginkább. Arra is meg van a módszer, hogy mi legyen a magasan fent beragadtakkal is, ha szükséges.
Ezeket nagyjából milliós pozícióméret fölött csinálod? Mert ezen a legutóbbin fogtál 1,32%-ot, brokidíjat és nyereségadót levonva van ennek "értelme"? Nem akarlak kikezdeni, nehogy félreértsd, csak meg akarom érteni. Kiszámoltam magamnak hogy ha 1 millát megforgatok így, akkor vehetnék 26 darabot, ez 967000 forint, brokidj kb 200 FT, eladáskor megint 200 HUF, tehát kb. 12000 HUF-ot nyerek, ebből lejön a nyereségadó, szóval nagyjából lesz 10.000 forintom, amit 1 mio HUF részvénybe való befektetéssel kockáztatok.
Lehet,hogy a gyorsjelentésre kilő