De nem csak az Imf-el mondhatnám a jegybankot Simorral, vagy a bankokat, vagy az EU-t, sok mindent.
Kell egy ellenségkép harcoljuk a csecsenekkel, vagy a tadzsikokkal azok messze vannak, talán nem lőnek vissza. :)
De nem csak az Imf-el mondhatnám a jegybankot Simorral, vagy a bankokat, vagy az EU-t, sok mindent.
Kell egy ellenségkép harcoljuk a csecsenekkel, vagy a tadzsikokkal azok messze vannak, talán nem lőnek vissza. :)
Az a legnagyobb baj, hogy pl szerintem azt sem tudod mi az, hogy Imf, de félsz tőle, hogy "megszállnak". Itt kezdődnek a problémák. Kicsit olyan ez a téma mint a közvéleménykutatók piréz felmérései. Nem is létezik ilyen nép , azt sem tudják kik ezek mik ezek , de ez nem akadályozza , hogy utálják. Így lehetsz te is az IMF-el ahogy elnézem itt a dolgaidat.
Erre lehet valóban építkezni a nagyeszű politikusainknak, akad még pár millió hasonló akkor lehet mesélni a gonosz imf-ről, ahogy látjuk is. :)
én nem így látom.
Önmagam vagyok a cáfolat (mert én is LMP-re szavaztam, bármilyen meglepő :) )
Ezt most ugye csak viccnek szántad?
Elsősorban nem ott tartunk, hogy az antiliberálkommunizmus "felsőbbrendűségről" lehetne értekezni, egyelőre ott tartunk, hogy a LuMPenek felsőbbrendűségét és ideológiájának non plus ultráját ekézem példának okáért én is.
És már önmagában ez is sok sokaknak, ezért is rúgnak például belém úton útfélen, követelve például az IMF megszállást, telenyomva ezzel az összes topciot, miközben nyilvánvalóan rohadtul semmi köze az adott témához. Ezekre egy ideje például már nem is ugrom, pedig annál nagyobb antimagyarizmust, nemzetellenességet, államellenességet, demokráciaellenességet, mint azt, hogy idegen csapatok megszállását követelje valaki a hatalom erőszakos átvétele érdekében - azt nehezen tudok elképzelni, főleg akkor, ha mindezt a liberálkommunizmus ideológiájára hivatkozva akarják megtenni, hogy azt kényszerítsék rá az országra, a népre, méghozzá senki által meg nem választott csinovnyikokkal.
Egyebekben a lenácizásom, lefasisztázásom aztán tényleg szó szerint mindennapos, és ez szerintem elég közismert tény is. Mindezt ráadásul bárhol megteszik a LuMPen és liberálkommunista szimpatizánsok, akik többek között arról ismerkszenek meg, hogy nem egy-egy topicba húzódnak be, ahol magukra lehetne hagyni őket, hogy egymást marják halálra - ahogy azt szokták, ha nincs más áldozat - hanem minden hozzáadott érték nélkül szidják minden topicban azokat, akik elvitatják értéktelenségük felsőbbrendűségét és egyedüli üdvözítőségét. Azaz, nem azért nincs LuMPen topic, mert ők ilyen "felsőbbrendűek", hanem azért nincs, mert ott kiderülne az értéktelenségük és témátlanságuk. Vedd észre, hogy éppenhogy gátlástalanul és MINDENHOL náciznak, fasisztáznak MINDEN NAP.
Szóval ez a megszólalásod szokatlan módon szerény véleményem szeirnt egy kapitális kapásbomba öngól lett.
hogy ki hiszi magát felsőbbrendűnek, arról csak annyit, hogy érdekes módon a jobboldaliaktól olvasni a fórumon is hasonló köpködést, mint amit ti is itt csináltok. Érdekes, egy lmp-s topik se jött létre, ahol fórumtagok neofasisztáznak vagy populista jobboldalaznak minden nap
régi elvtársak moszkvai suliban tanultak..a mostani et-k usai suliban edzenek.
Ha a LumMPen a "magasabb" értékrend, akkor mi lehet a vélemény azokról, akik még ezen a szinten sincsenek? Mellesleg, már megint az a rothadt liberálkommunista "felsőbbrendűség" szöveg, olyan hányingerkeltő már tényleg...
hvg.hu: Hogy értette, hogy a megsemmisülés szélére került az LMP?
R. P.: Úgy, hogy szét akarták robbantani, és majdnem szét is robbant.
-
bajnaiék reakciója v újabb hazugsága ?
„Ami pedig a Róna Péter által idézett fenyegető mondatot illeti: az Együtt 2014 Választói Mozgalom szervezői ilyen mondatot soha, sehol, senkinek nem mondtak” – tették hozzá.
Mit szól az MSZP együttműködési felhívásához?
