Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

Re: kohéziós alapok

#576007 Dr. ursi Előzmény: #575994

csak tudod ma az van hogy az olyan pályázókat tolják félre akik nem rendelkeznek közgazdász diplomával ... és még egy bank, egy brokicég sem ismerte fel, hogy az lesz közülük a nyerő aki elsőként alkalmaz olyan befektetési , hitelezési, banki szakit, aki nem ezeken a tanokon csöcsörészett, hanem gyökeresen másképp szemlél és az átalakuló világban, az át kell hogy alakuljon bankszektorban az a cég lesz a nyerő, amely elsőként rálép erre a most még ún. unortodox útra. teljesen új ötletek, és teljesen új termékek és folyamatok és elsőkörben hozzáállás szükségeltetik.

erre még nem jöttek rá.

egyik sem :o(

#576005 Dr. ursi Előzmény: #576004

köszönöm.

megvilágítottad.

most már értem, bár eddig is gyanítottam.

jó lenne elolvasni ezt a könyvet.

-

amúgy példaképem tolcsy is azt mondta, hogy a jó közgazdász előbb mérnök (volt), vagy valami ilyesmit :o) ilyenkor büszkén kihúzom magam :o)))

magyar bankszektor nyereségessége

#576001 Dr. ursi

és a 90-es évek nincs is benne ...

http://www.mfor.hu/cikkek/Vergodo_bankok__nem_lehet_mindent_a_kormanyra__kenni_.html

-

ahogy a sok bankkonszolidáció sincs pl. hornék alatt a bb ...

gynegébbek kedvéért a bankkonszoli annyit tesz h a bank asaját hibájából a tönk szélére kerül majd hogy a betétes pánikot elkerüljék az adófizetők akik gykaran betétesek is :o) az államon keresztül pénz nyomnak be a bankba amit sosem látnak viszont és kamatot sem kapnak ám rá csak egy nagy büdös semmit.

magyarán az adófizetők kihúzzák a csávából a bankot hogy az aztán újból szipolyozhassa őket.

ennyi.

#575958 Csilla76 Előzmény: #575930

mit idegeskedsz? Ha Kovács Istvánok és Bokros Lajosok meg az a francia harsány **** ül kint, akinek az a feladata, hogy köpködje a néppártot, mit vársz tőlük? Equities botrány után is elég sokan vannak még ott meg Hong Kongban is:-DD

#575942 Dr. ursi Előzmény: #575939

félelmetes hogy -most olvasom odaát- még mindig csak a libbolsi mantrát mondja fel valaki s nem mer vagy nem akar gondolkodni.

hát nem látja -le van írva- hogy olcsóbban finanszírozzuk magunkat forintban, mint ha imf adná euróban !

hogy lehetnek ennyire végtelenül ostobák ?!

és ezek némelyike büszke arra h ő közgazdász végzettségű :o) de ennyire sötét.

eccerűen nem értem.

#575939 kosami Előzmény: #575930

"A kommunisták egy társadalmi utópia ürügyén nem az emberi szabadságot, hanem az emberi szolgaság eddig soha nem álmodott méretű megvalósítását akarták."

Márai Sándor

Mintha csak ma írta volna.

Re: állampapírhozamok

#575933 Dr. ursi Előzmény: #575920

ény, hogy Brüsszel még Görögország esetén is optimistább növekedési előrejelzést ad, mint Magyarországra vonatkozóan.

-

ez sem számít ? :o))))))))))))

-

ha a 10évest nézzük kb 1 % eltérés van a magyar és sapnyol között egyelőre még a spanyol javára :o) csakhogy EURÓ / FORINT, tehát kinél van az előny ? - aki tényleg értelmes, akar és képes gondolkodni, az tudja a választ és valszeg azt is hogy ez se nem fletónak se nem libásnak köszönhető, hanem annak akit utálnak tolcsynak és vikinek.

#575930 Dr. ursi Előzmény: #575928

annyira felhúztam magam.

mocsok szemét kommunista banda az egész eu az eb-vel az élen !

a kommunistát pedig ütni-vágni kell, mint azt már kun béla óta tudjuk, különben mivel tehetségtelen középszerű emberek akik mások szorgalmán és munkáján akarnak felkapaszkodni mert irigylik tőlük még a szorgalmat is, felzabálnak minket az országot mint a patkányok.

rohadt mocskos kommunista kupleráj az egész bagázs.

#575928 kosami Előzmény: #575925

A köpülésen és a sziesztán kívül nem igen értenek máshoz. De látod, vannak akik ebben látnak növekedést :)

#575927 Dr. ursi Előzmény: #575920

én mindezt értem.

s te is.

meg még páran itt.

de, hogy állítólag művelt és állítólag értelmes igaz nem a régi rendszerben diplomát szerzett hanem csak ilyen mai boldog-boldogtalan diplomával bíró állítólag gondolkodó felnőtt lények a nyilvánvaló tényeket sem látják be ?!

eccerűen itt van feketén-fehéren.

s ő azt mondja nem.

ez szürke.

kohéziós alapok

#575925 Dr. ursi

mi ez ha nem mocsok rosszindulatúság ?

"tény, hogy Brüsszel még Görögország esetén is optimistább növekedési előrejelzést ad, mint Magyarországra vonatkozóan."

-

mégis mire fel ??? a görögök ?! még egy óvodás is tudja, hogy ez hazugság.

#575920 Előzmény: #575911

Az még hagyján, de annyi FORINTBAN a hozamelvárás, mint a spanyoloknál EUR-ban (ok, a futamidő nem azonos, de mégiscsak figyelemreméltó). Ahogy korábban írtam, várható volt a hozamelvárás csökkenés, a tömegével ide érkező pénz, és a forint erősödés is. S lőn, pontosan ezt váltotta ki az utolsó Matolcsy csomag. Mert ezt kellett kiváltania, ha valaki a józan észre hallgat a befektetéseinél és nem a liberálkommunistákra.

#575915 Dr. ursi Előzmény: #575911

összehasonlításképpen egy manipulált című cikk:

http://profitline.hu/hircentrum/hir/277588/Nagy-volt-a-kereslet-a-spanyol-kincstarjegyek-irant-is

-

a tények: 1,8-as lefedettség, ami az előző 1,9-eshez képest csökkenést jelent.

5,52-es hozam az előző 5,46-oshoz képest ami növekedést jelent.

és mindez 10éves, nem 1éves.

mindenesetre nem nevezném "nagy volt a keresletnek" ... nálunk a 10éves lefedettségek is mostanság minimum 3-szorosak :o)