Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1312

Re: gf

#593626 Waszeitung Előzmény: #593621

Sztem a probléma a kezdetektől fakad...a kamatkapitalizmuson alapuló rendszer hosszútávon nem működik,ez világosan látszik...azaz egy működésképtelen rendszert akarunk működtetni,ez a probléma elej és vége punktum.

Ha mégis működtetni szeretnénk mit tehetünk? Pénzt nyomtatunk,kötvény bocsájtunk ki...de ezzel nincs megoldva semmi,infláció és még nagyobb hitel lesz belőle. Amit itt művelnek unortox módon az mi is volt? Mnyp lenyúlása,ebből toldozgatás foltozgatás ameddig van belőle...vagy a most tervezett kötvénykibocsájtás lesz a megoldás? Újabb adók kivetése hogy ez most tranzakciós adó vagy bankadó mindegy..ezek lesznek a megoldások?Az is a népen csattan...

De most tényleg...lehet komolyan venni a hitel újabb megszorításokkal történő visszafizetését? Amúgy nézzünk már vissza hogy kinek sikerült visszafizetni bármiféle államadósságát...ebek harmincadjára fog jutni minden ország mert többet költ mint a bevétele,ez ilyen egyszerű,lehet itt okoskodni,3% alatti hiány is hiány így annyi hogy hosszabb idő alatt lesz nagy a baj.

Re: gf

#593621 Ibiza Előzmény: #593604

ma Magyarországon az a "szakértő" aki békaesőt vérzivatart armageddont jövendöl..

aki meg optimista az javíthatatlan álmodozó mint Ladó.

Az ortodox (konvencionális) pénzpolitika alkalmatlan a válságkezelésre..ezt még a tevearcú IMF vezető is elismerte..a "megsegített országok csak nagyobb trutymóba kerültek mert hallgattak ezekre a "szakértőkre"..ehhez képest még is u.azt erőltetik..

sok birka béégeti az unortodox szót..de értelmét nem ismeri..

a lényeg az új kihívásokra új válaszok kellenek..mert az a hüje aki u.azt csinálja és más más eredményt vár..

gf

#593604 Waszeitung

Bámulatos ez az élni akarás,egy hónapja bottal sem piszkálták ilyen szinteken...hiába no,remek számokkal rendelkezünk minden téren! :DDD

Zártam pár k 20 feletti …

#593586 Tapasz

Zártam pár k 20 feletti shortot 19990 és 19970 en

Re: nincs cím

#593440 Frontin Előzmény: #593431

Részemről innen most inkább minimum egy méretesebb korrekciót várnék, Otp akár a 4400-at is visszatesztelhetné.

#593433 Frontin Előzmény: #593398

Szép lett a záró! A korrekció szerkezetéből ítélve Otp sorsa holnap 580-600 között fog eldőlni rövidre. Addig szvsz le fog menni, csak az a kérdés hogy megelégszik-e annyival, vagy rövid pihenő után további esésnek néz-e majd elébe. Naposon a Mol is elkezdett szűkülgetni, de szerintem még kell neki 1-2 hét oldalazás egy komolyabb mozgás megindulása előtt. Richter hasonló, ott sem kell már sokat várni hogy meginduljon v.merre. A Teló az elvileg fölfelé néz ki inkább, de nem csodálkoznék ha előtte az is visszamenne még 390 környékére, bár lehet hogy nem fog. Szerintem a komolyabb dolgok jövő vagy jövő hét utáni héten fognak történni.

#593431 Borska Előzmény: #593411

így igaz,csak az a bibi hogy ez még ettől függetlenül se short,az hogy csúcson vannak nem jelenti hogy esni fognak,a mai hozamszegény környezetben a kisebb korrekciót is vételre használják az uj pénzek,erre jött egy QE-t fenntartó gyenge makro, a logika esést diktálna ,de ennek ellenére szerintem újabb csúcsok jönnek

eurusd nélkül ahogy azt Bud is megjegyezte, ritka a durva esés,persze minden lehet,csupán ritkaságszámba megy,én TA alapon sem várom a zuttyot,azt majd valami emberesebb heti gyertyaformáció után

a magam részéről csúcson záró usát, és a héten 20k-ra menő buxot várok

Na viktorunk csak irányb…

#593411 gerzion

Na viktorunk csak irányba tette a buxot.

no imf-hitel, csak választás után esetleg, vagy ha a piac kikényszeríti,

usa negyedév múlva recesszióba fordul :)

de azért egyesek szerint venni kell mindent még mindig, hisz csúcson vannak a tőzsdék

két bölcs mondás közé ék…

#593408 Borska

két bölcs mondás közé ékelődött a dolog :) miszerint

1. öreg bika lassan döglik

2. minnél nagyobb a bika annál nagyobbat sz@rik

nahhh kérdés mellik nyeri a derbit

usa korrekcióhoz a makró megjött,érdekes lehet a folytatás

#593390 Konvektor Előzmény: #593369

ez még nem esés szerintem, de ha 19300 alá zárna elgondolkoznék, most még long. a bux , nem a hati

#593369 Frontin Előzmény: #593368

Ezért mondtam én is reggel, hogy szinte minden ellenállás alatt van. Honnan induljon egy esés ha nem innen? És ez Vitya nélkül is így lenne szvsz, pusztán TA alapján.

Otp gyorsabban esik mint gondoltam, a 640 azért első körben szerintem megfogja egy időre, onnan lesz érdekes meddig tud visszakúszni.

#593368 gerzion Előzmény: #593334

Fel vannak tapadva a napos emelkedő csatornájuk tetejére.

Nálunk meg OV király felszólal, így január végén február elején ezek a felszólalások mindig esést hoztak az utóbbi években.

#593360 Frontin Előzmény: #593334

Egyelőre úgy tűnik tényleg meg volt Otp-ben mára a csúcs, sőt elég szépen meg is borították közben. Ezt az első esést talán megpróbálják még megvenni, ebben az esetben visszakorigálhat kb. úgy 730 környékére, de utána újabb esés jön szvsz.

#593355 Waszeitung Előzmény: #593334

Vityának nyilvánosan nemet mondott az ájemef,amerókai dzsídípi gatyarossz lett....de a Taft még mindig tart! :D

#593334 Frontin Előzmény: #593240

Kint még szerintem sem láttuk a csúcsot, SnP talán 1525-ig elmehet majd kb. Itthon tököm tudja mi lesz, nem nagyon nézegettem a napokban a grafikat. Ha most rövidre (mai nap) kéne mondanom v.mit, akkor szeintem az Otp-ben mára meg volt a csúcs. Szerintem lehet benne talán még egy megindulás kb. úgy 50-60 közé, majd nap végére 700 körüli zárót várnék.

#593242 BudFox Előzmény: #593210

Eur / USd long is megállíthatatlan..már 1.35300 pedig ha ott nem lesz változás, akkor máshol sem.

ez a legnagyobb piac. meg az S&P 500 -as., meg a DAX...itt kell figyelni a jeleket,

#593240 Waszeitung Előzmény: #593210

Érdekes hogy kinn egy hónapja nem sikerült érdemleges korit összehozni,ittteni mutatvány meg érdekes mert itt botladozunk,menni nem tudunk,esni sem ath-tól pedig kb 1-3 ra vagyunk míg kinn 1/10-re..