R. P.: Erre mondtam azt korábban, hogy ilyen kérdésekben már nem akarok véleményt nyilvánítani. De a liberális baloldalnak főleg nem kellene köpködnie azért, mert az LMP egy magasabb értékrendet követ.
hvg.hu: De itt egyáltalán nem erről lett volna szó. Az LMP megőrizhette volna az önállóságát, és vétójogot kapott volna minden stratégiai döntésben, például abban, hogy ki csatlakozzon még, és milyen feltételekkel.
R. P.: Ezt ön miből gondolja?
hvg.hu: Bajnai Gordon is beszélt róla, valamint Juhász Péter, a Milla vezetője is, többek között a nekünk adott interjúkban.
R. P.: Nem tudom, miket mondtak, de abban a megállapodástervezetben, amit én láttam, erről szó sem volt. Nem igaz, hogy az LMP-nek vétójoga lett volna.
hvg.hu: Hogy értette, hogy Bajnai Gordonék „kriptofasiszta” módon viselkedtek?
R. P.: Én ezt szigorúan tudományos értelemben használtam: a szakirodalomban azt nevezik kriptofasisztának, amikor egy döntésnek, lépésnek nincs más tartalma, kizárólag a hatalom megszerzése. Szerintem az Együtt 2014 „ajánlatának” sem volt más célja, csak a hatalomra jutás.
-
Szerintem az Együtt 2014 „ajánlatának” sem volt más célja, csak a hatalomra jutás.
Szerintem az Együtt 2014 „ajánlatának” sem volt más célja, csak a hatalomra jutás.
R. P.: De egyébként teljesen egyértelmű, ha megnézi a kongresszus előtt megjelent kommentárokat, publicisztitkákat, majdnem mind arról szólt, hogy ha az LMP nem csatlakozik, úgymond eltűnik a süllyesztőben.
hvg.hu: Persze, de ki volt az, aki „tevőlegesen” is lépett volna? Hogy lehet egy parlamenti pártot „kicsinálni”?
R. P.: Nem tudom, de ez volt az üzenet: vagy csatlakozik Bajnaihoz az LMP, vagy kinyiffantják. Ezzel párhuzamosan ment Schiffer András pocskondiázása, mint ahogy a kongresszus óta az egész párté.
hvg.hu: Mit ért azon, hogy nagyon erős nyomás alá helyezték az LMP-t liberális körök előzetesen?
R. P.: Direktben mondták, hogy vagy csatlakozol, vagy kinyiffantunk.
hvg.hu: Tudna olyan konkrét személyt említeni, aki ezt mondta?
R. P.: Tudnék, de nem mondok.
hvg.hu: Kár.
Ezért kértem őket, hogy ne erőltessék a csatlakozást, de erőltették, mondták, hogy már el is lett küldve a megállapodástervezet. Azt mondták, ezt már eldöntötték.
hvg.hu: Kivel döntötték el?
R. P.: Nem mondtak neveket. Azokkal, akikkel kapcsolatban álltak az LMP-ből.
De ne először csatlakozzunk egy mozgalomhoz, és aztán akarjuk meghatározni, hogyan érjük el a célt, mert akkor fordítva ülünk a lovon. Én erről beszéltem Bajnai Gordonéknak. Alapvető dolgokat nem gondoltak végig.
R. P.: Bitó László közvetítésével találkoztam Bajnai Gordonnal és Kónya Péterrel. Nekem nem volt mondanivalóm a számukra, de ők azt akarták, hogy az LMP mindenképpen csatlakozzon, és közölték, hogy elküldenek majd egy megállapodástervezetet.
R. P.: Igen, de amikor az eredeti hírt leközölték, akkor nem hívtak fel, pedig, mint a mellékelt ábra is illusztrálja, elérhető vagyok az önök számára. Persze nem csak önök nem tették meg ezt, más lapok sem, csak világgá kürtölték, hogy „Róna Péter hátat fordít az országnak”. Ha nem kérdeznek meg, és egy téves információ alapján kapom a pikírt kommenteket, hogy megsértődtem, és menjek csak nyugodtan vissza Oxfordba, akkor szerintem szakmai gondok vannak a sajtóval is.
-
ennyit a magyar ballibsi sajtóról, róna peti megtapasztalhatta :o)
"Róna Péter: direktben mondták, vagy csatlakozol, vagy kinyiffantunk"
Látta az Együtt 2014 LMP-nek szánt megállapodás tervezetét, és abban szó sem volt vétójogról a további megállapodásokat illetően, a sokat emlegetett „liberális körök” azonban megüzenték az ökopártnak: vagy csatlakozik Bajnai Gordonékhoz, vagy „kinyiffantják” őket – állítja a hvg.hu-nak adott interjújában Róna Péter."
hát a hvg nem egy jobboldali lap mégis ilyesmit lehoz :o)
http://hvg.hu/itthon/20121129_Rona_Peter_LMP_Egyutt_Bajnai
-
ezt érdemes elolvasni a sok bajnai fannak.