Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kivonul Magyarországról a Bricostore

Ja igen, majd elfelejtet…

Ja igen, majd elfelejtettem Ibiza kedvéért leírni, hogy roppant igénytelennek találom a honlapjukat :)

Re: nincs cím

#576374 Előzmény: #576371

Miért nem tudod, ha beidéztem?

http://mpfholding.hu/mpf/mpf_ceginf_hu.html

"MPF HOLDING LLC

A Társaság többségi tulajdonosa a Felcsuti család, a részvények többi részét a vállalatcsoport igazgatói jegyzik."

Mitől lenne költői a kérdésed, amikor pontos választ adtam rá? Az MPF Holding LLC többségi tulajdonosa a Felcsúti család, a kisebbségi rész pedig a Felcsúti családdal management szerződésben álló magánszemélyek kezében van.

#576371 Margaretta Előzmény: #576276

Csak azt lehet tudni, hogy a magyar Zrt-nek egy amerikai cég a tulajdonosa. Azt, hogy ki az amerikai cég tulajdonosa, azt nem. Nem is biztos, hogy egy magyar magánszemély jön sorba.

A kérdésem költői volt. De azért van, aki megválaszolta. Köszönet érte:)

"Az csinál ilyet, akinek annyi pénze van, hogy megérje ilyen formában üzemeltetni a vállalkozásait."

Különös tekintettel az adóoptimalizálásra.

Összeségében arra akartam rámutatni, hogy hiába örülünk, hogy a gaz nyugati multi helyére egy magyar lép, pici üröm vegyül az örömbe.

#576276 Előzmény: #576131

Isten bizony kezdem egyáltalán nem érteni amit írsz. A Zrt tulajdonosa egy Amerikában lévő cég, amelynek a tulaja magyar. Ezt hívják holdingnak és a világ egyik legtermészetesebb cégstruktúrája. Ennek az oka nyilvánvalóan az adóoptimalizálás, de ettől még a magyar tulajdonosnak Magyarországon kell megfizetnie az osztalékadót és a hozzá kapcsolódó járadékokat.

Bocsáss meg, de amikor teljesen tiszta egy cégstruktúra, minden eleme ismert, és nem csak köztudott, hanem büszkén vállalt, hogy kinek a tulajdonában van, akkor mit akarsz most tőlem kérdezni?

Az csinál ilyet, akinek annyi pénze van, hogy megérje ilyen formában üzemeltetni a vállalkozásait. DE EZ EGY CÉGBIRODALOM Margaretta, nem offshore magánszámla...

Szóval, nem értem pontosan, hogy mi a kérdésed?

#576275 Előzmény: #576181

No offense, de ha már offshore, de te tudsz offshoroló hazafi politikusról a te szavad járása szerint?

#576181 xmann Előzmény: #576131

Kik csinálnak ilyet?

Az offshore-lovagok. Azok nagyon csűnya népség. nem akarnak adózni és ezért Offshoriába viszik ki a pénzüket. Kétfajta van belőle: a szemét szoci, és az igaz hazafi. Az előbbit nevezhetjük nevén offshore-lovagnak, az utóbbiról pedig egy rossz szót se halljak!!!

Re: Felröppent a hír: bezárnak néhány bauMax áruházat?

#576179 kosami Előzmény: #576176

Nem lenne kár értük.

Kezd olyan gondolatom támadni hogy azok a barkács multik takarodnak el akikkel nem köt a kormány stratégiai megállapodást Vagyis ők már tudják

(hangosan gondolkoztam)

#576131 Margaretta Előzmény: #576124

Nézd már meg lejjebb a tagoknál, hogy egy Amerikában lévő cég a tulaj. Most ő lehet egy magyar, de a cégeinek nagyrésze külföldön van, sőt az itthoni cégének is külföldi cég a tulajdonosa.

Kik csinálnak ilyet? Szerinted?

#576124 Előzmény: #576118

Elvesztettem a fonalat.

MPF LLC:

http://mpfholding.hu/mpf/mpf_ceginf_hu.html

MPF Holding Zrt.:

"A Cg.01-10-045556 cégjegyzékszámú MPF HOLDING Logisztikai és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1137 Budapest, Szent István park 5.) cég 2012. március 28. napján hatályos adatai a következők:

I. Cégformától független adatok

1. Általános adatok

Cégjegyzékszám: 01-10-045556

Cégforma: Részvénytársaság

Bejegyezve: 1998/09/07

2. A cég elnevezése

2/3. MPF HOLDING Logisztikai és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Hatályos: 2005/10/04 ...

3. A cég rövidített elnevezése

3/3. MPF HOLDING Zrt.

Hatályos: 2005/10/04 ...

5. A cég székhelye

5/6. 1137 Budapest, Szent István park 5.

A változás időpontja: 2009/10/01

Bejegyzés kelte: 2009/12/22 Közzétéve: 2010/01/07

Hatályos: 2009/10/01 ..."

#576113 Előzmény: #576102

Én értsem meg?

Mondom, hogy szó szerint idéztem valamit, tehát nem az én véleményem volt, amit idéztem és így értem, hogy a Zrt itt adózik, a tulajdonos osztaléka meg oda vándorol :)

#576102 Margaretta Előzmény: #576097

A TÉNYLEGES TULAJDONLÁS AMERIKAI CÉG.

Értsd már meg!

Tökmindegy, hogy egy magyar az amerikai cég tulajdonosa, nem itt adózik.

#576097 Előzmény: #576034

Én most kivételesen nem véleményt mondtam, hanem szó szerint idéztem:

"Magyar kézben levő vállalkozás venné át a BricoStore francia barkácslánc itteni érdekeltségét - írja a Napi Gazdaság, amely szerint a vevő az MPF Holding Zrt. A cég a 19. leggazdagabb magyar, Felcsuti Zsolt többségi tulajdonában levő cégcsoport - tette hozzá a lap. Felcsuti Zsolt a lappal közölte: minden olyan vállalkozás iránt érdeklődnek, amelyben piaci potenciált látnak."

Szerintem a magyar kézben lévő cég egyértelműaen a tényleges tulajdonlásra utal ebben az eesetben.

#576034 Margaretta Előzmény: #575401

Én nem Felcsútiról írtam, hogy nem magyar.

A magyar MPF Holding Zrt-nek a tulajdonosa

MPF HOLDING LLC

US-12207 Albany, 41 State Street Suite 106.

Szerintem egy USA-ban, Albany-ban lévő cég nem magyar.