Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: szerelmi és karriertanácsadás

#600239 Előzmény: #600237

Hülye kérdés, pláne manapság, meg errefelé, de azért mégis megkérdezem:

Tudunk neked segíteni, hogy jobban érezzed magad? :)

A stressz és a betegség sajnos többnyire ugyanaz, ezt sajnos magam is megtapasztaltam már :(

#600237 rbbj11 Előzmény: #600226

:)

az biztos, hogy stresszesebb vagyok mostanában, és betegség sem javít rajta

Re: desperation

#600234 Előzmény: #600229

Nem is bántónak szántam a frusztrációt, hanem abban az értelemben, amiben te is használod. De ahogy írod, tényleg talán helyesebb lenne egyfajta "fáradtságként" írni a kifejezést, olyan "nem vidámnak".

#600232 Előzmény: #600214

Megpróbálom másképpen fogalmazni, mert csak érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Tavaly sokkal több önbizalmad, lelkesedésed, határozottságod volt, idén pedig van egyfajta bizonytalanság, elbizonytalanodás, kevésbé lelkesség, és valamiféle határozatlanság abban, amit írsz. Sokkal nagyvonalúbbnak, nagyobb formátumúnak, lazábban éreztem tavaly amit írtál, idén pedig sokkal megfontoltabbnak, óvatosabban fogalmazónak és rosszabb közérzetűnek ÉRZEM.

Az ember egyébként változik, és éppen az az érdekes, hogy sokszor egészen rövid idő alatt. A közérzete pedig nagyon is függ a körülményektől, azok pedig akár egy nap alatt megváltozhatnak.

desperation

#600229 lagwagoner

Egyébként, mind környezetemben, mind akár a forumokon (itt is) érzek egyfajta megfáradt fásultságot...frusztrációval vegyítve. Mindenhonnan süt, néha belőlem is.

#600228 Előzmény: #600220

Na hja, ezért írtam, hogy már hiányoltalak, hogy lehessen már egy jót beszélgetni ;)

#600226 Előzmény: #600218

Ebben az esetben jobbulást :)

Éreztem, hogy van valami baj a közérzeteddel ;)

#600223 lagwagoner Előzmény: #600214

Téged valóban nem irigynek ismertelek meg azonban "Ha a fentiek nem lennének világosak: semmilyen frusztrációról nem tudok, sem irigységről, fura is lenne, ha nálam alacsonyabb jövedelműeket irigyelnék." hsz-odban valóban van egy kis gőg...;-)

#600220 lagwagoner Előzmény: #600209

Valóban keveset jártam fel ide (és akkor is főleg read onlyban), azonban azt is észrevettem, hogy Te is kevesebbet postolgattál...(bár kevesebb is volt amire egyáltalán lehetett).

Re: Alacsony alapkamatot végre

#600217 rbbj11 Előzmény: #600114

ez igaz, ez még nekem se jutott eszembe érvként. Ez mindent visz, a többi érvet nem igazán tudtam sose elfogadni feltételek nélkül.

#600214 rbbj11 Előzmény: #600088

mivel az ember nem változik, pláne nem pár hónap alatt, két magyarázat lehetséges:

1. igen rossz az emberismereted

2. helytelen a világképed és/vagy a következtetéseid a hozzászólásaim kapcsán.

Ha a fentiek nem lennének világosak: semmilyen frusztrációról nem tudok, sem irigységről, fura is lenne, ha nálam alacsonyabb jövedelműeket irigyelnék.

#600209 Előzmény: #600200

Nah, pont akartam kérdezni az eltűntek rovatban, hogy mi van veled, régen nem olvastalak :)

#600141 Előzmény: #600114

Egyetértek vele, főleg annak tudatában, hogy az itthon maradó LAKOSSÁGI kamat (ha nem öt évig tartják meg) 16%-al még adózik is, azaz 6,25% kamat valójában csak 5,25%-ot jelent.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy ha mégis megtartja öt évig, akkor az meg finanszírozást könnyít, akkor könnyen belátható, hogy KIZÁRÓLAG hasznot hajt a magyarországi magasabb lakossági kamatszint.

#600114 Ibiza Előzmény: #579473

egy magyar közgazdásztól hallottam..- akitől kérdezték "miért éri meg magasabb kamatú állampapírt kibocsátani a lakosság felé" azt mondta nincs vele gond mert ez a kamat itthol marad.. míg az imf "alacsony" kamata elhagyja az országot.. egyszerű nem?

#579473 Előzmény: #579463

Egyelőre felhalmozzuk a készletet, hogy biztos legyen az ország finanszírozhatósága, hiszen már hónapok óta teljesült az idei terv, ami a kibocsájtást illeti.