Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

A céget először átsorolj…

#581561 wnprt

A céget először átsorolják B kategóriába, aztán felszámolják és vége az egésznek?

Re: nincs cím

#581545 matgab Előzmény: #581537

Tanítanak ezekben az iskolákban még sok hasonló baromságot, az iskolarendszer viszont nem gondolkodni, hanem magolni tanítja meg a diákokat.

Ezért is tart ott a világ ahol sajnos. De ez itt már off-topik

#581537 Zotya32 Előzmény: #581533

"Azért az milyen szép a közgazdaságtan tankönyvekben, hogy a kötvényesek mennyivel biztonságosabb helyzetben vannak, mint a részvényesek, mert ők előbb kapnak valamit egy esetleges csőd esetén..."

ha nem ezt tanítanák az iskolákban, akkor senki nem jegyezne kötvényt, és nem tudnának az ilyen soós-félék az év üzletemberévé válni...

#581533 matgab Előzmény: #581523

Már nagyon rég írtam ide...

Azért az milyen szép a közgazdaságtan tankönyvekben, hogy a kötvényesek mennyivel biztonságosabb helyzetben vannak, mint a részvényesek, mert ők előbb kapnak valamit egy esetleges csőd esetén...

Közben -most itt én megtanultam, hogy ez a tétel nem igaz, vagyis csak annyi igaz, hogy a kötvényesek tovább bízhatnak abban, hogy kapnak valamit, de mivel a cég irányítása a menedzsment/ tulajdonosok kezében van, ezért a kötvénytulajdonosokat effektíve sokkal valószínűbb, hogy kifosztják, mert azoknak még beleszólásuk sincs és egy másik hajóban eveznek...

A kisrészvényeseket meg a bennfentesek sz.opatják.

Végkövetkeztetés: A tőzsde és a befektetési piac egyéb formái gyakorlatilag egy átlag ember számára semmi más mint egy összessgében negatív várható értékű "szerencsejáték"...

#581519 Fornit Előzmény: #581447

Semmi különös. Ma is napi maximumon zárt, lehet hogy holnap is ott fog. Ezt hívják rallynak :)

#581484 Zotya32 Előzmény: #581479

ha nem bux-tag, akkor gondolom igen. Médiás még bux-tag, de már b-kategóriás, és csak 15%-ot mozoghat. az e-kaki továbbra is A-kategóriás marad??

a hivatalos link:

http://bet.hu/newkibdata/112578388/E_Star_BUX_BUMIX_vihat_20121210.pdf

"15%-os ajánlati limitet érvényesít a Tőzsde minden ’A’ kategóriába és a BUX index kosarába sorolt részvényre, továbbá minden hiteltípusú értékpapírra;"

ezek szerint marad a 15%