Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Re: nincs cím

#591754 matgab Előzmény: #591688

Egyértelműen a hírek az árakat...

Gyerekek, vegyétek már észre, hogy nem azért emelkedik rekordszintre a tőzsde, mert javulnának a fundamentumok, csak a QE1-2-3 az a bankoknál csapódott le. A bankok meg egy ideig ülnek a pénzeken, aztán államadósságot generálnak a semmiből kinált pénzükből és utána, amikor az államok lakossága reálértéket termel a pénz mögé és azt kaatok formájában visszatranszferálják a pénzügyi rendszerbe az azzal jár, hogy a QE által megnövelt pénzkészlet szép lassan elinflálja a reáljavak értékeit...

Ezt észrevette anno Nyilasi is, csak akkor azt nem értem miért shortolt.

Ezek a folyamatok amíg nincs komoly háború, azaz van termelés, addig semmi mással nem járnak, mint egy szép lassan emelkedő inflációval, aminek a vége valszeg hiperinfláció lesz, amikor a pénz által közvetített kereskedelem befagy, mert pénze már sok embernek sok lesz, de reálértéke már csak keveseknek , illetve annak az egyre növekvő tömegnek, akinek nem lesz pénze, az meg azért nem tud fogyasztani.

A társadalom polarizálódni fog. Aminek a vége megintcsak polgárháborús állapotok a fejlett gazdaságokban, a fejletlenekben meg tömeges nélkülözés és népvándorlás.

Ha lenne egy nagy háború, akkor a győztesek elrabolhatnák a vesztesek javait és a saját jólétüket elnyújthatják, míg magát a folyamatot inkább katalizálják.

tehát a következő években biztos, hogy csúcsokat fogunk dönteni, persze kisebb nagyobb hisztikkel kiegészítve.

"Public Offering of 10,7…

#591742 Fornit

"Public Offering of 10,700,000 Common Units "

Ez a higítás amerikaiul?

#591688 banyaiz Előzmény: #591318

Ezt aláírom nagyjából, csak azon filozofálgattam, hogy az árak határozzák e meg a híreket, vagy hírek az árakat. :) Tyúk tojás probléma.

Meg is csinálták ezt az 1500-at mondjuk ezt év végére vártam , csúszott egy hónapot. Hogyan tovább? Valószínűbbnek tartanék egy tisztító esést ahogy ez az év végi év eleji tőkebeáramlás az alapokban kifullad, 100 pötty mondjuk. De, hogy ez mikor lesz az passz. Lehet 1600-ról 1500. :)

tipikus gyilkos szakasz …

#591641 big-ebuy

tipikus gyilkos szakasz fordulatok előtt,irreális rsi-kel.....tőke-pozi arányt jól kell belőni...de sztem egy öntés után jön a új ath 3hó-ig1545 fölé..vszínű hirtelen lesz a korrri és egybe szinte,de ki tudja

Re: ds

#591639 BudFox Előzmény: #591595

az 1500 -al bírkóznak most...tényleg el vannak szállva maguktól nagyon.....annyira hogy egypár ember mindjárt bedönti még a végén az egész piacot :-))

#591620 Dr. ursi Előzmény: #590881

ez tényleg így van.

jó olvasni ezt is végre le van írva.

a nagy semmiről megy a para vagy épp az űberrózsaszín.

és valszeg ezért akar mindenki médiaszakos hallgató lenni :o)))

#591318 prospero Előzmény: #591316

Az emberi érzelmeket a legkönnyebb manipulálni, csak egy jó forgatókönyv kell hozzá. Olvasgass szociálpszichológiát és megdöbbensz, hogy mennyire irracionálisan viselkednek az emberek, amikor azt hiszik, hogy racionálisak.

Igaza van matgabnak, aki uralja a médiát, az uralja az emberek pszichéjét és cselekedeteit, elvárásait, jövőjét - dróton rángatják az emberiséget, mert önállóan 2 számot képtelenek összeadni, ha jön egy "szaktekintély", aki azt mondja, hogy 2*2=5, akkor elhiszik.

#591316 banyaiz Előzmény: #590881

Egyrészt igen, másrészt pedig elemezhetik akárhogy a médiában , ha a tömegek fejében ez nem úgy csapódik le ahogy előadják. Csak hát ez tömegpszicho. Értem amit mondasz biztos van ilyen, de én arra gondoltam, hogy szélsőségek, vagy minden baromi jó, vagy minden baromi rossz. :) És ez szorosan összefügg a tőzsdei árakkal mikor menetelnek indexek akkor megfigyeled még a rossz dolgok és úgy vannak kezelve, rossz rossz de majd javul. Ha jön egy para hullám akkor a jó dolgok és így vannak előadva jó jó , de majd elromlik, világvége, döghalál stb. :) Szóval emberi érzelmekre épül a dolog nem kicsit.

#591315 matgab Előzmény: #590883

Tehetek én róla, hogy neked és Lupinnak mindenről az jut eszetekbe, hogy m zs?

#590881 matgab Előzmény: #590515

Hát ez csak abban az esetben igaz, hogy minden egyes befektető ugyanazokkal az "eredeti" információkkal bír és ugyanazokat a következtetéseket vonják le belőle.

Én meg azt mondom, hogy inkább a média segítségével irányítják a befektetők tömegeinek pszichóját és annak változtatásával extra profitot raknak zsebre a média irányítói.

Te tudsz a görögökről, én tudok róluk, mindenki tud róluk, de ha nem őket mutogatják állandóan a CNN-en, akkor a helyén kezelik a világ GDP-jének 0,0001%-át adó görög problémát.

De ha mindig az van a CNN-en akkor lehet belőle egy általános félelmi pszichózist generálni.

De ugyanígy vagyunk az usa adósságplafonnal. Mi történne, ha nem emelnék? semmi. Mi történik, ha emelik? Semmi. A lényeg, hogy a két semmi jövőbeni hatásait hogyan elemzik és magyarázzák a médiában...

Semmi sem állíthatja meg…

#590841 kosami

Semmi sem állíthatja meg az amerikai részvénypiacokat

2013. január 22. | kedd (Portfólió.hu

)

Szinte mozdulatlanok maradtak az amerikai tőzsdeindexek

2013. január 22., kedd, (HVG)

Pirosat kapott Amerika

2013. január 22., kedd (NAPI)

#590515 banyaiz Előzmény: #590513

Nagyon érdekes egyébként az emberi pszicho amit itt tőzsdén nagyon jól meg lehet figyelni. Amikor emelkedés van alapvetően jó hangulat akkor az a hírekben , a dolgok értelmezésében is megjelenik, és minden rossz háttérbe szorul.

Amikor zuhan a piac akkor mindent elönt a pesszimizmus és a rossz hírek, és mindennek a legrosszabb értelmezése.

Ez soha nem fog változni.

Pl ki foglalkozik most a görögökkel? Ugyanolyan pöcegödörben vannak mint amikor összedöntötték rájuk a világpiacokat. stb. Ezek a dolgok az emberi természetből adódnak vsz, persze nem mondom, hogy erre tudatosan nem lehet rájátszani.

#590503 Bendeguz Előzmény: #590480

Ó, ez csak egy nyúl a nagy fekete bankárcilinderben! :D

Ott van még: QExxx, Ezercsilliárd dolláros platina/gyémánt/kriptonit érme, fiscal cliff xxx, demokratikus választási bohózatok, stb.

#590480 matgab Előzmény: #590216

De hülye vagy Bendegúz, és akkor mivel lehetne ijesztegetni a népet minden évben??! :-)